Chelseas värld – Ny värvning från Liverpool och en ny Terry

Chelseas vrld - Ny vrvning frn Liverpool och en ny Terry

Ferreira tillbaka i Chelsealoggan


En ny vecka är till ända och vi går igenom vad som har hänt i Chelsea värld föregående vecka.

Första förlusten
Det dröjde till den 27 oktober som säsongens första förlust för A-laget och U21 skulle komma. Chelseas U21 förlorade med 1-0 mot Tottenham efter ett sent avgörande i en annars böljande match med bra lägen från båda lagen. Tottenhams målvakt Luke McGee stod för några riktigt bra räddningar. Man får också tänka på att Chelsea fick klara sig utan Nathan Aké, Andreas Christensen, Lewis Baker, Izzy Brown som alla tidigare fått speltid i U21 och varit tongivande.

Chelseaspelare nominerade för Ballon d’Or
Tre spelare är nominerade för det prestigefyllda priset, Hazard, Costa och Courtois. Costa och Courtois spelade som bekant förra säsongen i Atletico Madrid men deras insatser hittills den här säsongen i Chelsea har inte gjort många besvikna. Dock tror jag inte att någon av dom är aktuella egentligen utan det står förmodligen mellan Messi, Ronaldo och kanske Neuer.

Chelsea värvar från Liverpool igen
Börjar det bli tröttsamt? Torres, Benayon, Meireles är alla värvningar från Liverpool och nu är det alltså dags igen. Inte en spelare den här gången utan Liverpools föredetta ”managing director” Christian Purslow. Bara några dagar efter att Ron Gourlay slutat och de flesta trodde att hans arbetsuppgifter skulle delas av ”director” Marina Granovskaia och ”chairman” Bruce Buck anställs alltså Christian Purslow för att ta hand om klubbens ”global commersial activities”. 

Veckans födelsedagsbarn
Kurt ”Happy Zouma har blivit stor, ja eller stor har han varit ett tag nu med sina 190 cm lång och 85 kg, men han är inte längre tonåring då den lovande backen fyllde 20 den 27 oktober. 

Terrys röst hörs i underjorden
Det är inte skärselden vi pratar om här utan i tunnelbanesystemet. Den 11 november, remembrance day eller poppy day som den kallas, hedras offren från första världskriget eftersom första världskriget avslutade den 11 november (Slutade inte första världskriget med freden i Versaille 28 juni? Jo officiellt avslutades den då men i den elfte timmen på den elfte dagen i den elfter månaden så  skrevs ett annat dokument på mellan Tyskarna och de allierade. Nog om historia.) Terry är alltså med och uppmärksammar detta då hans röst kommer höras på tunnelbanesationerna närmast Stamford Bridge, Fullham Road, Earls Court och West Brompton. Ni som har undrat varför spelare och ledare brukar dyka upp med en röd vallmo (poppy) i november på bröstet kan nu sluta undra då detta är det vanliga sättet att hedra offren från första världskriget. Om man inte är i London den 11 november kan man tjuvlyssna på vad kaptenen säger här.

Vad gör Ferreira på Jamaica?
Det är ett nytt samarbete mellan Chelsea och Digicel Academy som är en fotbollsskola för barn och ungdomar i Västindien. Chelseatränare är på plats för att träna ungdomarna och ledarna i en vecka och ingen mindre än Ferreira är där under två dagar för att svara på frågor och ge tips. Den gamla Chelseaspelaren är där och det känns kul att se den lojala Ferreira än en gång med Chelsealoggan på bröstet. Se bild här och här.

Mukhtar Ali skriver på proffskontrakt
Under torsdagen fyllde han 17 och på fredagen skrev han på sitt första proffskontrakt. Förra året imponerade han mycket i Chelseas U18 lag. Ali kan spela både som mittback och på mittfältet men gör sig bäst som en box till box spelare. Han är född i Somalia men har representerat Englands U16 och U17 landslag. Han har gjort några imponerande mål här kan man se ett av dom.

Terrys dotter har skrivit på för Chelsea
Det är hans dotter Summer som har anslutit till Chelseas U9 lag. I hennes första match vann Chelsea med 12-2 och Summer gjorde ett av målen. Om man vill se Chelseas framtid kan man titta här.

Källor: Chelseafc.com, Instagram, Weaintgotnohistory.sbnation.com, Youtube.com


 

0 KOMMENTARER     

2543 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Artikelkommentarsfunktionen stängd


Fler artiklar om
Chelsea

Inför: NK Maribor – Chelsea
Chelsea
Chelsea reser till Slovenien för att göra slut på spänningen i grupp G och tidigt kvalificera sig för åttondelsfinal.
2014-11-05 13:30:30

Mourinho kryper till korset
Chelsea
Efter Mourinhos olyckliga kommentarer om stämningen på Stamford Bridge under lördagen levereras nu en för portugisen någorlunda ovanlig ursäkt.
2014-11-04 21:48:00

Azpilicueta – Premier Leagues bästa försvarare
Chelsea
”En fulländad försvarare” säger Jamie Carragher om Chelseas högerback som dominerar vänsterkanten. Och visst är han rätt ute.
2014-11-04 17:45:00

Mourinho: Costas skada kan påverka mentalt
Chelsea
Chelseatränaren berättade i en intervju med London Evening Standard att Costas typ av skada lätt kan sätta sig på det mentala planet. Samtidigt fortsätter att ösa beröm över Oscar som alltmer börjar bli en ovärderlig pjäs i Portugisens lagbygge.
2014-11-04 10:56:27

Trubbel i paradiset
Chelsea
Trubbel i paradiset? Ja, det kan tyckas. Allting har rullat på så bra runtomkring Cobham de senaste veckorna att avsaknaden av problem var tvungen att upphöra. Organisatör? José Mourinho, som så många gånger förr.
2014-11-03 23:00:00

Lovén Calling
Chelsea

2014-11-03 19:29:00

Chelseas värld – Ny värvning från Liverpool och en ny Terry
Chelsea
En ny vecka är till ända och vi går igenom vad som har hänt i Chelsea värld föregående vecka.
2014-11-03 18:00:00

Spelarbetyg: Chelsea – QPR
Chelsea
En match som innehöll väldigt mycket spel mot ett mål även om det blev spännande under slutet av matchen. QPR spelade bitvis bra fotboll och deras försvarsspel visade sig vara svårpenetrerat. Matchen visade även tjusningen med Premier League, en liga där alla kan slå alla och varje poäng är en poäng som det måste krigas hårt för.
2014-11-02 07:58:30

Hazard fixade ny derbyseger
Chelsea
Belgarens mål från straffpunkten räckte till en 2-1-seger för Londonlaget, som befäster serieledningen i Premier League.
2014-11-01 17:53:00

Hur går det för Chelseas utlånade talanger?
Chelsea
Oktober månad är slut och Chelseas 26 utlånade spelare har fått olika med speltid i sin nuvarande klubbar. CSS-redaktionen följer alla 26 och nedan kan du läsa om hur det har gått den senaste månaden samt hela säsongen.
2014-11-01 00:01:00