Chelseas utlånade mittfältare och anfallare – vilka ska stanna?

Chelseas utlnade mittfltare och anfallare - vilka ska stanna?


Romelu Lukaku och Lucas Piazon var ett par av de mest talangfulla spelarna som Chelsea hade på lån under den gångna säsongen. Får båda plats i nästa säsongs trupp?

Efter att ha gått igenom de utlånade försvarsspelarna har det nu blivit dags att titta på mittfältet och anfallet. Det krävs ingen noggrann genomgång för att konstatera att det finns ett överflöd av offensiva mittfältare i dagens Chelsea. De unga anfallarna kommer också få det svårt om Diego Costa ansluter sig till Londonklubben.

Bedömningen om spelaren ska stanna, lånas ut eller säljas utgår från tre punkter:
1. Hur spelaren har presterat den gångna säsongen.
2. Hur hård konkurrensen är på spelarens position.
3. Hur stor utvecklingspotential spelaren har.

Mittfältare

Nathaniel Chalobah | Född: 1994 | Nation: England | 2013-14: Nottingham Forest och Middlesbrough
Mourinho håller Chalobah högt och under förra årets försäsong imponerade engelsmannen. Chalobah kan spela som defensiv mittfältare, vilket är en position som inte har alltför hård konkurrens. Under hösten hade dock Chalobah svårt att få speltid i Nottingham och frågan är om han är redo för Chelsea. Det känns fortfarande som att han behöver mer erfarenhet. En utlåning till en mindre Premier League-klubb skulle nog passa Chalobah. Låna ut!

Oriol Romeu | Född: 1991 | Nation: Spanien | 2013-14: Valencia
Romeu har haft otur med skador under våren och inte fått särskilt mycket speltid i Valencia. Har egentligen väldigt bra kvaliteter som mittfältare med sitt lugna passningsspel. Men Romeu är inte längre en ung talang och får man inte många matcher i Valencia talar inte mycket för att man får det i Chelsea. Med bara ett år kvar på sitt kontrakt kan det vara läge att sälja spanjoren. Sälj!

Victor Moses | Född: 1990 | Nation: Nigeria | 2013-14: Liverpool
Varför köpte Chelsea Victor Moses? Det känns uppenbart att han inte håller på högsta nivån. Moses spelade sällan från start för Liverpool och när han väl fick spela hade nigerianen svårt att göra ett större avtryck. Mittfältaren har tre år kvar på kontraktet, men ett klubbyte känns bäst för alla parter redan nu. Sälj!
 
Josh McEachran | Född: 1993 | Nation: England | 2013-14: Watford och Wigan
Vad har hänt med McEachran sedan han imponerade under Ancelotti? Inte mycket verkar det som. Han har såklart fortfarande potential att utvecklas, men tiden går. Under våren fick McEachran bara spela åtta ligamatcher för Wigan. Dock fanns han från start i den viktiga FA-cupsegern mot Manchester City och i den jämna semifinalen mot Arsenal. Det är verkligen synd att McEachran inte gått framåt i den takt som man trodde. Just nu känns det som att han kan bli en bra Premier League-spelare, men kanske inte i ett topplag. Låna ut!

Marko Marin | Född: 1989 | Nation: Tyskland | 2013-14: Sevilla
Marin spelade 18 ligamatcher för Sevilla den här säsongen, men lyckades inte göra ett enda mål. Många bra spelare slåss om platserna på det offensiva mittfältet och just nu känns Marin långt ifrån att ens ta en bänkplats i Chelsea. Tysken har alltid haft jobbiga skadeproblem, som har hindrat honom från att spela regelbundet. Nu skulle ett permanent klubbyte vara bäst för både Marin och Chelsea. Sälj!
 
Gaël Kakuta | Född: 1991 | Nation: Frankrike | 2013-14: Vitesse Arnhem och Lazio
Hösten 2009: En ung Kakuta gör några pigga inhopp och imponerar på Stamford Bridge. Sedan dess –  fullständigt iskall. Tänk att Chelsea var på väg att få ett transferförbud på grund av omständigheterna kring köpet av Kakuta. Bortsett från förra säsongen har fransmannen haft svårt att få speltid under sina utlåningar. Kakuta fyller 23 i år och är långt ifrån en plats i truppen. Måste leta efter en ny klubb snart. Sälj!
 
Bertrand Traoré | Född: 1995 | Nation: Burkina Faso | 2014: Vitesse Arnhem
Traoré är en supertalang som blev klar för Chelseas a-lag tidigare under säsongen. Mittfältaren imponerade under förra sommarens försäsong och har under våren gjort 15 ligamatcher för Vitesse. Traoré kan förhoppningsvis bli en riktigt bra spelare för Chelsea och inte en besvikelse som Kakuta. Han bör dock lånas ut igen för att få mer erfarenhet. Låna ut!
 
George Saville | Född: 1993 | Nation: England | 2013-14: Brentford
Saville har spelat bra den gångna säsongen i League One. Totalt startade engelsmannen 33 matcher i Brentford, som blev klara för nästa säsongs The Championship. Behöver mer erfarenhet. Låna ut!

Billy Clifford | Född: 1992 | Nation: England | 2013-2014: Yeovil Town och Royal Antwerp
En mångsidig spelare som kan spela på mittfältet och som högerback. Clifford fick inte många minuter på plan den här säsongen, men har fortfarande framtiden för sig. En ny utlåning till en klubb som kan garantera honom speltid känns mest troligt just nu. Låna ut!
 
Mario Pasalic | Född: 1995 | Nation: Kroatien | 2013-14: Hajduk Split
Formellt sett har Pasalic inte varit på lån, men eftersom kroaten blev klar i januari har vårsäsongen i praktiken fungerat som en utlåning. Mittfältaren ses som en ny Frank Lampard av Chelseas sportchef Michael Emenalo och nigerianen har verkligen berömt Pasalic under våren. Många klubbar sägs vara intresserade av att låna honom nästa säsong. Låna ut!
 
Ulises Davila | Född: 1991 | Nation: Mexiko | 2013-14: Cordoba CF
Det var kanske en av de minst uppmärksammade Chelseavärvningarna på sistone när Ulises Davila köptes till Chelsea sommaren 2011. Mexikanen är långt ned på listan över offensiva mittfältare och får snart leta efter en ny klubb. Sälj!
 
Thorgan Hazard | Född: 1993 | Nation: Belgien | 2013-14: Zulte Waregem
Edens bror har blivit en riktigt bra spelare under den senaste säsongen. Hazard blev framröstad till årets spelare i den belgiska ligan i maj och gjorde totalt 15 mål för Zulte Waregem. Är han redo för Chelseas trupp? Det är självklart svårt att avgöra baserat på statistik, men med tanke på den säsong han har haft borde han kunna slåss om en plats på bänken iallafall. Hazard skulle kunna stanna i truppen i höst och eventuellt lånas ut i januari om han inte får så mycket speltid. Behåll i truppen!

Christian Atsu | Född: 1992 | Nation: Ghana | 2013-14: Vitesse Arnhem
Atsu har dominerat i den holländska ligan och blev framröstad till klubbens bästa spelare för säsongen. Men värvningen av 22-åringen kändes överflödig från början och det är nog mest lämpligt att låna ut ghananen igen för att se om han kan ta ytterligare framsteg. Låna ut!

Anfallare

Lucas Piazon | Född: 1994 | Nation: Brasilien | 2013-14: Vitesse Arnhem
Det finns oerhört mycket kvalitet i Piazons spel. Redan förra säsongen fick vi se några imponerande inhopp från brasilianaren, som kan spela på topp men också som offensiv mittfältare. 20-åringen hade en fantastisk höst i Vitesse och gjorde elva ligamål, men under våren tappade Piazon målskyttet. Hade det inte varit för Chelseas överflöd av offensiva mittfältare och Diego Costas eventuella övergång skulle Piazon kanske kunna stanna i truppen. Nu bör han istället bli utlånad till en Premier League-klubb. Låna ut!
   
Milan Lalkovic | Född: 1992 | Nation: Tjeckien | 2013-14: Walsall
Lalkovic har äntligen hittat en klubb som kan ge honom regelbunden speltid. Problemet för hans Chelseakarriär är att denna klubb är League One-gänget Walsall. Lalkovic känns som en spelare som är långt ifrån att spela för Chelsea, och då finns det egentligen ingen anledning att ha kvar honom. Sälj!

Patrick Bamford | Född: 1993 | Nation: England | 2013-14: MK Dons och Derby County
Det går säkert och stabilt framåt för Bamford, som har haft en bra säsong på lån. I League One-laget MK Dons gjorde Bamford 14 ligamål under hösten, vilket ledde till en utlåning till Championship-laget Derby. Bamford satte ett riktigt klassmål för några månader sedan mot Sheffield Wednesday, och det visade att engelsmannen har stor potential. Nu ser Fernando Torres ut att stanna och därför kan Bamford inte ens vara tredjeanfallare i Chelsea. En ny utlåning är bäst för spelaren. Låna ut!

Romelu Lukaku | Född: 1993 | Nation: Belgien | 2013-14: Everton
Det är väl dags nu? Även om Diego Costa troligtvis är klar för Chelsea behövs mer än en bra anfallare om man ska slåss på flera fronter. Lukaku har det mesta som krävs av en forward och han bara måste stanna i Chelsea. Allt annat vore slöseri. Det går rykten om att José Mourinho inte håller Lukaku högt och att en försäljning är tänkbar. Men Lukaku är snart i sina bästa år som fotbollsspelare och bör vara redo att spela för Chelsea. Om han stannar skulle det dessutom ge Mourinho en typ av spelare som Chelsea inte har haft sedan Didier Drogba fanns i laget. Behåll i truppen!
  
Jhon Pírez | Född: 1993 | Nation: Uruguay | 2013-14: CD Leganés
Pirez har faktiskt varit i Chelsea sedan han var 15 år. Uruguayanen är en stor och tung anfallare som gjorde 17 matcher i spanska Segunda B. Pirez hade otur med en jobbig skada som höll honom borta under en lång period förra året. Spelar man i spanska tredjedivisionen är det såklart långt upp till en klubb som Chelsea. Just nu känns det väldigt svårt att se Pirez spela för Chelseas a-lag. Sälj!
 
Stipe Perica | Född: 1995 | Nation: Krotien | 2013-14: NAC Breda
Den unge kroaten kom till Chelsea förra sommaren och lånades ut till NAC Breda. Där blev Perica snabbt en ”super-sub” efter att ha gjort mål i debuten. Totalt blev det sex ligamål, men att Perica skulle vara redo för Chelsea känns avlägset. Mer erfarenhet behövs. Låna ut!

Joao Rodriguez | Född: 1996 | Nation: Colombia | 2014: Uniautónoma
Colombianen Rodriguez kom till Chelsea redan 2012. Den här säsongen har han tyvärr inte fått så många matcher i Uniautónomas a-lag. Men Rodriguez ses av många som en supertalang i Sydamerika och har gjort en hel del spektakulära mål. En ny utlåning i Sydamerika innan en flytt till Europa borde vara en rimlig plan för Rodriguez. Låna ut!

Kommentar
Chelsea behöver göra sig av med onödiga spelare som inte ens får chansen i de mindre klubbarna. Dessutom är spelare som Moses, Romeu och Marin inte särskilt unga längre, och deras framtid finns förmodligen i andra lag.
Romelu Lukaku var givetvis den mest anmärkningsvärda utlånade anfallaren den gångna säsongen. Sedan är det svårt att påstå att många av dessa spelare kommer spela för Chelsea inom en snar framtid. Flertalet av dem är fortfarande väldigt unga och behöver helt enkelt mer erfarenhet.

1 KOMMENTARER     

2368 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]

Osito:
Ulises Davila var en underliga värvning. Thorgan Hazard känns dock mycket intressant!


6


2014-05-22 16:57:55


Fler artiklar om
Chelsea

Chelz Shop: Matchtröja 2014-15
Chelsea
Passa på att förboka kommande säsongens hemma eller bortatröja så får ni ett medlemskap i CSS på köpet.
2014-05-22 19:25:01

Chelseas utlånade mittfältare och anfallare – vilka ska stanna?
Chelsea
Romelu Lukaku och Lucas Piazon var ett par av de mest talangfulla spelarna som Chelsea hade på lån under den gångna säsongen. Får båda plats i nästa säsongs trupp?
2014-05-22 16:26:00

Cole: Att stanna ser inte ut som ett alternativ
Chelsea
Enligt 33-åringen själv verkar det inte som att han kommer få ett nytt kontrakt hos Chelsea i sommar.
2014-05-20 12:52:05

Chelseas utlånade försvarsspelare – vilka ska stanna?
Chelsea
Chelsea har lånat ut 30 spelare den gångna säsongen och många av dem har imponerat i sina respektive klubbar. Men vilka bör inkluderas i Chelseas trupp nästa säsong?
2014-05-20 12:12:00

En Chelsea-supporters guide till VM
Chelsea
Nu är det bara en knapp månad kvar till årets fotbollsfest på andra sidan Atlanten. Så vi på redaktionen hade därför tänkt att dela med oss av en liten guide till vilka spelare från Chelsea som kommer att representera sina respektive nationer nere i Brasilien.
2014-05-18 11:04:00

CSS: Förändringar i CSS-ledningen
Chelsea
I och med säsongens slut kommer Oscar Karlström att lämna CSS-ledningen efter fem år som huvudansvarig för supporterklubben. Här följer ett avskedsbrev från Oscar till medlemmarna.
2014-05-16 14:45:00

Chelsea vill förlänga Lukakus kontrakt
Chelsea
Londonklubben är villig att skriva ett nytt kontrakt med Romelu Lukaku, trots oklarheter kring belgarens roll under José Mourinho.
2014-05-15 14:17:18

Diego Costa snart officiellt klar
Chelsea
Enligt källor till Sky har Chelsea gjort klart med Atlético Madrids anfallare Diego Costa. Prislappen uppges hamna på omkring 32 miljoner pund.
2014-05-14 13:56:15

Terry förlänger med Chelsea
Chelsea
Chelsea bekräftade under tisdagseftermiddagen att John Terry förlänger sitt kontrakt med klubben ytterligare ett år, som betyder att lagets kapten stannar även nästkommande säsong hos de blå.
2014-05-13 18:19:52

Ashley Cole tackar för sig?
Chelsea
Chelsea avslutade säsongen med en seger och Ashley Cole avslutade säsongen med kaptensbindeln på armen. Avslutade han också sin Chelsea-karriär?
2014-05-12 19:43:00