Chelseas utlånade försvarsspelare – vilka ska stanna?

Chelseas utlnade frsvarsspelare - vilka ska stanna?


Chelsea har lånat ut 30 spelare den gångna säsongen och många av dem har imponerat i sina respektive klubbar. Men vilka bör inkluderas i Chelseas trupp nästa säsong?

Tanken med Chelseas omdiskuterade lånesystem är inte att alla spelare kommer spela för klubben i framtiden. Några av dem blir säkert väldigt bra investeringar, men de flesta kommer förmodligen säljas vidare efter ett tag. 

Försvaret är Chelseas starkaste lagdel med gott om kvalitet både på målvaktssidan och i backlinjen. Av de utlånade spelarna finns både en färdig stjärna som Thibaut Courtois, men också den framtida storspelaren Kurt Zouma.

Bedömningen om spelaren ska stanna, lånas ut eller säljas utgår från tre punkter:
1. Hur spelaren har presterat den gångna säsongen.
2. Hur hård konkurrensen är på spelarens position.
3. Hur stor utvecklingspotential spelaren har. 

Målvakter

Thibaut Courtois | Född: 1992 | Nation: Belgien | 2013-14: Atlético Madrid
Mycket har diskuterats kring Courtois och det är en obekvämt bra situation som Chelsea har på målvaktssidan. Både Petr Cech och Courtois håller toppklass, men bara en av dem kan ju vara förstavalet. Med tanke på att Cech bara är 32 år känns det som att han har mycket kvar att ge och det vore fel att sälja honom redan i sommar. Alternativen är att antingen behålla Courtois i truppen så att han kan slåss med Cech om startplatsen, eller att låna ut honom en säsong till. Trots att han redan nu är en toppmålvakt är förmodligen det mest troliga att det blir ännu en utlåning. Det känns dock väldigt onödigt och istället skulle Chelsea kunna göra som Real Madrid gjort den gångna säsongen. Till exempel skulle Courtois kunna stå i cuperna och Cech stå i ligan. Behåll i truppen!

Matej Delac | Född: 1992 | Nation: Kroatien | 2013-14: FK Vojvodina och FK Sarajevo
Delac kom till Chelsea 2010, men har fortfarande inte spelat för klubben. Istället har han lånats ut till sex olika klubbar och bara gjort 32 ligamatcher under dessa fyra år. Kroaten spåddes en lysande framtid för några år sedan, och om ett par säsonger kanske målvakten kommer upp i en högre nivå. Med den konkurrensen som Chelsea just nu har på målvaktssidan lär han dock få det svårt. Får vänta på sin chans. Låna ut! 

Försvarare

Ryan Bertrand | Född: 1989 | Nation: England | 2014: Aston Villa
Bertrand lyckades inte imponera tillräckligt på Mourinho under hösten och spelade istället för Aston Villa under den andra halvan av säsongen. Engelsmannen gjorde inget större avtryck, men var ändå stabil och spelade tio ligamatcher. Bertrands situation beror mycket på om Chelsea väljer att släppa Ashley Cole och om det köps in en ny vänsterback. Men eftersom 24-åringen inte längre är någon ungdomsspelare kommer han troligtvis vilja leta en permanent lösning någon annanstans. Det känns tråkigt att göra sig av med en före detta akademispelare, men Bertrand håller inte riktigt den höga nivån som krävs i Chelsea. Sälj!
  
Patrick Van Aanholt | Född: 1990 | Nation: Nederländerna | 2013-14: Vitesse Arnhem
Van Aanholt har ungefär samma situation som Bertrand, men har ändå imponerat under den gångna säsongen. Tidigare i år kände Van Aanholt att det kan vara för svårt att få speltid i Chelsea, och med bara ett år kvar på kontraktet är hans situation oviss. Han är nog inte redo att vara förstavalet, men bakom Azpilicueta och/eller en annan vänsterback behövs det gärna en till spelare. Svårt att säga hur hans framtid ser ut, men Van Aanholt har hållit en jämn nivå i Vitesse och det kan vara dags att ge honom en plats i laget. Behåll i truppen!
 
Sam Hutchinson | Född: 1989 | Nation: England | 2013-14: Vitesse Arnhem och Sheffield Wednesday
Hutchinson har haft det svårt att få speltid under sina utlåningar. Hans knäproblem har alltid hållit honom tillbaka i karriären, och med hård konkurrens i Chelseas trupp känns det omöjligt för Hutchinson att få plats. Kontraktet går ut i sommar, och det verkar inte särskilt troligt att Chelsea förlänger det. Sälj!
 
Kurt Zouma | Född: 1994 | Nation: Frankrike | 2013-14: St. Etienne
Hämtades från St. Etienne i januari och är bland de största talangerna i Europa. Terry och Cahill är ett etablerat mittbackspar och bakom dem finns många bra backar i klubben. Om David Luiz säljs i sommar öppnas en plats, som Zouma skulle kunna ta. För Zoumas egen del är det kanske bättre att få ordentligt med speltid hos en annan klubb. En säsong till hos St. Etienne möjligtvis, sen kan det vara läge att ge honom chansen. Låna ut!
 
Wallace | Född: 1994 | Nation: Brasilien | 2013-14: Inter Milan
Det har varit en frustrerande säsong hos Inter för Wallace. Chelsea ville egentligen låna ut honom till Vitesse, men brasilianarens agent föredrog en flytt till Italien. Högerbacken behöver helt enkelt regelbunden speltid och då kan en mindre klubb i England vara passande. Låna ut!

Kenneth Omeruo | Född: 1993 | Nation: Nigeria | 2014: Middlesbrough
Ännu en mittback som har stor potential. Omeruo är redan nu etablerad i Nigerias landslagstrupp och imponerade i Middlesbrough. Med tanke på att Tomas Kalas visade ett par stabila prestationer i vår blir det svårt för Omeruo att få plats i truppen. En utlåning till en Premier League-klubb skulle bli en bra utmaning för nigerianen. Låna ut!

Todd Kane | Född: 1993 | Nation: England | 2013-14: Blackburn Rovers
Högerback som hade en bra höst, men under vintern fick Kane kämpa med Adam Henley om en startplats. Engelsmannen är fortfarande ung, och med två år kvar på kontraktet kan det vara bra att låna ut honom igen. Högerbacksplatsen i Chelsea  har dock hård konkurrens. Låna ut!
 
Cristián Cuevas | Född: 1995 | Nation: Chile | 2013-14: Vitesse Arnhem och FC Eindhoven
Cuevas kan spela både som vänsterytter och som vänsterback. Chilenaren fick inte spela en enda ligamatch för Vitesse under hösten, men från februari lyckades han göra 13 matcher för FC Eindhoven i den holländska andradivisionen. Han är fortfarande väldigt ung och långt ifrån redo att slåss om en plats i Chelsea. Låna ut! 

Kommentar
Bara Courtois kan anses vara redo att vara en startspelare i Chelsea bland de utlånade defensiva spelarna. Van Aanholt har en chans att bli en truppspelare, men det är kanske inte vad holländaren vill. Zouma och Omeruo känns verkligen på gång och de lär få framträdande roller inom en snar framtid. Många av de andra spelarna behöver dock mer speltid, framförallt Wallace. Totalt sett? Helt klart en mycket bra uppsättning försvarsspelare som är på lån.

0 KOMMENTARER     

1804 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]


Fler artiklar om
Chelsea

Cole: Att stanna ser inte ut som ett alternativ
Chelsea
Enligt 33-åringen själv verkar det inte som att han kommer få ett nytt kontrakt hos Chelsea i sommar.
2014-05-20 12:52:05

Chelseas utlånade försvarsspelare – vilka ska stanna?
Chelsea
Chelsea har lånat ut 30 spelare den gångna säsongen och många av dem har imponerat i sina respektive klubbar. Men vilka bör inkluderas i Chelseas trupp nästa säsong?
2014-05-20 12:12:00

En Chelsea-supporters guide till VM
Chelsea
Nu är det bara en knapp månad kvar till årets fotbollsfest på andra sidan Atlanten. Så vi på redaktionen hade därför tänkt att dela med oss av en liten guide till vilka spelare från Chelsea som kommer att representera sina respektive nationer nere i Brasilien.
2014-05-18 11:04:00

CSS: Förändringar i CSS-ledningen
Chelsea
I och med säsongens slut kommer Oscar Karlström att lämna CSS-ledningen efter fem år som huvudansvarig för supporterklubben. Här följer ett avskedsbrev från Oscar till medlemmarna.
2014-05-16 14:45:00

Chelsea vill förlänga Lukakus kontrakt
Chelsea
Londonklubben är villig att skriva ett nytt kontrakt med Romelu Lukaku, trots oklarheter kring belgarens roll under José Mourinho.
2014-05-15 14:17:18

Diego Costa snart officiellt klar
Chelsea
Enligt källor till Sky har Chelsea gjort klart med Atlético Madrids anfallare Diego Costa. Prislappen uppges hamna på omkring 32 miljoner pund.
2014-05-14 13:56:15

Terry förlänger med Chelsea
Chelsea
Chelsea bekräftade under tisdagseftermiddagen att John Terry förlänger sitt kontrakt med klubben ytterligare ett år, som betyder att lagets kapten stannar även nästkommande säsong hos de blå.
2014-05-13 18:19:52

Ashley Cole tackar för sig?
Chelsea
Chelsea avslutade säsongen med en seger och Ashley Cole avslutade säsongen med kaptensbindeln på armen. Avslutade han också sin Chelsea-karriär?
2014-05-12 19:43:00

Spelarbetyg: Cardiff – Chelsea
Chelsea
En match som inte betydde särkskilt mycket för något av lagen, varken Cardiff eller Chelsea. Ändå blev det en ganska trevlig tillställning och en bra avslutning på säsongen för Chelsea. Viaplay fungerade illa för alla igår vilket gjorde att jag missade stora delar av första halvlek. Spelarbetygen kan därför vara lite skeva. Detta är säsongens sista spelarbetyg men jag kommer inom den närmsta veckan att publicera sammantagna spelarbetyg för hela säsongen.
2014-05-12 08:18:00

Mourinho positiv efter segern
Chelsea
José Mourinho var nöjd med lagets insats efter segern borta mot Cardiff City. Trots en titellös säsong kände ändå portugisen positiva känslor som kan leda till bättre resultat nästa år.
2014-05-11 20:15:16