Chelsea vill snuva Arsenal på Cesc-miljoner

UPPGIFT: Okej, det här kan bli långt… Ni vet att Cesc Fabregas är på väg bort från Barcelona. Att Arsenal – som har förstatjing – har tackat nej, och att i stället Chelsea ser ut att plocka in spanjoren. Men här är lite intressanta detaljer signerade engelska tidningen Telegraph.

När Arsenal sålde Cesc Fabregas till Barcelona 2011 för runt 312 miljoner kronor plockades en herrans massa klausuler med i kontraktet, till exempel: Arsenal skulle få 50 procent av den summa som överstiger 312 miljoner vid en eventuell försäljning från Camp Nou.

Och det är just där som Chelsea vill se till att Arsenal går lottlösa. Barcelona kräver runt 334 miljoner för den spanske landslagsmannen, vilket skulle ge knappa 10 miljoner ner i Arsène Wengers ficka. Därför vill Chelsea nu pressa ner priset under 312 miljoner och bara betala dryga 300 miljoner.

Krångligt? Ja, en smula. Men Telegraph hävdar hur som helst att Chelsea inte kommer att rata Cesc Fabregas om de skulle tvingas betala vad Barcelona kräver och således hjälpa Arsenal med sin ekonomi. Telegraph menar också att Chelseas strategi är ett tydligt tecken på att klubben ser Londonrivalen även som en guldrival nästa säsong.

ANDERS BORGSTRÖM