Chelsea vände och vann

Chelsea vnde och vann

José Mourinho fick se sitt Chelsea vända och vinna mot AFC Wimbledon


Ett ungt Chelsea hamnade i tidigt underläge och med kvarten kvar var ställningen 2-0 till AFC Wimbledon. Då trädde A-lagsspelarna fram och orndade vändningen till 2-3 genom två mål av Terry och ett av Salah.

Det var ånyo ett ungt Chelsea som mönstrades när försäsongen fortsatte mot League 2-laget AFC Wimbledon på Kingsmeadow. Ny i laget jämfört med 5-0 segern mot Wycombe senast var Ola Aina som gick in i laget istället för Todd Kane.

Gulklädda Chelsea inledde matchen på sämsta tänkbara sätt då Alan Bennett gav hemmalaget ledningen redan efter 38 sekunders spel på hörna. En inte helt lyckad start. De uppskattningsvis 1500 Chelseasupportrarna på plats skulle dock få det än värre då Kurt Zouma orsakade en straff i slutet av första halvlek. Solklar frilägesutvisning om det varit något annat än en träningsmatch, men nu klarade sig Zouma undan. Straffen förvaltade Matt Tubbs och säkrade en 2-0 ledning för hemmalaget när domaren satte pipan i munnen och förkunnade att den första halvleken var till ända.

När den andra halvleken blåstes igång var det ett nytt Chelsea på planen i dubbel bemärkelse. Mourinho gjorde åtta byten i halvtid och de enda som fick fortsätta var Mark Schwarzer, Marco van Ginkel och Mohamed Salah. Förutom bytena så inledde Chelsea andra halvlek klart bättre och jakten på en reducering var igång. Lewis Baker, Izzy Brown och van Ginkel hade bra chanser, men Wimbledon stod emot.

Reduceringen kom till slut genom John Terry som fick bollen efter hörna och placerade in 2-1. Klockan hade då tickat upp på 74 minuter och målet var början på en vändning som vi gärna ser Chelsea göra fler gånger vid underläge. Branislav Ivanovic agerade anfallare i jakten och Chelsea öppnade upp ytor bakåt, men inbytte Mitchell Beeney i målet fick hålla nollan. Kvitteringen kom med knappa tio minuter kvar då Baker, som även slog hörnan som gav 1-2, hittade in till Salah som satte 2-2.

Oavgjort hade kanske varit ett godkänt resultat, men Chelsea var på jakt efter mer och fortsatte sin offensiv. Innan matchuret hann ticka upp på 90 minuter fick Chelsea en hörna och på nytt var det Baker som fann Terry och lagkaptenen fortsatte sin fantastiska målform när han nickade in segermålet.

Segern var inte lika övertygande som mot Wycombe senast, men vändningen tyder på fin moral hos spelarna som klarar av att tända till trots att det bara är frågan om en försäsongsmatch. Nu väntar resa till Österrike på måndag för Chelsea som där fortsätter uppladdningen inför Premier League som kommer allt närmare.

AFC Wimbledon
Shea (Worner 69), Fuller, Bennett (Nightingale 60), Frampton, Smith (Kennedy 69), Francomb (Sainte-Luce 60), Bulman (Beere 60), Moore (Jacquart 69), Rigg (Arthur 60), Akinfenwa (Pell 60), Tubbs (Azeez 69)

Mål: Bennett 1, Tubbs 39 (straff)

Chelsea FC
Första halvlek (4-2-3-1): Mark Schwarzer (c) – Ola Aina, Kurt Zouma, Andreas Christiansen, Nathan Ake – Marco van Ginkel, Nemanja Matic – Mohamed Salah, Jeremie Boga, John Swift – Patrick Bamford

Andra halvlek (4-2-3-1): Mark Schwarzer (Mitchell Beeney 69) – Branislav Ivanovic, Nathaniel Chalobah, John Terry (c), Jay Dasilva – Oriol Romeu, Marco van Ginkel (Jordan Houghton 69) – Mohamed Salah, Lewis Baker, Izzy Brown – Dominic Solanke

Mål: Terry 74, 89, Salah 82

0 KOMMENTARER     

1245 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Chelsea vände och vann
Chelsea
Ett ungt Chelsea hamnade i tidigt underläge och med kvarten kvar var ställningen 2-0 till AFC Wimbledon. Då trädde A-lagsspelarna fram och orndade vändningen till 2-3 genom två mål av Terry och ett av Salah.
2014-07-19 20:32:44

Ba lämnar Chelsea
Chelsea
Demba Ba har skrivit på för turkiska Besiktas efter 18 månader i Chelsea.
2014-07-18 13:02:44

Romeu får nytt kontrakt
Chelsea
Spanjoren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2017.
2014-07-17 20:48:38

Försäsongen inleddes med storseger
Chelsea
Chelsea började sommarens försäsong genom att slå Wycombe Wanderers med 5-0 på Adams Park. Patrick Bamford gav bortalaget ledningen i den första halvleken, men det var Jeremie Bogas kreativa prestation som stod ut mest för Londonlaget.
2014-07-16 23:55:00

Statistik 2013/2014
Chelsea
Två månader har passerat sedan Cardiff besegrades i säsongens sista match. Det är med andra ord hög tid för en genomgång av säsongen i siffror.
2014-07-16 15:01:49

Officiellt: Chelsea köper Filipe Luis
Chelsea
Chelsea är nu överens med Atlético Madrid gällande Filipe Luis övergångssumma.
2014-07-16 13:39:35

Diego Costas övergång klar
Chelsea
Att Diego Costa kommer att representera Chelsea till hösten har känts klart länge, men först idag har han officiellt presenterats som Chelseaspelare. Kontraktet som signerats sträcker sig över fem år och anfallaren ansluter till försäsongsträningen nästa vecka.
2014-07-15 19:20:57

Silly Season (15/7)
Chelsea
Sommarens transferfönster är i full gång och vi på CSS-redaktionen hjälper er att hålla koll på alla övergångsrykten som omger vår klubb.
2014-07-15 15:22:00

Piazon: Härligt att vara tillbaka
Chelsea
Lucas Piazon har återvänt till Chelsea efter en lyckad säsong på lån i Holland.
2014-07-15 13:00:00

Ett blandat VM för Chelseas spelare
Chelsea
Av 18 spelare från Chelsea var det få som gjorde ett bra mästerskap, men André Schürrles pigga inhopp i turneringen blev till slut guld värda för Tyskland.
2014-07-14 22:36:00