Chelsea stöttar "Mou" efter nattligt krismöte

1-3 hemma på Stamford Bridge mot Southampton innebar Chelseas fjärde ligaförlust för säsongen. Ändå var José Mourinho skapligt kaxig efter matchen. I en intervju verkade han skicka en direkt varning till ägaren Roman Abramovitj, som är känd för att byta ut tränare på löpande band.

– Om klubben sparkar mig så sparkar de den bäste tränaren de någonsin haft, sa Mourinho.

”Har vårt fulla förtroende”

Och än så länge verkar det som att Chelsea planerar att lyda Mourinhos råd. Nu har man visat publikt stöd för Mourinho på sin officiella hemsida.

”Klubben vill göra klart att José fortfarande har vårt fulla förtroende. Som José sa själv, så har resultaten inte varit bra nog och lagets insatser måste bli bättre. Vi tror emellertid att vi har rätt tränare och trupp för att få den här säsongen på rätt köl”, skriver klubben i sitt uttalande.

Abramovitj hade krismöte

Enligt The Guardian hade Abramovitj ett krismöte med klubbledningen intill småtimmarna på lördag. Där ska han ha beslutat att inte sparka Mourinho.

Mourinho ska för egen del utnyttja landslagsuppehållet för att få lite egentid med sin far i Lissabon. Fadern José Manuel Mourinho Félix drabbades av hjärnblödning för fem månader sedan, vid 77 års ålder.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.