Chelsea – Scunthorpe United 2-0

Chelsea  Scunthorpe United 2-0

Hiddink gillar FA-cupen, och ställde upp ett starkt lag från start.


Chelsea är vidare i FA-cupen efter en ganska lugn söndagstillställning på Stamford Bridge, efter mål av Diego Costa och den unga Chelseaprodukten Ruben Loftus-Cheek.

Många Chelseasupportrar hoppades inför matchen att det var dags för Guus Hiddink att lufta några av klubbens alla yngre talanger, men det blev istället ett mycket rutinerat lag som klev in från start på Stamford Bridge. Inga chansningar alltså, trots att det gästande laget från North Lincolnshire befinner sig nere i League One i det brittiska ligasystemet.
 
Hiddink har inför matchen pratat mycket varmt om FA-cupen, som han vann under sin första vända som manager för Chelsea, och han menar att han mycket gärna vill vinna pokalen även denna gång. Därav blev det alltså en stark elva från start denna söndagseftermiddag på Stamford Bridge.
 
 
Första halvlek
 
Matchens första minuter går i ett lugnt tempo, där Chelsea får hålla mest i bollen utan att skapa några farligheter. I den elfte minuten ordnar Pedro en frispark i ett bra läge för Willian, men skottet tar på en täckande försvarare. Chelsea håller dock kvar bollen i anfallet, och i den 13:e minuten slår Ivanovic ett fint inlägg som Diego Costa dyker fram på. Mål: Trots flertalet reprisbilder är det svårt att avgöra om det är Costa eller Scunthorpe-försvararen som är sist på bollen, men klart är i alla fall att den går in i mål och 1-0 till Chelsea är ett faktum.
 
Chelsea har fortsatt kontroll över matchen efter det inledande målet, men utan att skapa så många större farligheter. I den 20:e minuten blir Pedro serverad en mycket fin boll när han löper in bakom Scunthorpes backlinje, men trots ett hårt och bra avslut blir det endast en resultatlös hörna. Oscar får sedan möjligheten att öka på ledningen, men avslutet som han försöker böja in i bortre hörnet av målet går utanför. Scunthorpe lyckas i den 25:e minuten få en hörna som leder till att det blir lite flipperspel inuti Chelseas straffområde, där bollen tillslut landar hos Dawson som drar på ett bra skott, men Gary Cahill visar stor pondus och täcker med huvudet trots att det är ett hårt skott, och trots att han äntligen får spela utan skyddsmask igen (som Azpilicueta, eller Batzpilicueta, istället har i denna match).
 
I den 36:e minuten slår kapten Ivanovic ännu ett mycket fint inlägg som Willian hoppar över så att Pedro istället för ett mycket fint läge, men mottaget håller mycket låg kvalité vilket leder till att han endast får till ett märkligt lobbskott som Daniels enkelt kan rädda. I den 43:e minuten så är det Scunthorpe som får halvlekens sista målmöjlighet när Madden lyckas ta in i straffområdet, men Zouma gör en vältajmad glidtackling och chanser rinner ut till en resultatlös hörna. Halvleken slutar således 1-0 till Chelsea, där man även hade 72 % av bollinnehavet.
 
 
Andra halvlek
 
Ett byte sker i halvtid, och det är den egna Chelseaprodukten Ruben Loftus-Cheek som kommer in istället för Oscar. Loftus-Cheeks första aktion i matchen blir en mycket feltajmad tackling, som istället blir en stämpling på Bishop som ser mycket obehaglig ut på reprisbilderna. Det blir turligt nog dock ingen skada, och Loftus-Cheek klarar sig märkligt nog undan en varning.
 
Andra halvleken börjar likadant som första halvleken sett ut, där Chelsea har mycket boll och Scunthorpe försvarar med hela laget och satsar på kontringar. I den 49:e minuten fixar Costa en frispark en bra bit utanför straffområdet som Willian slår mot mål. Daniels i Scunthorpes mål ser ut att göra en enkel räddning, men fumlar lite med bollen och Ivanovic är några centimeter från att kunna peta in bollen i mål. Kort därpå får Scunthorpe två farliga lägen när Begovic får en sneträff på en utspark som van Keen sånär kan fånga upp, och sedan när Madden försöker bryta fram men blir kapad av Ramires. Domare Pawson väljer dock att fria, men reprisbilderna visar att Scunthorpe borde ha fått en straff.
 
I den 60:e minuten börjar matchen att hetta till, och det blir lite gruff mellan Diego Costa och Bishop, där Bishop knuffar Costa i ryggen precis när domaren står och försöker reda ut situation, men inga kort delas ut i den situationen. Kort därpå är dock Dawson för het när han knuffar Willian, och han får således matchens första gula kort. Därefter är det Ivanovic som slår bort bollen när ett inkast och Chelseas kapten får också syna det gula kortet.
 
I den 68:e minuten rullar Chelsea upp ett helt perfekt anfall, där Fabregas spelar ut bollen till Willian på kanten, som rullar den vidare till en löpande Azpilicueta som slår ett perfekt inlägg längst marken. Mål: Inlägget möts av ingen mindre än Ruben Loftus-Cheek som slår till direkt med vänsterfoten distinkt i Daniels högra hörn, och 2-0 till Chelsea är ett faktum.
 
I den 72:a minuten kommer Kenedy in istället för en blek Pedro, och kort därpå skapar Kenedy en situation där han borde fått med sig en straff, men även denna gång väljer domare Pawson att fria. 1-1 mellan lagen alltså i ej-givna-straffar. Chelsea har under denna period av matchen slagit av på tempot, och det är istället Scunthorpe som får försöka att etablera lite spel mot ett lågt liggandes Chelsea. Kenedy visar dock framfötterna, och i den 82:a minuten ordnar han en frispark efter några fina dribblingsaktioner. Frisparken leder dock inte till några farligheter.
 
I matchens döende minuter lyckas Scunthorpe få fram två hörnor efter varandra, och under den andra lyckas Begovic tappa bollen när han ska plocka ner den, och med matchens sista spark får Bishop se sitt skott ta i utsidan av nätet, och Scunthorpe får inte med sig något mål hem från Stamford Bridge. 2-0 till Chelsea blir slutresultatet.
 
 
Sammanfattning och matchfakta
 
Som väntat var det Chelsea som styrde matchen mot laget två divisioner under Premier League. Spelet glänste mycket sällan, men Chelsea kändes säkra och stabila. Så här i efterhand kan man fråga sig varför inte inhopparna Loftus-Cheek och Kenedy fick chansen från start, då de ville bevisa sig när de väl kom in och stod båda två för mycket fina insatser, där Loftus-Cheek även fick göra sitt första mål för A-laget. Guus Hiddink valde dock det säkra före det osäkra, och ett Chelsea som börjar återfå stabiliteten som har saknats under säsongen är vidare i FA-cupen.
 
Chelsea: Begovic; Ivanovic – Zouma – Cahill – Azpilicueta; Fabregas – Ramires; Willian – Oscar (45’) – Pedro (72’); Costa (85’)
Bänk: Courtois, Rahman, Mikel, Traoré (85’), Kenedy (72’), Terry, Loftus-Cheek (45’)
Varningar: Ivanovic
Mål: Costa, Loftus-Cheek
 
Scunthorpe: Daniels; Clarke – Wallace – Mirfin – Laird; Dawson (79’) – Bishop – Ness; Williams (79’); van Keen (81’) – Madden
Bänk: Wiseman, McAllister, Canavan, Anyon, Adelakun (79’), King (79’), Wootton (81’)
Varningar: Dawson
Mål: –
 
Bollinnehav: 69 % / 31 %
Skott (/på mål): 8/5 – 5/2
Hörnor: 4 / 7
Orsakade frisparkar (fouls): 8 / 13
 
Publik: 41,625
Domare: Craig Pawson

0 KOMMENTARER     

758 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Spelarbetyg: Chelsea – Scunthorpe
Chelsea
Chelseas 2016 fortsätter bra, efter ännu en vinst och ett avancemang i FA-cupen.
2016-01-10 18:10:31

Chelsea – Scunthorpe United 2-0
Chelsea
Chelsea är vidare i FA-cupen efter en ganska lugn söndagstillställning på Stamford Bridge, efter mål av Diego Costa och den unga Chelseaprodukten Ruben Loftus-Cheek.
2016-01-10 17:22:18

Inför Chelsea – Scunthorpe
Chelsea
FA Cupen är igång och Chelsea går in i turneringen som klara favoriter mot League One-laget Scunthorpe United hemma på Stamford Bridge i turneringens tredje omgång.
2016-01-09 22:28:24

Silly Season 8/1
Chelsea
Den galna perioden är här, och rykteskvarnarna snurrar för fullt runtom i världens medier. Chelsea-redaktionen gör vad den kan för att presentera det hetaste.
2016-01-08 11:20:00

Wallace byter låneklubb
Chelsea
Den 21-årige ytterbacken flyttar hem till Brasilien för spel i Gremio istället för att sitta på bänken i Serie A och Carpi.
2016-01-08 10:05:00

Biljettinfo: Paris Saint-Germain
Chelsea
Nu går det bra att boka biljett till Chelsea – PSG.
2016-01-06 18:52:59

Chelseas värld v.53
Chelsea
Chelsea fixade oavgjort mot Manchester United och vann över ett decimerat Crystal Palace under veckan som gick. Vi har även tittat närmare på prisade legendarer, brytningar och en omtalad instagrambild. Vi ger er Chelseas värld.
2016-01-04 21:56:00

Bamford tillbaka i Chelsea
Chelsea
Anfallaren lyckades inte i Crystal Palace och är nu tillbaka i Chelsea. Om han kommer ges chansen att utmana om en plats eller om en ny utlåning väntar är oklart.
2016-01-04 21:41:43

Crystal Palace – Chelsea 0-3 (0-1)
Chelsea
Chelsea inledde året på bästa vis då de slog London-rivalen Crystal Palace med 3-0 efter mål av Oscar, Willian och Diego Costa.
2016-01-03 17:00:00

Spelarbetyg: Crystal Palace – Chelsea
Chelsea
Chelsea inleder året med en övertygande seger på Selhurst Park, i vad som förmodligen är lagets bästa insats den här säsongen.
2016-01-03 16:30:00