Chelsea – PSG Inför Chelsea – PSG

PSGs viktigaste match den här säsongen, hittils, väntar och ännu en gång är det i London som PSG ska se till att ta sig vidare till en kvartsfinal i Champions League.
PSG vann det första mötet i Paris med 2-1 och har rest till London för att försöka försvara den ledningen. Senast PSG skulle försvara en ledning i  Champions League slutspelet så förlorade man det andra möte och motståndet var då precis som imorgon, Chelsea.

PSG
Precis som inför första mötet när PSG skulle ställas mot Chelsea så spelade man match helgen innan på Parc des Princes och båda gångerna har PSG nu spelat 0-0 mot motståndet och gjort en rätt så dålig match. Lille var motståndet förra gången, Montpellier var motståndet nu i helgen.
Och efter en rätt så händelserik inledning av matchen så var det som att luften gick ur spelarna och fokuset ändrades helt och hållet till matchen mot Chelsea.
0-0 blev resultatet och PSG som endast behöver sex poäng för att säkra ligasegern gör det rätt i att fokusera på de stora matcherna.

I det första mötet mot Chelsea så fick man se ett PSG som stundtals dominerade Chelsea och man bjöd på en strålande fotboll. Trots detta så blev resultatet endas 2-1 efter mål av Ibrahimovic och Cavani. Men ser man till hur PSG spelare och chanserna man hade så var det en match där PSG borde haft med sig ett bättre resultat ifrån. Istället är det en 2-1 ledning som man kommer till Stamford Bridge med och senast man åkte dit för att försvara en ledning så förlorade man, detta var två år sedan. Men lagen stötte på varandra redan förra året men då var det ett PSG som endast hade med sig ett oavgjort resultat från Paris ,1-1 och PSG var tvungna att anfalla för att gå vidare. Hur väljer Blanc att göra den här gången?

På presskonferensen pratade Laurent Blanc bl.a om de två senaste matcherna på Stamford Bridge.

”Jag tycker inte vi behöver tänka tillbaka på vad som hände på Stamford Bridge de två senaste gångerna vi var där. Varje match har sin egna berättelse. Vi har våra egna ambitioner och vi vill avancera till kvartsfinal, men så vill även Chelsea. Jag tror det kommer bli en mycket svår match, mycket svårare än förra årets match. Men om vi har gjort det en gång så kan vi göra det igen. När domaren blåser igång matchen så är det Paris Saint-Gemain som är vidare. Vi vill utnyttja vårt sätta att spela fotboll. Det kommer en stor utmaning.”

Chelsea
”Chelsea har flera spelare som gillar att gå framåt och anfalla snabbt, snabba spelare som Willian och Hazard kan vara väldigt farliga. Vi måste hålla ett öga på dessa spelare. Diego Costaä r ytterligare en farlig spelare, en spelare som jag gillar.”

Marco Verratti har länge varit osäker till spel mot Chelsea och även på presskonferensen var Blanc avvaktande och menade på att inget beslut har tagits ännu och man ska se hur Verratti hanterar träningen på tisdagskvällen och man kanske måste vänta ända in i det sista menade Blanc och sa att man kan få vänta tills på onsdagsmorgonen för att ta beslut om Verratti kommer spela eller inte.

Truppen:
Målvakter: Trapp, Sirigu, Douchez
Backar: Marquinhos, T.Silva, Maxwell, Kurzawa, Van der Wiel, Kimpembe, D.Luiz
Mittfältare: T.Motta, Matuidi, Verratti, Stambouli, Pastore, Rabiot
Anfallare: Lucas, Di Maria, Ibrahimovic, Cavani, Augustin

Tänkbar elva: 
Trapp
Marquinhos – T.Silva – D.Luiz – Maxwell
Pastore – Motta – Matuidi
Lucas – Ibrahimovic – Di Maria

Chelsea
Precis som PSG så kommer Chelsea till matchen efter ett oavgjort resultat, men innan helgen resultat så hade man tre raka segrar och Hiddinks mannar såg riktigt bra ut. Bortsett från förlusten mot PSG så har Chelsea haft ett mycket bra 2016 så här långt och man är bl.a obesegrade i ligan under det nya året.

Bortamålet som Chelsea fick med sig betyder otroligt mycket, inte minst då man bevisat tidigare att man kan vända en förlust i det första mötet till en seger i det andra på Stamford Bridge. Och extra positivt måste det kännas för Chelsea att det är just mot PSG som man lyckats göra det.

Guud Hiddink pratade bl.a om bortamålet men också om Diego Costa på presskonferensen inför matchen.
”Det är alltid bra att ha med sig ett bortamål i en match ute i Europa, men det gör det fortfarande inte enkelt. Men det är en match mellan två stora klubbar i Europeisk fotboll. Förhoppningsvis kommer det bli en match där publiken får njuta av bra fotboll från båda lagen.”

”Diego Costa är okej, han hade lite skadeproblem i helgen vilket var orsaken till att han inte spelade. Men han tränade idag så nu får vi vänta och se.
Han gör nu mål oftare i Premier League, precis som laget så hade även han svårt att göra mål under hösten. Nu får vi se om han kan börja göra mål även ute i Europa. Pedro är även han med i truppen, han gjorde ett bra intryck idag så han är tillbaka i truppen.”

Precis som i mötet i Paris så saknas båda mittbackarna, Zouma och Terry för Chelsea. Men glada nyheter är att Diego Costa ser utt kunna spela.

Trolig startelva: Chelsea: Courtois: Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Baba; Matic, Mikel; Willian, Oscar, Hazard; Costa.

Chelsea – Paris Saint-Germain
När: Onsdag 9/3, klockan 20:45
Var: Stamford Bridge, London
TV: TV3 samt ViaPlay med start 19.00