Chelsea mot United – Manchester går mot segern – Göteborgs

Chelsea har sparkat managern José Mourinho och ersatt honom med Guus Hiddink – men vinsterna fortsätter att lysa med sin frånvaro. Förra omgången kryssade laget mot nykomlingen Watford och nu ligger Londonklubben på 13:e plats i tabellen. En bit högre upp i samma tabell hittar vi Manchester United. Men även där är tränaren Louis Van Gaal under hård press. Offensiv har inte fungerat.

Nu gör lagen upp i London på Stamford Bridge. Matchstart 17.00. Chelsea bänkar sin belgiske stjärna Eden Hazard. United å andra sidan har en pånyttfödd Wayne Rooney som börjat hitta målet igen efter en mycket lång formsvacka.

Lagen ställer upp som följer: 

Chelsea:

Courtois – Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta – Matic, Mikel – Willian, Fabregas, Oscar – Costa

Man United:

De Gea – Darmian, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson – Fellaini, Carrick – Lingard, Mata, Martial – Rooney

Matchen är igång. Chelseakaptenen John Terry fick ta emot stora hyllningar inför matchen. Mittbacken som spelat i Chelsea hela sin seniorkarriär har meddelat att den här säsongen är hans sista i klubben. 

Planens yngste spelare, Cameron Borthwick-Jackson, fick första chansen i ångestmötet. Han sköt utanför straffområdet men belgaren Courtois hade inga problem med skottet. 

United har varit bäst inledingvis. Anthony Martial, den kreative vänsteryttern, har skapat matchens bästa möjlighet. I minut 18 tvingade han Courtois till en mycket kvalificerad räddning. 

En kvart senare var Chelseas buse på anfallsplats, Diego Costa, mycket nära att göra 1-0. Men han låga skott smet precis utanför bortre stolpen. Costas lagkamrat Oscar hade inte långt därefter ett gyllene läge att ge Chelsea ledningen. Men han tog i för allt hans brasilianska ben var värda och dunkade bollen över. 

Precis innan halvtidsvilan var matchens förgrundsfigur John Terry irriterad på domaren. Hans skott från nära håll gick på Danny Blinds arm och utanför stolpen. Terry var förbannad men fick inget gehör för sina frågor och fick gå in i omklädningsrummet med 0-0 på resultattavlan. 

I starten av andra halvlek har både Wayne Rooney och Anthony Martial kommit till heta målchanser. Strax därefter skapade United ett dubbelläge där Lingard fick Courtois att sträcka ut alla sina 199 centimeter. 

Kurt Zouma landade sedan mycket obehagligt efter ett upphopp. Fransmannens knä vek sig bakåt och 21-åringen låg och vred sig i smärtor efter situationen. 

En annan yngling, Jesse Lingard, spräckte sedan nollan i matchen. Med fin teknik vände han om och sköt in sitt fjärde mål i Premier League den här säsongen bakom Courtois.

På tilläggstid kom sedan Diego Costa fri med De Gea. Spanjoren kom förbi sin landsman och kunde raka in bollen i öppet mål. Kvitteringen kom med bara fyra minuter kvar av den sex minuter långa tilläggstiden.  

Costa var nära att göra ett mål till med bara några få minuter kvar. Men Spaniens landslagsmålvakt De Gea gjorde en strålande reflexräddning som förkunnade att lagen fick dela lika på poängen.