Chelsea – Manchester City 0-3 (0-1)

Chelsea - Manchester City 0-3 (0-1)

Costa hittade inte målet idag


Manchester City gick hem med segern efter ett rakt, effektivt omställningsspel och ett hattrick av Aguero. Courtois fick syna det röda kortet efter en målchansutvisning och hägringen om spel i Europa blir svårare och svårare att se.

Inför matchen
Efter att ha sett Styrsö BK ta sin första vinst i division fyra mot Dalen i småregnet tog stegen mig hem för uppladdning inför nästa stormatch. Det var några frågetecken inför matchen framförallt Willian och Matic. Brassen startade till höger medan Matic, återigen, förpassades till bänken. Loftus-Cheek tog nummer 10 rollen och startelvan blev då:

Chelsea (4-2-3-1):
Courtois, Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Baba Rahman, Fabregas, Mikel, Willian, Loftus-Cheek, Pedro, Costa

Första halvlek
En leende De Bruyne och Aguero sparkade igång matchen som började i ett högt tempo. Chelsea tog sig an taktpinnen och försökte föra spelet med mer bollinnehav första femton och City som försökte kontra. Redan i den tredje minuten kom Citys första farlighet då Navas hittade De Bruyne i djupet under en kontring som spelade snett bak till Aguero men Cahil kunde täcka skottet till matchens första hörna. I den sjätte minuten kom nästa farlighet då Fabregas (vem annars?) hittade Costa (vem annars?) i djupet bakom försvarslinjen. Hart kom ut och täckte och Costa var tvungen att spela bak bollen till Pedro som sköt bollen förbi Hart men Otamendi stod på mållinjen och täckte ut bollen till Chelseas första hörna.

Efter cirka 20 minuter kom nästa farlighet då Pedro tunnlade fram bollen till Loftus-Cheek som vände bort sin försvarare och kom lite ur vinkel. Loftus-Cheek sköt med vänstern längs med backen som Hart styrde ut till hörna men som den assisterande domaren dömde till inspark. Men sen svängde matchen då City tog över mer och mer och hade en tio minuters period med två frilägen från De Bruyne och Nasri som Courtois räddade. Chelsea red ut den stormen och tog över matchen igen men spelet böljade rejält och efter tre Chelseahörnor på raken kontrade City in 10.

De Bruyne avancerade ner på högerkanten och spelade in bollen centralt mot Aguero, som fick bollen lite bakom sig. Aguero vände in och sköt in bollen i Courtois vänstra hörn efter en styrning av Cahill. Chelsea försökte komma tillbaka in i matchen och hade några målchanser då Pedro tog sig ner på vänsterkanten och spelade in bollen till en framrusande Costa men bollen hittade aldrig målet. Halvlekens höjdpunkt kom i den 42 minuten då Cahill stoppade Aguero med en perfekt glidtackling och kunde återta bollen. Med en jämn fördelning av bollinnehavet och chanser var 1-0 i halvlek inget orättrvist resultat. Jag skulle i och för sig skriva detsamma om det stod 1-0 till Chelsea eller 0-0. 

Andra halvlek
Chelsea startade halvleken bra då framförallt Pedro verkade pigg och avancerade flera gånger längs sin vänsterkant. Loftus-Cheek skulle nog kvitterat på sitt läge men fick bollen upp i luften i stället för mot mål. Istället var det som i första halvlek, efter en stark period från Chelsea kontrade City in 20

Efter ett läge från Costa spelades bollen till De Bruyne som avancerade med bollen och spelade bollen till Nasri som smart höll i bollen när Aguero var offside. Nasri la ner bollen i djupet i en misstänkt offside men Aguero gjorde inga misstag när han kom själv med Courtois. Efter målet hade Chelsea svårt att komma in i matchen igen. City fortsatte hota med kontringar och Nasri fick ett nytt friläge när Azpilicueta inte var på plats men Courtois kunde rädda igen.

Pedro trummade på längs sin vänsterkant och blev nedriven av Zabaleta som redan hade en varning. Mike Dean lät kortet vara kvar i fickan och Zabaleta lämnade kort därefter till förmån för Sagna. I den 70 minuten byttes ynglingarna Traoré och Kenedy in mot Pedro och Willian. Synd då Pedro varit riktigt bra och pigg. Chelsea försökte skapa lägen och flyttade fram sina positioner vilket ledde till stora ytor för City som redan visat sig farliga på omställningar. I den 78 minuten kom just en sådan när Fernandinho avancerade centralt, Cahill missade glidtacklingen och Courtois var tvungen att rusa ut. Benet träffade bara spelaren och Courtois fick syna det röda kortet och Aguero satte säkert sin straff bakom nyinsatte Begovic och 30 var ett faktum.

Chelsea gav inte upp och försökte i alla fall jaga mål. Azpilicueta hade en hög utgångsposition helt plötsligt men de farliga chanserna uteblev förutom ett skott från Costa som Hart kunde rädda. Mike Dean blåste av matchen och City vann rättvist med 3-0 efter ett bra försvarsspel och ett rakt snabbt omställningsspel.

Reflektioner
Chelsea hade svårt att sätta sina chanser då de jagade mål och när de hade som bäst perioder blev vi straffade av Citys effektiva omställningar. Stundtals blev det stora luckor centralt framför Chelseas backlinje där City kunde hota. Den enda positiva är väl att många ungdomar fick speltid och förhoppningsvis kan utvecklas åt rätt håll.  

0 KOMMENTARER     

1154 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]


Fler artiklar om
Chelsea

Spelarbetyg: Chelsea-Manchester City
Chelsea
Förlustsviten håller i sig då man förlorade med 3-0 hemma mot Manchester City.
2016-04-16 20:45:00

Chelsea – Manchester City 0-3 (0-1)
Chelsea
Manchester City gick hem med segern efter ett rakt, effektivt omställningsspel och ett hattrick av Aguero. Courtois fick syna det röda kortet efter en målchansutvisning och hägringen om spel i Europa blir svårare och svårare att se.
2016-04-16 20:30:00

Lampard pratar Chelsea och Ranieri
Chelsea
Det är nästan 2 år sedan Frank Lampard lämnade Chelsea FC, och snart 1 år sedan han lämnade Premier League för Amerikanska MLS. I en intervju pratar Lampard nu om Chelseas och Premier Leagues säsong 2015/16, samt om tränaren som tog honom till Londonklubben, Claudio Ranieri.
2016-04-15 21:37:00

Inför Chelsea – Manchester City
Chelsea
Chelsea tar sig an Manchester City under den sena avsparkstiden på lördagkvällen och vill ha revansch för 3-0 förlusten i augusti. Vi ger er förutsättningarna.
2016-04-15 19:50:00

CSS gästar klacken
Chelsea
CSS:representanten Daniel Joannou gästar podden ”klacken” för att prata Conte, Hiddink, Diego Costa, John Terry, framtid, nutid och mycket annat Chelsearelaterat.
2016-04-14 11:28:00

Hazard förnekar flyttrykten
Chelsea
Premier Leagues bästa spelare förra säsongen dementerar att han är på väg bort från Chelsea.
2016-04-14 09:48:00

Rapid Wien första testet för Conte
Chelsea
Den 16 juli spelar Chelsea för första gången under nye tränaren Antonio Conte när Rapid Wien står för motståndet i en vänskapsmatch.
2016-04-13 19:45:08

Skadelistan lång i Chelsea
Chelsea
Spelet knackar och skadelistan växer i säsongen som Chelsea bara vill ska ta slut.
2016-04-11 20:27:00

Chelseas värld v.14
Chelsea
Chelsea heaven, Chelsea hell. Efter krossen av Aston Villa drömde kanske en del om Europaspel nästa säsong men efter förlusten mot Swansea ser det mörkt ut. Vi har tittat närmare på de mindre nyheterna kring vår kära klubb, vi ger er Chelseas värld.
2016-04-11 10:30:00

Spelarbetyg: Swansea – Chelsea
Chelsea
Chelsea åker på sin första förlust sen Guus Hiddink anslöt till klubben, efter en riktigt dålig insats på Liberty Stadium.
2016-04-10 15:00:00