Chelsea har vunnit Premier League

José Mourinho återvände till Chelsea inför förra säsongen, men lyckades inte ta hem ligatiteln i sin comeback. Londonklubben gick borta sig i en 0-0-match mot Norwich.

Då var Eden Hazard kritisk efter förlusten i Champions League mot Atlético Madrid, och Mourinho svarade genom att bänka stjärnan i den viktiga matchen.

Hazard straffhjälte

Den här säsongen har det inte varit några synliga problem mellan Mourinho och Hazard – som i dag sköt titeln till Chelsea.

Strax före halvtid fick hemmalaget straff efter att Hazard gått omkull i straffområdet.

Mittfältaren sköt en dålig straff och Palace-målvakten Julian Speroni räddade. Men Hazard tog revansch direkt och nickade in 1-0.

Det målet räckte till tre poäng och Londonklubben har totalt 83 pinnar i toppen av Premier League. Ingen annan klubb, Arsenal kan nå 82 poäng, kan komma ikapp.

– Det känns helt otroligt. Vi var lite nervösa, men vi höll undan och nu är vi mästare, säger John Terry, som grät efteråt, till Sky Sports.

Tagit åtta ligatitlar

Mourinho, som var manager för Chelsea mellan 2004-07, tar därmed sin tredje ligatitel i Premier League. Totalt har det blivit åtta ligatitlar för managern, som även har varit huvudansvarig för Porto, Inter och Real Madrid.

Det är Chelseas andra titel den här säsongen, laget har även vunnit ligacupen.

– Jag behöver vila, jag känner mig trött. Äntligen kan vi andas ut, slappna av och njuta, säger Mourinho enligt BBC.

– Vi kan titta tillbaka på säsongen och se hur mycket vi förtjänar att bli mästare. Förra säsongen byggde vi upp ett lag. Den här säsongen har vi gjort alla lagdelar mer stabila och tog även in spelare som höjde kvalitén i laget.

Det var glädjescener på Stamford Bridge efter slutsignalen.

– Det känns fantastiskt. Vi förtjänar att vara mästare, vi leder med 13 poäng. Vi vann cupen, vi vinner ligan, säger Eden Hazard.