Chelsea försvarade CL-titeln

Chelsea hade fram till finalen en fin svit på 14 matcher utan förslust, en svit som bringade hem troféen även i fjolårets UEFA Youth League. Chelsea var också det laget som startade finalen bäst och skapade otroligt vassa chanser under matchens första tio minuter. Chelseas tekniska mittfältare Kasey Palmer drog i nionde minuten på ett stenhårt skott från ca 30 meter som såg ut att söka sig i bortre krysset men PSGs målvakt Remy Descamps fick några fingrar på bollen och styrde den till hörna. Chelsea tryckte på och bara kort efter Palmers kanon så vinner Chelsea en ny hörna som Palmer slår. Hörnan hittar Jake Clarke-Salters panna men den hårda nicken tar på en täckande PSG-försvarare och landar framför fötterna på mittbackskollegan Tomori som kunde slå in bollen i nät och därmed 0-1 Chelsea.

Spelet hinner bara komma igång så hittar PSG upp med en boll till Christopher Nkunku i straffområdet och en klumpig tackling i ryggen av målskytten Tomori leder fram till en PSG-straff i elfte minuten. Straffen av Jean-Kevin Augustin är dock dålig och räddas av Chelsea-keepern Collins. PSG fortsätter att hålla boll och pressa ned Chelsea men resultatet står sig halvleken ut.

PSG inleder andra halvlek som de slutade den första, mycket boll och långa anfall. Chelsea står emot och PSG och Tomori räddar Chelsea med en mycket viktig rensning utanför egen mållinje. Chelseas spjutspets Tammy Abraham fick en riktigt bra möjlighet att dubbla Chelseas ledning när han kommer igenom PSGs backlinje men bränner skottet över. PSG fortsatte mala ned Chelsea och och stundtals påminde finalen om den fantastiska kvällen i Munchen då Chelseas a-lag, trots en enorm press från Bayern Munchen, lyckades stå emot och segra. Men likt den kvällen skulle en boll söka sig in i londonlagets nät. Just efter timmen passerat i matchen skapade Meite sig yta på högerflanken och drog ett hårt skott som sökte sig in vid bortre stolpen. Chelseamålvakten Collins saknade några centimeter för att kunna styra ut den. 1-1.

Likt ett mästarlag reste sig Chelsea och inom tre minuter efter kvitteringen startar Ali en kontring och hittar med en väl avväg passning fram till Palmer som får en gata i mitten av planen mot PSGs straffområde. Palmer stöter i löpningen på tufft motstånd av en försvarare och en utrystande Descamps men lyckas komma först med foten till bollen som söker sig in vid vänstra stolpen. 1-2 Chelsea.

Les Parisiens (Parisarna?) tappar rytmen efter Chelseas ledningsmål men fortsätter mata inlägg och inspel mot Chelseas straffområde men den starka backlinjen offrar sig på varje boll och trots viss tumult när det känns som att bollen studsar på varje spelare i straffområdet så lyckas det ändå vara en Chelseaspelare som är där sist och kan sparka iväg bollen för att ge laget lite andrum och möjlighet att flytta upp laget. Trots den enorma pressen lyckas Chelsea hålla resultatet och när den tyske domaren Daniel Siebert i den 94:e minuten stoppade pipan var det klart att Chelseas ungdomslag försvarat den finaste titeln på juniornivå, UEFA Youth League-titeln.

Chelsea (4-2-3-1) Bradley Collins; Dujon Sterling, Fikayo Tomori, Jake Clarke-Salter, Ola Aina; Charlie Colkett (c), Mukhtar Ali; Jacob Maddox, Kasey Palmer (Charlie Wakefield 86), Kyle Scott (Mason Mount 59); Tammy Abraham
Oanvända avbytare Jay Dasilva, Nathan Baxter, Trevoh Chalobah, Isaac Christie-Davies, Ruben Sammut
Målskyttar Tomori 10; Palmer 61
Varningar Tomori, Scott, Aina, Clarke-Salter, Ali

Paris Saint Germain (4-3-3) Remy Descamps; Alec Georgen, Felix Eboa Eboa, Mamadou Doucoure (c), Fode Toure; Yohann Demoncy, Antoine Bernede (Alexis Giacomini 85), Christopher Nkunku; Odsonne Edouard (Nanitamo Ikone 63), Jean-Kevin Augustin (Aka Wilfride Kanga 71), Yakou Meite
Oanvända avbytare Leonard Aggoune, Bryan Labissiere, Abdoulaye Konate, Dan-Axel Zagadou
Målskyttar Meite 58
Varningar Eboa Eboa, Meite

Referee Daniel Siebert (Tyskland)