Chelsea – Everton 3-3

Chelsea - Everton 3-3

Stor dramatik på Stamford Bridge.


Efter en trög start blev det blev en oerhört svängig andra halvlek på Stamford Bridge, där Chelsea lyckades kvittera två gånger om, varav andra gången var i den 99:e minuten. Stor dramatik som endast gav en poäng alltså, men med en härlig kämparanda.

Hiddink väljer att göra en ändring i startelvan sedan den bistra matchen i veckan mot West Brom, och det är att Matic får chansen från start istället för Oscar. Därmed spelar Fabregas i en lite offensivare position som Nr. 10. Pedro får chansen från start igen trots den undermåliga insatsen senast när han blev utbytt i halvtid, och ynglingarna Kenedy och Loftus-Cheek, som fansen vill se ute på planen, får än en gång starta med att följa matchen från bänken. På läktaren filmar kameran redan innan matchen startat plakat från supportrar som lyder ”Play the youth”, och man måste fråga sig vad som händer under träningarna som gör att både Mourinho tidigare, och nu Hiddink, inte vill spela med framförallt unge Loftus-Cheek, som varit bra i i stort sett varje inhopp han har fått göra.
 
 
Första halvlek
 
Matchen på Stamford Bridge börjar i ett mycket avvaktande tempo, där båda lagen nöjer sig med att rulla runt bollen inom det egna laget, utan att skapa några egentliga lägen. Willian får en halvchans i den 14:e minuten när han lyckas ta sig in i boxen, men när han avlossar skottet har han kommit något ur vinkeln, och Howard gör en relativt enkel räddning. I den 18:e minuten är det Everton som får ett mycket fint läge efter en omställning, där bollen hamnar hos Oviedo som har följt med in i boxen. Om det varit Lukaku eller någon annan offensiv spelare hade det troligen blivit mål, men Oviedo skjuter utanför.
 
I den 39:e minuten avlossar Mirallas ett mycket bra skott efter att ha vänt bort Zouma totalt, men Courtois står för en mycket fin räddning nära sitt vänstra hörn. Den lugna halvleken rundas därefter av utan att något händer, och lagen går in i omklädningsrummen utan att ha producerat mer än varsitt skott på mål, där Evertons var något farligare än Chelsea. Men 0-0 står det.
 
Andra halvlek
 
Den andra halvleken börjar i ett högre tempo än den första, och detta är något som inte har varit bra för Chelsea under denna säsong. Inte heller i denna match är högt tempo något som passar hemmalaget, och det dröjer bara fyra minuter innan Baines, framspelad av Lukaku, slår in bollen i boxen vilket leder till att John Terry tvingas stå för ett självmål när han täcker Lukaku som annars hade petat in bollen i öppet mål. 0-1 till Everton alltså.
 
Everton tar i och med målet över matchen, och endast tre minuter senare bryter Barkley fram och avlossar ett skott som tar sig förbi Courtois, men räddas av stolpen. Hiddink reagerar på resultat och väljer att ta av Matic och sätta in Oscar. Everton är dock inte nöjda än, och minuten efter Chelseas byte står Baines för ett nytt fint inspel som denna gång hamnar hos Mirallas. Mirallas drar till med vänsterfoten och 0-2 är ett faktum.
 
Chelsea vaktar upp något efter målen, och i den 60:e minuten står Fabregas, framspelad av Azpilicueta, för en fin ”lobbklack” som Howard får göra en fin räddning på. Chelsea håller kvar bollen i det offensiva straffområdet och Pedro får bollen i ett fint läge, men skottet blockas av Jagielka och leder till en resultatlös hörna. Chelseas momentum håller dock i sig, och i den 63:e minuten får vi se ett samarbete som vi verkligen har saknat denna säsong, när Fabregas slår en finfin långboll som Costa löper på, och brottar sig förbi Jagielka och petar bollen förbi en utrusande Howard, för att sedan lägga in bollen i det öppna målet. 1-2, och Chelsea har vaknat upp.
 
Uppvaknandet håller i sig, och endast två minuter efter reducering spelar man sig in i Evertons straffområde ännu en gång. Även denna gång är det firma Costa och Fabregas som bryter fram, men denna gång är det Costa som passar Fabregas som avlossar ett skott som styrs på täckande försvarare vilket ställer Howard totalt. Även om skottet i sig inte blev det bästa så rullar den förbi Howard som slängt sig åt fel håll, och Chelsea har kvitterat: 2-2.
 
Direkt därefter lämnar Pedro planen efter en ny, rent ut sagt, dålig insats, och Kenedy kommer in istället. I den 70:e minuten åker Oviedo på en skada som gör att han får bäras ut på bår, och in kommer istället Funes Mori. Chelsea har i detta läge av matchen verkligen tagit kontroll, och i den 74:e minuten får Costa ett mycket fint läge att få in ledningsmålet efter ett mycket fint inspel av Azpilicueta, men han får inte träff på bollen som rinner igenom straffområdet istället. Everton har dock inte gett upp, och minuten efter Costas läge lyckas man skapa en mycket fin omställning som gör att Barkley kommer helt fri mot en utrusandes Courtois. Courtois står då för en fantastisk räddning, och matchen får fortsätta i ett oavgjort resultat trots att båda lagen borde gjort varsitt mål.
 
I den 80:e minuten gör båda lagen förändringar, och Costa, som ser ut att ha åkt på en skada, blir ersatt av Remy, och Deulofeu och Pienaar kommer in för Everton istället för Barkley och Lennon. I den 83:e minuten har den extremt ovane målskytten Mikel ett mycket fint skott från långt utanför straffområdet som drar sig precis över målet.
 
Chelseas fina andra halvlek ser dock inte ut att få slutet den förtjänar, då Everton får en hörna i den 90:e minuten som nickas iväg, men Deulofeu slår in bollen i straffområdet igen där Chelsea totalt har tappat markeringen på både Lukaku och Funes Mori, som båda kommer helt rena vid det bortre stolpen, där den sistnämnda hoppar högt och petar bollen på volley förbi en chanslös Courtois. 2-3 till Everton. Chelsea känns i det här läget helt slagna, men sju minuters tilläggstid tänder ett svagt hopp. Chelsea biter sig fast i anfallsposition på planen, men tiden tickar iväg fort och endast ett ganska bra skott av Willian skapas.
 
Tiden rinner iväg upp i 98 minuter och herre min skapare vilket avslut på matchen det blir. Azpilicueta skickar upp bollen från mitten av plan i ett sista desperat försök att skapa en chans. Bollen nickas vidare av Zouma till Ivanovic, som nickar vidare den igen till Oscar, som även han nickar bollen framåt en sista gång där en framstörtande Kapten John Terry klackar bollen förbi Tim Howard. Mannen som inledde målskyttet med ett självmål får även avsluta den med att sätta dit 3-3 målet som räddar upp lite av Chelseas heder. Vilken avslutning!
 
Sammanfattning och matchfakta
 
Efter en tråkig och intetsägande första halvlek, där det såg ut som att det skulle bli en typisk 0-0 match som bara spelas av, så tog det rejäl fart i den andra halvleken. Som supporter var det på många sätt en emotionell berg-och-dalbana, men ur ett objektivt perspektiv kan det ha varit en av Premier Leagues bästa halvlekar denna säsong. Personligen slets jag mellan hopp och förtvivlan, och när målet kom i den 99:e minuten kändes det nästan som en finalvinst i just det läget. När man sedan landat inser man att det endast är ett x mot Everton hemma på Stamford Bridge, men så som säsongen har sett ut så var det skönt att se det där slitet som togs efter att Everton tagit ledningen i den 91:a minuten. Spelarna var inte redo att ge upp, vilken en säsong som denna värmde ordentligen i Chelseasjälen. Forthoppningsvis tar man med sig denna mentalitet in i Champions League-slutspelet, och visar att man kan vara giftiga som en av turneringens underdogs.
 
Det ska även nämnas att Terry var solklart offside på målet i den 99:e minuten, och hatten av till alla i Everton och deras supportrar som borde åkt hem från London med 3 pinnar i bagaget. Sett till matchen i stort kom målet dock väldigt rättvist, och det var synd att det faktiskt var offside då fokus kommer att hamna på domaren nu.
 
 
Chelsea: Courtois; Ivanovic – Zouma – Terry – Azpilicueta; Mikel – Matic (54’); Willian – Fabregas – Pedro (65’); Costa (80’)
Bänk: Begovic, Rahman, Oscar (54’), Kenedy (65’), Remy (80’), Loftus-Cheek, Cahill
Varningar: Terry,
Mål: Costa, Fabregas, Terry
 
Everton: Howard; Oviedo (70’) – Stones – Jagielka – Baines; Barry – Besic; Lennon (80’) – Barkley (80’) – Mirallas; Lukaku
Bänk: Robles, Koné, Cleverley, Deulofeu (80’), Osman, Pienaar (80’), Funes Mori (70’)
Varningar: Funes Mori
Mål: Självmål (Terry), Mirallas, Funes Mori
 
Bollinnehav: 58 % / 42 %
Skott (/på mål): 8/8 – 8/6
Hörnor: 6 / 4
Orsakade frisparkar (fouls): 6 / 15
 
Publik: 41,633
Domare: Mike Jones

ChelseaEverton

T. Courtois
J. Terry
B. Ivanovic
C. Azpilicueta
K. Zouma
C. Fabregas
J. Obi Mikel
Willian Borges
P. Rodriguez
N. Matic
D. Costa

Avbytare
L. Rémy
Kenedy
Oscar
G. Cahill
A. Begovic
A. Baba

T. Howard
B. Oviedo
J. Stones
P. Jagielka
L. Baines
R. Barkley
G. Barry
M. Besic
A. Lennon
R. Lukaku
K. Mirallas

Avbytare
J. Robles Blazquez
A. Koné
T. Cleverley
G. Deulofeu
L. Osman
S. Pienaar
R. Funes Mori

0 KOMMENTARER     

1721 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Chelsea – Everton 3-3
Chelsea
Efter en trög start blev det blev en oerhört svängig andra halvlek på Stamford Bridge, där Chelsea lyckades kvittera två gånger om, varav andra gången var i den 99:e minuten. Stor dramatik som endast gav en poäng alltså, men med en härlig kämparanda.
2016-01-16 19:00:00

Inför Chelsea – Everton
Chelsea
Chelsea gästas under lördagseftermiddagen utav Everton som inte vunnit på Stamford Bridge i Premier League på över 21 år. För att trenden inte ska brytas måste Chelsea dock stoppa skytteligaledaren Lukaku som säkert vill sänka sin gamla klubb.
2016-01-15 19:22:14

Chelsea – West Bromwich Albion 2-2
Chelsea
När man trodde att formen var på gång och segrarna var runt hörnet så föll Chelsea återigen tillbaka till en dålig insats och bara en poäng hemma mot West Bromwich trots att man hade ledningen två gånger.
2016-01-13 22:53:00

Spelarbetyg: Chelsea – West Bromwich Albion
Chelsea
Trots en ovanligt bra insats hemma på Stamford Bridge tappar Chelsea till slut poäng på nytt.

2016-01-13 22:50:00

Inför: Chelsea – West Bromwich Albion
Chelsea
Ett pånyttfött Chelsea tar emot West Bromwich Albion i årets andra match och kommer till den med två raka segrar, både mot Crystal Palace i ligan och mot Scunthorpe i FA cupen nu i helgen. Vill man kunna haka på i kampen om Europa-platserna så är det bara tre poäng som gäller framöver.
2016-01-12 12:24:00

Fjärde omgången av FA-cupen lottad
Chelsea
Chelsea ställs än en gång mot ett lag från de lägre divisionerna i det engelska ligasystemet i FA-cupens fjärde omgång. Denna gång är det Northampton Town eller MK Dons som står för motståndet.
2016-01-12 01:52:00

Chelseas värld v.1
Chelsea
Första veckan på året gick rätt så bra med bra start i FA-cupen, debutmål, ett ”bråk” och mycket annat. Vi ger er Chelseas värld.
2016-01-11 13:10:00

Spelarbetyg: Chelsea – Scunthorpe
Chelsea
Chelseas 2016 fortsätter bra, efter ännu en vinst och ett avancemang i FA-cupen.
2016-01-10 18:10:31

Chelsea – Scunthorpe United 2-0
Chelsea
Chelsea är vidare i FA-cupen efter en ganska lugn söndagstillställning på Stamford Bridge, efter mål av Diego Costa och den unga Chelseaprodukten Ruben Loftus-Cheek.
2016-01-10 17:22:18

Inför Chelsea – Scunthorpe
Chelsea
FA Cupen är igång och Chelsea går in i turneringen som klara favoriter mot League One-laget Scunthorpe United hemma på Stamford Bridge i turneringens tredje omgång.
2016-01-09 22:28:24