Chelsea – Crystal Palace 1-2 (0-0)

Efter en blandad säsongsinledning av Chelsea så var det nu dags för London-derby mot Crystal Palace för Chelsea, hemma på Stamford Bridge i José Mourinhos 100:ade match på hemmaplan. Såg man till tabellen så låg dock Chelsea bakom gästerna som tagit sex poäng på de tre första matcherna, jämfört med Chelseas fyra. Samtidigt som andra lag hade chans att öka på i toppen av tabellen så var det viktigt för Chelsea att hänga med.

Men i den första halvleken var det inte mycket som gladde hemmapubliken på Stamford Bridge. Statiskt spel och inte mycket till målchanser för Chelseas del, gästerna Crystal Palace däremot hade ett par bra chanser att göra mål men Courtois stod emot bra. Mot slutet så hade Chelsea en chans att göra mål men varken Diego Costa, Fàbregas eller Pedro kunde göra mål när läget uppstod. 

Crystal Palace skapade chanser genom sin vänsterkant, d.v.s. mot Branislav Ivanovic som återigen hade en tuff match. Zaha utmanade bra från sin kant och skapade ett par bra chanser. Men Chelsea lyckades in få till så många bra chanser och spelet såg trögt ut. 

I den andra halvleken så fortsatte Chelseas krampaktiga spel och istället för att det var man själva som tog ledningen så gjorde Crystal Palace matchens första mål genom Sako. En liten stund senare så var Bolaise väldigt nära att uttöka ledningen efter att Ivanovic återigen hamnat på efterkälken, men skottet gick en bit utanför.

Chelsea gjorde sedan ett par byten, där nyförvärven Falcao och Kenedy kom in tillsammans med Ruben Loftus-Cheek istället för Willian, Azpilicueta och Matic. Brassen Kenedy såg het ut och hade ett par bra situationer och skapade mer under sitt inhopp än vad många andra gjorde under hela matchen. Efter bytena så gick Chelseas spel betydligt snabbare och tempot gick upp i matchen. 

Kvitteringen kom efter ett fint inlägg från Pedro och ett ännu finare avslut från Falcao då han mötte spanjorens inlägg med en språngnick. Men glädjen var kortvarig för hemmalaget då Crystal Palace tog tillvara på dåligt försvarspel från Chelseas sida när oel Ward kunde nicka in ledningsmålet för gästerna bara någon minut senare. Efter det hade Chelsea någon halvchans som på Chelsea-manéer täcktes från gästerna och matchen slutade 2-1 till Crystal Palace.

Sammanfattning Matchfakta
Återigen en halvdan insats från Chelseas sida innebar en förlust, den andra för säsongen och den andra för Mourinho på Stamford Bridge som Chelsea-tränare i Premier League. För många spelare gör för dåliga insatser. Hazard, som ifjol blev ligans bästa spelare, är helt osynlig matchen igenom. Fàbregas slår bort flertalet passningar och ser trög ut, likaså Matic som inte heller han är ens i närheten av godkänt idag. Ivanovic hänger inte med idag heller och frågan är hur länge han ska få spela från start när det ser ut såhär. Diego Costa lägger mer energi på att stångas med mittbackar än att spela fotboll och Willian får inte heller någon effekt för allt sitt springande idag. Kul dock med Kenedy som såg bra ut i sitt inhopp, men det krävs lite mer än så för att slå ett taktiskt bra Crystal Palace som gör en bra bortamatch. Det blir något att fundera på för Mourinho över landslagsuppehållet det här.

Chelsea: Courtois; Ivanovic, Zouma, Cahill, Azpilicueta (Kenedy 68′); Fàbregas, Matic (Loftus-Cheek 73′); Pedro, Willian (Falcao 66′), Hazard; Diego Costa
Bänk: Begovic, Rahman, Falcao, Mikel, Kenedy, Remy, Loftus-Cheek
Varningar: Cahill
Mål: Falcao 79′ 

Crystal Palace: McCarthy; Ward, Delaney, Dann, Souaré; McArthur, Cabaye (Ledley 82′); Puncheon, Sako (Chung-yong 84′), Zaha (Bolaise 55′); Wickham 
Bänk: Mariappa, Bolaise, Hennessey, Chung-yong, Gayle, Mutch, Ledley
Varningar: Cabaye
Mål: Sako 65′, Ward 81′ 

Bollinnehav: 64% / 36%
Skott/på mål: 26/9 / 13/6
Hörnor: 7 / 7
Orsakade frisparkar: 9 / 15

Publik: 41,581
?Domare: Craig Pawson