Chelsea – Bradford 2-4

Allt gick enligt plan. Garry Cahill gjorde 1-0, Ramires gjorde 2-0 och spelbolagen började att betala ut för den den säkra ettan som så många hade spelat på. Sen gick allt åt helvete. 2-1 kom föra pausvilan och när förre Chelseayngligen Filipe Morais gjorde 2-2 i den 75:e minuten då anade man onåd. Inte helt obefogat. När domaren blåste av matchen skrevs slutresultatet till 2-4 och Chelsea var ett slaget lag. Ridå. Blackout. Strypsnara.

Likt Man City, Tottenham, Swansea och Southampton rättade Chelsea in sig i ledet av storfavoriter som oväntat kapitulerade denna eftermiddag.

Och Mourinho var allt annat än glad efter matchen när han bland annat beskrev prestationen som en skam.

”Det som hände var en del av fotbollen och fotboll är en fantastisk sport” sa portugisen efter matchen enligt brittisk media.

”Jag tycker att det hör till det fantastiska i fotbollen när ett mycket bättre lag kan förlora. Detta fenomen händer mer sällan i andra sporter och händer mer frekvent här i detta land och i denna sport. Det lilla lagets mentalitet är speciellt. De får min respekt, de skapade fantastisk historia för dem och för deras klubb.”

”Jag repeterar vad jag sa före matchen – det är en skam för ett stort lag att förlora mot ett litet lag från en lägre division. Vi måste skämmas. Jag och mina spelare måste skämmas. Frustration är inte rätt ord. Skam är mer passande.”

”Jag kan dock i denna stund glädjas med dem. Jag kan hitta en känsla av glädje bland mina dåliga känslor gentemot matchen och resultatet, för att kunna glädjas med dem. Jag är ärlig. Men å andra sidan skäms jag och jag tycker att spelarna borde känna exakt likadant.”

Chelsea är ute ur en cup men får nu ladda om bössan inför tisdagens semifinalmöte i ligacupen när Liverpool gästar Stamford Bridge. Chelsea har 1-1 att gå på från det föregående mötet.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Christensen, Cahill, Zouma, Azpilicueta; Ramires, Mikel (Fabregas 70); Remy (Hazard 76), Oscar, Salah (Willian 70); Drogba (c).
Oanvända avbytare: Courtois, Terry, Ake, Loftus-Cheek.
Mål: Cahill 21, Ramires 38

Bradford City (4-4-2): Williams; Darby, Davies, McArdle, Meredith; Morais (Clarke 89), Knott (Yeates 80), Halliday (Routis 87), Liddle; Hanson, Stead.
Oanvända avbytare: Urwin, Sheehan, Clarke, Kennedy, Zoko.
Mål: Stead 42, Morais 75, Halliday 82, Yeates 90+4
Varningar: McArdle 23, Clarke 90+1

Domare: Andre Marriner
Publik: 41,014