Chelsea – Bolton 2-1 (1-1)

Chelsea  Bolton 2-1 (1-1)

Första målet för den väldige Kurt Zouma i tävlingssammanhang.


Chelsea avancerar som väntat i Channel One Cup efter en dock tämligen medioker instats mot Bolton hemma på Stamford Bridge.

Matchen sågs på en arabisk stream, med ChelseaTVs extremt partiska kommentatorer i bakgrunden, så är några detaljer missade eller överdrivna, ha förståelse! 

Inför

Channel One Cup. Tredje rundan. Bolton Wanderers. Stamford Bridge. Mer inspirerande uppgifter har våra blå krigare garanterat varit med om, men uppgiften att gå vidare skulle genomföras och precis som man hade kunnat förvänta sig valde Mourinho att flytta om en hel del i det där eviga pusslet för att lämna plats åt både yngre och bänkade förmågor. Nio ändringar blev det tillslut från den tragikomiska bortapinnen mot Manchester City, där Gary Cahill och Cesar Azpillicueta var de enda från startelvan som behölls. Startelvan i övrigt:

Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech; Cesar Azpillicueta, Gary Cahill, Kurt Zouma, Filipe Luis; John Obi Mikel, Nathan Aké; Mohamed Salah, Oscar, André Schurrle; Loic Remy

Petr Cech äntligen tillbaka i mål alltså. Thibaut Courtois i all ära, men undertecknad känner sig betydligt tryggare med den tjeckiska hjälmen som siste utpost. Inte nödvändigtvis på rent kvalitativa grunder, utan förmodligen av vana. Lagkapten idag, dessutom. Annars flyttas Cesar Azpillicueta för första gången över till höger, vilken öppnar upp för Filipe Luis till vänster. Ynglingarna Kurt Zouma och Nathan Aké ackompanjerar varsitt defensivt geni i form av Gary Cahill respektive John Obi Mikel, där den senare även han får sin första start för säsongen. Samma gäller för Loic Remy längst fram.

Bolton å sin sida kommer till matchen med en trupp som för undertecknad är extremt intetsägande, förutom Jermaine Beckford längst fram, som man ju känner igen. Även Chris Herd får en klocka att ringa, då det efter lite research visar sig att han blivit panikinlånad från Aston Villa på grund utav en dyster skadesituation i klubben, som annars tränas av Dougie Freedman. Den intetsägande startelvan, i alla fall:

Bolton Wanderers (4-5-1): Andrew Lonergan; Chris Herd, Matt Mills, Dorian Dervite, Dean Moxey; Darren Pratley, Medo Kamara, Neils Danns, Liam Feeney, Craig Davies; Jermaine Beckford

På bänken satt isåfall mer igenkännbara herrar, som Kevin McNaughton (på lån från Cardiff), Jay Spearing (det gamla Liverpool löftet) och Paddy Kenny (QPRs gamla ”tjockis”, ja han kallades väl det?, till målvakt). Även Lee Chung-Yong känns igen, som tydligen stannat kvar i Bolton sedan klubbens tid i Premier League men nu bänkas. Oklart om det är en ordinarie elva eller inte, eller om även Dougie Freedman väljer att vila lita folk från det intensiva Championship matchandet.

Första halvlek

Matchen sätter igång precis som väntat med att Chelsea dominerar bollinnehavet, och redan efter två minuter har André Schurrle brutit in från sitt vänsterkant och fått iväg ett skott, som dock seglar högt ovanför ribban. Det är annars en fin stämning på Stamford Bridge, kvällen till är, och valet av ”chant of the day” verkade ha hamnat på ”Steve Gerrard, Gerrard. He slipped on his f#cking arse! He gave it to Demba Ba! Steve Gerrard, Gerrard”, som hördes ett tiotal gånger under kvällens gång. Stämningsfyllt! Schurrle fortsätter att vara aktiv inledningsvis, och slår en frispark långt utifrån vänsterkanten, som dock levereras med såpass bra fart att Lonergan i Boltonmålet tvingas till en hyffsad räddning. Salah avanacerar kort därefter till vänster och slår ett inspel i huvudhöjd, som vem annars än André Schurrle möter, dock med alldeles för dålig kraft vilket resulterar i att den rensas undan innan mållinjen tämligen ofarligt. Vid det här laget har det alltså gått fem minuter, och André Schurrle har redan haft bud på tre mål.

Oscar gör sitt första avtryck i matchen i den 9:e minuten, när han klackar fram Remy som kommer ensam med Lonergan, men fransmannen misstajmar bollen och får slutligen slänga sig efter bollen, vilket resulterar i att den rullar långsamt utanför. Bolton verkar ha noll intresse av att gå framåt, och passerar under den första halvtimmen inte mittlinjen en enda gång. Oscar fortsätter dock klack, den här gången till Salah, som hittar tillbaka till Oscar direkt, med skottet tar på en försvarare och går utanför. Filipe Luis slår i den 11:e minuten ett perfekt inlägg till Remy, som dock möter med en svag nick som är både felriktad och kraftlös. Cech rör efter en kvart bollen för första gången, och applåder hörs från Stamford Bridge. Vackert.

Schurrle får ett frisparksläge strax utanför straffområdet, och får på en bra träff som tvingar Lonergan att sträcka ut rejält och tippa bollen i ribban och ut. Mycket nära från Schurrle, som verkar extremt het idag. Chelsea dominerar fortsättningsvis spelet totalt, och hade jag vid det här laget fått gissa statistiken hade den legat på omkring 90-10 i bollinnehav, och 10-0 i skott. Hur den egentligen såg ut vet jag inte, men troligtvis någonstans där om än inte så extremt. Dominerar gör Chelsea dock, och framförallt genom André Schurrle, som i den 20:e minuten viker in för… tappar redan här räkningen, men in viker han och knorrar bollen strax utanför. Filipe Luis understödjer Schurrle mycket högt upp på offensiv planhalva, och hela Chelseas dominans grundas egentligen därifrån. Chelsea försöker för omväxlingens skull rulla runt lite på offensiv planhalva, och lyckas genom detta vinna en hörna. Hörnan slås av en okänd spelare, då min fulstream där och då gör ett litet hopp, men bollen når i alla fall Gary Cahill som får både en och två möjligheter som tar på försvarande spelare, innan bollen dimper ner hos Kurt Zouma som sträcker fram en tå och skickar upp bollen i nättaket. 1-0 Chelsea i den 25:e minuten, och det är den unge fransmannens första mål i en tävlingsmatch för Chelsea! Grattis till honom.

I den 28:e minuten kommer Bolton in i Chelseas straffområde första gången, när Jermaine Beckford i sin roll som ensam spets gör ett försöka att bryta igenom hela Chelsea försvarslinje, men han stoppas bryskt fast rättvist av Cahill vid straffområdeslinjen. Därifrån kontrar Chelsea, vilket leder till en möjlighet där Remy från höger spelar in till Schurrle, som drar till på volley och drar sitt [sätt in ett väldigt högt antal] skott för dagen över. Även Salah får en möjlighet strax därefter, när han från sitt kant provar att skruva in bollen, men just utanför även den här gången. Istället får Bolton en frispark några meter in på offensiv planhalva. För första gången i matchen kan man då flytta upp sina torn till mittbackar i offensivt straffområde. Chelsea ställer backlinjen ovanligt högt, lite som på André Villas-Boas tid i klubben, och högst oväntat (eller inte) skickas bollen in i ytan mellan backlinjen (som alltså står upp vid straffområdeslinjen) där Matthew Mills dyker upp och via stolpen nickar in kvitteringsmålet. 1-1 i den 31:a minuten, på Bolton första och enda möjlighet i första halvlek. Tragikomiskt var ordet. Uselt försvarsspel hur som helst, och vad den där höga utgångspositionen kom ifrån frågor vi oss.

Plötsligt är Bolton med i matchen igen, eller, man står i alla fall inte med nio man innanför straffområdet, vilket gör att Chelsea inte får lika mycket tid till att lugnt och metodiskt rulla runt bollen. Remy får på grund av detta några inlägg skickade mot sig, där han högst tydligt demonstrerar för oss att han inte alls är någonting till huvudspelare. Maken till dåligt huvudspel var det länge sen man såg hos en Chelseaanfallare, och här någonstans började man fråga sig om inte Didier Drogba eventuellt skulle komma att passa matchbilden bättre. Schurrle försöker sedan med ännu ett försök, men högt över ännu en gång. Tysken gör en jättefin första halvlek, men precisionen måste bli bättre. Pratley blir varnad i den 38:e minuten. Luis fortsätter att slå ifrån sig fina leveranser, men med Remy framåt blir det tyvärr inte mycket konstruktivt av de annars extremt välslagna inläggen.

Nathan Aké agerar navet på mittfältet, och vid sidan av sidleds-Mikel styr han och ställer över kortpassningsspelet. Han verkar, precis som de extremt partiska kommentatorerna på Chelsea TV påpekar, trivas betydligt bättre på innermittfältet, än till vänster i backlinjen. Den unge holländaren provad med ett skott från 35-40 meter utanför straffområdet, och får till en fin träff som pressar Lonergan i målet, men tyvärr inget roligare än en hörna. Bolton får även de en hörna kort där senare, en hörna som Cech löser genom att med en superhjälteaktion enhandsboxa bort bollen. Kul att se hjälmen in action, igen. Bolton har flyttat upp spelet, men Chelseas dominans i bollinnehav fortsätter, och Bolton har i ärlighetens namn inte lyckats hålla i bollen i mer än max fem sekunder egentligen under något tillfälle i matchens gång. Inte speciellt oväntat, men ändå. Första halvlek spelas av, och när domaren blåser av står det otroligt nog 1-1, Chelseas dominans till trots.

Andra halvlek

Andra halvlek fortsätter utan byten, och utan ny matchbild. Chelsea fortsätter dominera även inledningsvis av den andra akten, även ifall Bolton fortsatt ligger betydligt högre än man gjorde under den första halvtimman. Schurrle slår en frispark från höger som Oscar möter med pannan på den främre ytan, med Lonergan gör ytterligare en bra reflexräddning. Chelsea vinner i princip varenda närkamp som utspelar sig på planen, vilket kan vara en av flera förklaringar till dominansen. John Obi Mikel försöker med skott utifrån, och ni kan väl alla gissa er till hur det gick. Bolton får ett identiskt frisparksläge som det man gjorde mål på i första halvlek, men den här gången löser Cahill och gänget det.

2-1 kommer kort därefter, när Oscar plockar upp ett täckt skott av Remy sisådär 25-30 meter utanför straffområdet, varpå han därifrån på bästa Lampard-manér dundrar iväg ett lågt och välplacerat skott som letar sig in i målvaktens högra hörn. 2-1 Chelsea i den 55:e minuten! Bolton lyckas efter målet för första gången i matchen låsa fast bollen på offensiv planhalva, även ifall det egentligen bara handlar om en rad meningslösa inkast som nickas bort. Chelsea får en ny frispark i bra läge som Oscar får möjligheten att ta hand om, men även ifall den går vackert mot krysset så är den tillslut strax över. Synd. Chelsea kontrar några minuter senare genom Schurrle, som spelar till Salah till höger i straffområdet, som på onetouch spelar bollen parallellt in i straffområdet mot Oscar. Brassen missar dock bollen, och ställer Remy helt fri med målvakten, men fransmannens avslut räddas återigen bra av Lonergan, som gör en fin insats i målet. Schurrle avancerar därefter återigen från sin vänsterkant inåt i banan, men avslutet går återigen utanför. Det vill sig inte för tysken, som nu måste ha kommit upp i åtminstone tvåsiffrigt antal skott.

En numera skäggprydd Jay Spearing äntrar planen, och Drogba gör honom sällskap några minuter senare. Vi har vid det här laget jobbat oss fram till den 71:a minuten. Salah får ett bra skottläge strax utanför straffområdet, men det är både lågt, långsamt och långt utanför. Hazard kommer i den 80:e minuten in istället för just egyptiern, som inte varit speciellt lyckad idag. Frågan är hur Mourinho tänkte sig med Salah då han aldrig får chansen i matcher där det ligger på agendan att kontra, det spelsätt som passar honom bäst, på grund utav för hård konkurrens, och då hans kvalitéer inte utnyttjas mot lågt liggande försvar. Vore det inte bättre att ge talanger som Baker chansen då, frågar sig undertecknad. Schurrle får ytterligare en chans, men det ville sig verkligen inte för tysken idag. Från sin högerposition, dit han flyttat i och med Hazards intåg, får han iväg ett skott på en bra passning från Oscar, men skottet räddas av målvakten in i stolpen och tillbaka in i famnen igen. Nej, det ville sig som sagt inte för tysken idag.

Matchens ebbas ut, även ifall Bolton från och med den 85:e minuten börjar press för ett kvitteringsmål. Inbytte Lee Chung-Yong får på ett bra skott i efterspelet av en frispark, men Cech lyckas greppa bollen, faktiskt för första gången i matchen vilket säger en hel del om Boltons, visserligen förståeliga, mentalitet för dagen. Den bästa möjligheten kommer från en lång frispark som dimper ner hos Mason som drar till på volley, vilket blir en pass mot en framstörtandes Jermaine Beckford, som dock inte får en tå på bollen. Farligt nära kvittering, och 30 närmast outhärdliga minuter extra. Under Boltons press börjar Cech plötsligt rädda bollar, Cahill rensar som han brukar och Azpillicueta bryter anfall på det där sättet som bara han kan. Samtliga dessa tre herrar växer helt enkelt, och det är ingen tvekan om i vilken typ av matchsituationer som dessa tre passar som bäst. 3 minuters övertid passerar tämligen lugnt, där det enda värt att nämna är att Matic blir inbytt för Nathan Aké som möts med stående av ovationer från hemmapubliken. Fint. Chelsea avancerar således vidare i Channel One Cup, någonting som får anses vara behövligt då det är mer än en spelare som behöver de här matcherna för att sträcka på benen.

Spelarbetyg

Betygskala:
0 lejon – Generalusel
1 lejon – Dålig
2 lejon – Godkänd
3 lejon – Bra
4 lejon – Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Petr Cech – 2
Har egentligen ingenting att göra under hela matchen, men när det väl bränner till är han där säker som vanligt. Inget att göra på målet, som alltså går in via stolpen.

Cesar Azpillicueta – 2
Osynlig egentligen matchen igenom, vilket väl får anses vara just godkänt för en försvarare, men inte mer. Inte alls lika deltagande som sin kollega på vänsterkanten. Växer i slutet.

Gary Cahill – 2
Hade honom nere på en etta fram tills den sista anstormningen, då han återigen börjar göra vad han gör bäst genom att stå i vägen och rensa undan bollar. Misslyckades fram tills dess annars med den enda farligheten som förekom under egentligen hela matchen, när Bolton kvitterar.

Kurt Zouma – 2
Liknande Cahill, där de tillsammans alltså inte lyckas lösa Boltons enda farlighet på 85 minuter. Betyget räddas av det påpassliga målet. Grattis, Kurt.

Filipe Luis – 3
Extremt deltagande framåt, och assisterar André Schurrle outröttligt längs vänsterkanten. Tar inga fångar hemåt heller, vilket bäddade för en fin insats. Imponerande tillslag!

John Obi Mikel – 2
Missar markeringen på målet, men gör annars vad han gör genom att städa bollar och slå passningen i sidled. Bollvinnare, även ifall det inte nödvändigtvis var speciellt behövligt i just den här matchen.

Nathan Aké – 3
Lugn och metodisk på mittfältet, där han tillskillnad från Obi Mikel även kan slå bollen framåt. Även han väldigt deltagande i spelet, och det märktes att han var spelsugen. Visade att han trivdes på mitten, och dessutom att han har rejält med krut i dojjan.

Mohamed Salah – 2
Försvinner under stora delar av matchen, och när han väl är inblandad är det med ett inte alltför lyckat resultat. Frågeteckens kring hans roll i truppen, som sagt.

Oscar – 4 Dagens Lejon!
Extremt elegant. Klackar, fördelar bollar och dikterar allmänt spelet framåt. Dessutom ett förtjänstfullt hemjobb, även ifall det knappt behövdes idag. Visar att han ville tillbaka in i startelvan.

André Schurrle – 4 
Extremt initiativrik. Bryter in jag vet inte hur många gånger från sin vänsterkant, och bidrar med en energi som sina konkurrenter inte besitter. Outtröttligt, och samarbetet med just Filipe Luis såg mycket spännande ut. Missar utmärkelsen på att ingen av bollarna hamnar i mål. 

Loic Remy – 1
Sätter inte sina chanser, och erbjuder ett allt som oftast uselt huvudspel. Passade inte in i matchbilden, då han är betydligt bättre i djupled än att vara referenspunkt i anfallen. Trist.

Didier Drogba, Eden Hazard och Nemanja Matic spelade för kort tid för att betygsättas.
 

0 KOMMENTARER     

1691 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Shrewsbury nästa i Capital one Cup
Chelsea
I den fjärde omgången i Capital one Cup möter Chelsea alltså Shrewsbury borta.
2014-09-25 07:39:00

Chelsea – Bolton 2-1 (1-1)
Chelsea
Chelsea avancerar som väntat i Channel One Cup efter en dock tämligen medioker instats mot Bolton hemma på Stamford Bridge.
2014-09-24 23:49:00

Inför: Chelsea Bolton
Chelsea
I morgonkväll går Chelsea in i årets upplaga av Ligacupen som nu är framme i den tredje omgången. Och för motståndet står en gammal Premier League-bekanting i Bolton Wanderers. Ett Bolton som i alla fall jag bäst minns när de spelade under Sam Allardyce, då i Premier League. Det var ett lag som ingen gillade att möta och de ställde ofta till med skrällar mot de stora lagen. Ett scenario vi helst slipper se på Stamford Bridge i morgon.
2014-09-23 11:46:44

Ramires vill bli Chelsea trogen
Chelsea
Chelseas blåe kenyan gjorde nyss sin 200:e match för klubben och fler lär det bli. I alla fall om Ramires själv får välja.
2014-09-22 19:54:00

Hoist the Blue Flag 21/9 – Super Frank
Chelsea
Super Frank, no matter what – postat av Isaksson
2014-09-21 20:25:00

Manchester City – Chelsea 1-1 (0-0)
Chelsea
Chelsea får med sig en stark pinne från Eastlands, men det fanns bud på mer efter Mike Deans gåva i form av ett röd kort på Zabaleta. Schurrle ger Chelsea ledningen, men matchens stora snackis blir givetvis om vem det var som kvitterade.
2014-09-21 20:22:31

Spelarbetyg: Manchester City – Chelsea
Chelsea
Det var dags för en av säsongens absolut svåraste bortamatcher, där två riktigt bra fotbollslag möttes i en underhållande match. Det var mycket nära att Chelsea lyckades få med sig 3 poäng hem, men den förre Chelsea-legendaren Frank Lampard räddade sin nya klubb. Båda lagen fick därför nöja sig med att dela poäng. Ett resultat som fortfarande är till belåtenhet och den kollektiva laginsatsen var bra, där två spelare utmärkte sig lite extra.
2014-09-21 19:39:00

Legendarer – Graeme Le Saux
Chelsea
På plats 31 hittar vi Graeme Le Saux som hade två sejourer i klubben.
2014-09-20 09:05:00

Mourinho om Costas skadesituation
Chelsea
Chelsea fick bara med sig en pinne i hemmamatchen mot Schalke i onsdags, men det stora orosmolnet för supportrar är att Costas muskelskada redan börjat göra sig påmind.
2014-09-19 17:24:08

Inför: Manchester City – Chelsea
Chelsea
Säsongens kanske svåraste uppgift i Premier League väntar Chelsea när man beger sig norrut för att besöka Manchester City och Etihad Stadium.
2014-09-19 14:00:00