Chelsea-Aston Villa 2-0

Chelsea-Aston Villa 2-0

Det är så här det känns i TV:soffan också, Tim…


Denne skrockfulle skribent iklädde sig idag den sjätte matchtröjan för säsongen. Till ingen nytta. Kläderna gör uppenbarligen inte mannen…

Det var längesedan det var så spännande att vänta på startelvan som under Tim Sherwood. Oförutsägbar är hans ”middle name”… Till helgens bottenmöte mot Chelsea var Amavi förpassad till bänken, ersatt av Richardson, och Ayew fick chansen från start. Annars var faktiskt de spelare som fick nådiga nicken tämligen väntade även om jag hade mina dubier om att starta både Gil och Grealish mot Chelsea borta.

Den första halvleken bjöd på tämligen jämnt spel utan att någon av de båda kombattanterna lyckades få till det där lilla sista. Inte förrän i den 32:a minuten brände det till. Amavi hittade en framrusande Gestede och den sistnämnde var sånär att stöta in bollen i kamp med Terry. Istället var det Chelsea som gjorde det första målet genom Diego Costa, spelaren som bara en Chelsea-supporter kan fördra (jag utgår från att hans mor sedan länge tagit sin hand ifrån honom…), efter ett horribelt beslut av Guzan och en tveksam bollbehandling av Lescott. Sherwood har förfasat sig över individuella misstag och det här var en av de mer flagranta så här långt.

Första halvlek slutar 1-0 och beröm för sin insats utgår till Hutton, Richards, Richardson, Gana och Grealish. Att inte Ramirez inte ännu blivit varnad förbryllar både de engelska kommentatorerna och denne skribent…

Andra halvlek tar vid där den första slutar, det vill säga med rejält bollinnehav av Villa men med Chelsea som laget med mer spets. I den 54:e minuten tappar Villa bollen på mittplan och tidigare nämnde Costa är turlig nog att skjuta ett skott som reflekterar å de grövsta på Hutton och lämnar Guzan utan chans. 2-0 till Chelsea och matchen är avgjord, Villa hämtar sig aldrig efter denna käftsmäll. Läget är nu så allvarligt att Månza skriver med enbart versaler på forumet igen!

Chelsea bevakar sin ledning och klättrar uppåt i tabellen medan Aston Villas läge blir alltmer prekärt. Grealish tycks tröttna betänkligt i andra halvlek och kommentatorerna, och undertecknad, undrar varför vi köper in en av de bästa huvudspelarna i det engelska ligasystemet och inte slår ett enda inlägg över knähöjd på 90 minuter plus stopptid. Ska vi utnyttja Gestede till fullo måste vi ge honom möjlighet att utnyttja sina styrkor och inte springa i djupled…

Nu är det bara att hoppas att Robstar med sambo på plats på lördag kan kämpa in tre poäng mot Swansea. Annars kanske vi måste byta tränare… igen…

Huruvida Mourinho är nöjd med domarnas och FA:s insats förtäljer inte historien… 😉

 

1. B Guzan

21. A Hutton
21. A Hutton

4. M Richards
4. M Richards

16. J Lescott
16. J Lescott

18. K Richardson
18. K Richardson

8. I Gana Gueye
8. I ”Gana” Gueye

15. A Westwood
15. A Westwood

25. C Gil
25. C Gil

40. J Grealish
40. J Grealish

19. J Ayew
19. J Ayew

39. R Gestede
39. R Gestede

2 KOMMENTARER     

593 VISNINGAR

Email


Artikelkommentarer

Din kommentar

[Den här resursen kräver att Javascript är aktiverat]

Mitt namn :
Kul att Chelsea får vinna en match iaf!


1


2015-10-18 03:42:29

R.rooster:
Jag tycker Adama ser matchfit ut. Speciellt för rugby, amerikansk fotboll eller slägga. Synd att vi inte kan ta poäng idag då vi inte kommer att möta ett sämre Chelsea på Stamford Bridge på många många år..


1


2015-10-17 23:37:38


Fler artiklar om
Aston Villa

Chelsea-Aston Villa 2-0
Aston Villa
Denne skrockfulle skribent iklädde sig idag den sjätte matchtröjan för säsongen. Till ingen nytta. Kläderna gör uppenbarligen inte mannen…
2015-10-17 20:32:10

Villatipset 2015-16
Aston Villa

2015-10-17 19:15:00

Sherwoods sista duett?
Aston Villa
Kritiken är massiv, främst mot Tim Sherwood och hans taktik som hittills i år har räckt till en seger, en oavgjord, ett gäng uddamålsförluster och x antal gamnackar.

2015-10-16 22:15:33

Målvakt lånas ut
Aston Villa
Benjamin Siegrist lånas ut till Solihull Moors.
2015-10-08 12:56:27

Inför Aston Villa – Stoke
Aston Villa
Kan Villa ta blott sin andra seger för säsongen? Eller kommer Stoke trycka laget djupare ner i träsket? Kl. 16.00 på lördag startar denna – för bägge lagen – så viktiga match. På Villa Park. Bring it on…
2015-10-02 22:19:00

Grealish väljer England
Aston Villa
Villas talangfulle mittfältare väljer att representera det engelska landslaget.
2015-09-28 17:41:10

Liverpool – Aston Villa
Aston Villa
Matchdag igen efter den ack så sköna och nödvändiga segern i second-city derbyt mot lillebror.

2015-09-27 22:36:55

Aston Villa – Birmingham 1-0
Aston Villa
Stämningen på läktarna var bättre än spelet på planen men slutresultatet var det rätta. En seger med 1-0 i derbyt mot Birmingham City innebär att Aston Villa är vidare till fjärde omgången av Capital One Cup.
2015-09-23 21:42:53

Inför Aston Villa – Birmingham City
Aston Villa
Det är dags för det 122:a ”Second City Derby”. De enda två som vet hur det känns att lira i ett sådant av morgondagens spelare är Ciaran Clark och Gabby Agbonlahor. Och Gabby vet hur det känns att vinna…
2015-09-21 22:06:49

Dåligt Villa förlorade mot WBA
Aston Villa
Villa stod för en väldigt blek insats hemma mot WBA där Saido Berahinos mål i första halvlek blev matchens enda. Framförallt var hemmalaget riktigt uddlösa framåt och Boaz Myhill behövde inte anstränga sig speciellt mycket för att hålla sin nolla intakt.
2015-09-19 19:08:00