Chelsea 2-2 Tottenham

Både Gary Cahill och John Terry var tillbaka i startelvan och återvände efter att ha missat senaste matchen. Trots en fin insats sedan så började Eden Hazard på bänken då Guus Hiddink föredrog tre centrala mittfältare med bland annat Mikel från start. För Tottenham så var Eric Dier tillgänglig från start efter att ha varit tveksam till spel. Heung-Min Son startade istället för avstängde Dele Alli. Innan matchen så hade Hazard uttalat sig om hur han ville se till att Tottenham inte skulle vinna ligan och att det var upp till Chelsea att hindra dem.

Första halvlek
Trots en tuff och hetsig inledning så var det få chanser som skapades. Gary Cahill hade en nick utanför efter fyra minuter och i den elfte minuten så provade Rose lyckan men skottet gick en bra bit utanför. Tempot var dock högt och det syntes tidigt att det var ett Londonderby.

Det var inte förens i den 27:e minuten som matchens första riktiga chans skapades. Diego Costa vann en duell på mitten av planen och Chelsea drog igång en kontring som slutade med ett skott strax utanför av Fabregas efter fint spel av bland annat Pedro och Diego Costa. Kyle Walker fick matchens första gula kort efter chansen då Mark Clattenburg låtit spelet gå vidare.
 
Bara minuten senare så var Tottenham nära att ta ledningen. Son fick iväg ett skott som gick tätt utanför Begovics högra stolpe efter att Chelsea misslyckats med att rensa bollen. 

Diego Costa fick iväg ett skott från ett bra läge efter trettio minuter men Lloris fick fingertopparna på bollen och räddade ut till en resultatlös hörna. 

I den 35:e minuten så kom matchens första mål och det var Tottenham som tog ledningen. Erik Lamela fick bollen utanför Chelseas straffområde i ett bra läge och hans passning skar igenom backlinjen fram till Harry Kane som enkelt rundade Begovic och satte bollen i öppet nät. 1-0 Tottenham tio minuter innan halvtidsvilan.
 
Efter en ful tackling av Lamela så hamnade Jan Vertonghen i ännu en duell, den här gången med Diego Costa. Vertonghen tilldelades ett gult kort.
 
I den 40:e minuten skickade Kyle Walker in bollen till Lamela i mitten av straffområdet. Skottet blockerades av Cahill och Chelsea lyckades rensa undan bollen.
 
Bara några minuter senare så var det dags för nästa chans och den här gången så gjorda Tottenham inga misstag. Efter att Ivanovic slarvat och gett bort bollen så hittade Christian Eriksen fram till Son som kyligt placerade bollen långt ner i vänster hörn bakom en utspringande Begovic. 2-0 till Tottenham strax innan halvtidsvilan.
 
Efter ännu en ful tackling, den här gången av Rose, så hettade det till rejält och Mauricio Pochettino rusade in på planen. Både Rose och Willian tilldelades varsitt gult kort innan Clattenburg blåste av första halvlek.

Andra halvlek
Guus Hiddink genomförde en ändring innan andra halvlek blåstes igång då Hazard byttes in istället för Pedro.
 
Andra halvlek drog igång med samma intensitet som den första ocgh det dröjde inte länge innan Clattenburg var tvungen att dra upp det gula kortet igen, den här gången var det Lamela som fick syna kortet efter en ny, vårdslös tackling.

Harry Kane fortsatte att skapa chanser och letade fram till Rose som passade vidare till Son vars skott gick strax utanför. Reprisbilderna visade att Tottenham skulle haft en frispark efter att Rose tagit emot en armbåge av Willian.
 
Efter drygt 57 minuter spelade så kom matchens nästa mål. Trots att Diego Costa var helt isolerad så lyckades han jobba fram en hörna till Chelsea. Willians hörna letade till slut fram till Gary Cahill som fick till en bra träff på halvvolley och sköt in reduceringen bakom en chanslös Lloris. Efter en svag första halvlek så var Chelsea var tillbaka i matchen igen.
 
Inte många minuter senare så var Chelsea nära att göra mål igen. Diego Costa hittade fram till Willian i det högra hörnet av straffområdet men skottet räddades enkelt av Lloris. Det var tydligt att Chelsea tagit över matchen för tillfället.
 
Pochettino genomförde sitt första byte i den 64:e minuten. Målskytten Son gick ut och in kom Ryan Mason.
 
I den 70:e minuten så var det dags för nästa gula kort då Eriksen tacklade Hazard. Minuten senare så var Eriksen involverad igen. Den här gången så dribblade han bort Ivanovic som fick ett gult kort efter att ha fält Tottenhamspelaren.

Efter fint samspel så skickade Hazard in bollen i straffområdet. Walker lyckades dock styra ut bollen till en resultatlös hörna.
 
Några minuter senare så var det Tottenhams tur och bollen letade sig fram till Ryan Mason vars skott räddades av Begovic. Ivanovic blockerade det efterföljande skottet ut till hörna. Minuten senare so genomförde Hiddink sitt andra byte för matchen då Matic gick ut och in kom Oscar.

Pochettino genomförde Tottenhams andra byte för matchen i den 81:a minuten då Rose blev utbytt mot Ben Davies.
 
I den 83:e minuten så var det dags för Hazard att visa upp sig från sin absolut bästa sida. Efter att ha snurrat upp Tottenham mittfältet rejält så passade han fram till Diego Costa som hittade tillbaka till Hazard strax innanför Tottenhams straffområde. Hazard skruvade bollen snyggt in i det bortre krysset och Chelsea kvitterade till 2-2.
 
Tottenham behövde en seger för att ha fortsatt chans att vinna Premier League titeln och började surna till rejält. Kane fick ett gult kort efter en ful tackling och Dier samt Mikel blev varnade. Även Dembele tilldelades ett gult kort. Dier borde ha visats ut med ett andra gult kort. Spelet gick vidare och istället så var det Mason som tilldelades ett gult kort efter ännu en vårdslös tackling bara sekunder senare.
 
Efter en lång tilläggstid så blåste Clattenburg av matchen och Leicester City är Premier League mästare för första gången någonsin!

Sammanfattning
Matchen levde upp till alla förväntningarna och det var ett väldigt underhållande Londonderby. Tottenham tog ledningen i slutet av första halvlek och hade ett stabilt grepp om matchen. Inbytte Eden Hazard fick igång Chelsea och det var just honom som satte kvitteringen i slutet av andra halvlek, ett mål som såg till att Tottenham är sju poäng bakom Leicester och inte kommer att kunna vinna ligan.

Vi på Chelsearedaktionen säger grattis till Claudio Ranieri och Leicester City!

Matchfakta från Livescore
Chelsea (4-2-3-1): Begovic; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Mikel, Matic (Oscar, 78); Willian, Fabregas, Pedro (Hazard, 46); Diego Costa
Oanvända avbytare: Baba Rahman, Betrand Traore, Kenedy, Amelia, Loftus-Cheek
Kort: Willian, Ivanovic, Mikel
Mål: Cahill 51, Hazard 83

Tottenham (4-2-3-1): Lloris; Walker, Alderweireld (Chadli 91), Vertonghen, Rose (Davies 81); Dier, Dembele; Lamela, Son Mason 65), Eriksen; Kane
Oanvända avbytare: Vorm, Njie, Wimmer, Carroll
Kort: Walker, Vertonghen, Rose, Lamela, Eriksen, Dier, Kane, Dembele, Mason
Mål: Kane 35, Son 44

Domare: Mark Clattenburg