Broström: Det var en uppvisning av Chelsea

Vi har faktiskt sett bättre Chelsea-insatser den här hösten.

Vi har sett ett vassare, rappare och mer koncentrerat Chelsea. Med ögonen på söndagens stormatch mot Manchester United, och med vetskap om ett kommande tufft spelschema, stod Chelsea för en lagom stark prestation.

Det är bara det att Chelseas lagom är väldigt bra just nu.

 

De slovenska mästarna Maribor, som gått obesegrade i Europa hittills den här säsongen, försökte pressa, stressa, parkera bussen och kontra, men de kunde aldrig hota de engelska ligaledarna.

José Mourinhos lag körde över sina motståndare i den första halvleken. Gamla Chelsea, John Terry och Didier Drogba, må ha stått för ett par av målen, men den här uppvisningen andades nya Chelsea. Man anföll snabbt men metodiskt, fantasifullt och effektivt, och öppnade upp Maribor med kloka löpningar och Cesc Fàbregas-passningar.

Det stod 3-0 efter en halvtimme, matchen var över i halvtid, men Chelsea fortsatte ösa framåt i den andra halvleken.

 

Eden Hazard, som hamnat lite i skymundan av nyförvärven Diego Costa och Fàbregas, var återigen mästerlig.

Han skapade 4-0-självmålet, slog in 5-0-målet på straff, stod för en briljant prestation till 6-0 och fick Chelseasupportrarna att börja drömma om större Champions League-kvällar. Att Drogba målet kom på straff, och att Petr Cech räddade en straff, påminde dessutom om Champions League-vinsten 2012.

Så hur långt kan det här Chelsea-laget gå?

Tja, att vinna hemma mot Maribor var inte imponerande i sig, men segern var ändå en påminnelse om att Chelsea är det engelska lag som är bäst rustat för att gå långt i den här turneringen.

 

Bollen är alltjämt rund och turneringen avgörs inte i oktober, men Liverpool, Arsenal och Manchester City har alla visat svagheter som bör stoppa dem, redan nu eller längre fram i Champions League.

För Manchester City börjar läget se jobbigt ut. En svag andra halvlek, samt ett par tuffa domslut, kostade City två poäng i Moskva, och de är nu illa ute i sin grupp.

Chelsea har nog gjort vad som krävs redan nu.

– De här är en seriös kandidat till att vinna Champions League, sa Maribor-tränaren Ante Šimundža efter 6-0-krossen.

Det finns ingen anledning att säga emot. Chelsea lekte, Hazard briljerade och Stamford Bride festade.

De har alla möjligheter att göra det hela vägen till Berlin.