Broström: "Bara City kan hota Chelsea"

Presskonferensen på Selhurst Park hade inte ens börjat innan en journalist hojtade till José Mourinho: ”Varför vann ni?”.

Mourinho log, greppade tag i en penna och skrev två ord på ett papper: ”Big balls”. Han hade använt samma ord i mars, när ett håglöst, idélöst och svagt Chelsea förlorat greppet om ligatiteln i matchen mot just Crystal Palace.

Då tyckte Mou att hans lag saknade rätt ”big balls”, i dag tycker han att rätt mentalitet genomsyrar hela jäkla truppen.

När Chelsea nu återigen ställdes mot Palace var det som klara favoriter.

Det fanns ändå en känsla av att Chelsea skulle bli testade.

Costa saknades

Målkungen Diego Costa saknades, charmiga, högljudda Selhurst Park gungade och hemmalaget tryckte inledningsvis framåt.

I ett ögonblick hann man tänka att ett Costa-löst Chelsea kunde vara i fara. I nästa skickade Oscar in en frispark i krysset och alla Chelsea-farhågor var bortblåsta.

– Vi hade vissa begränsningar förra säsongen, medgav José Mourinho i en intervju med Gary Neville i veckan.

Den begränsningen finns onekligen inte kvar.

Även utan Diego Costa var Chelsea vasst och både med elva och tio spelare på planen var Chelsea taktiskt briljant. Chelsea är ett bättre, tryggare och mentalt starkare i dag än vad man var förra säsongen. Hittills i Premier League har man testats i luriga hemmamatcher, svåra toppmöten och tuffa bortamatcher.

Oavsett typ av motstånd, oavsett typ av match, har de hittat en väg att få med sig ett resultat.

Kan glömma en ligatitel

Grannarna i norra London verkar oförmögna att få med sig något överhuvudtaget.
Det mumlades, skrattades och skrockades på Selhurst Park när beskedet kom från norra London.

Arsenal 1. Hull City 2.

Bara minuter tidigare hade Cesc Fàbregas väggspelat med Oscar, rullat upp Palace-försvaret och skjutit nya poäng till Chelsea.

Danny Welbeck lyckades ge Arsenal oavgjort, men Wengers lag är nu hela elva poäng efter Chelsea och kan glömma att ens utmana om ligatiteln.

Det enda laget som lär kunna göra det är Manchester City.

En pigg, äntligen hel Sergio Agüero, som närmar sig den absoluta formtoppen, gjorde fyra mål mot Tottenham i en händelserik match tidigt på lördagen.

Det lustiga var att Manchester City knappt övertygade. Efter en något trög och osäker inledning på säsongen, har City börjat hitta rätt, men känslan är alltjämt att potentialen hos mästarna är högre än resultatet på planen.

Om managern Manuel Pellegrini krämar ur lite mer ur det här City-laget, kommer man kunna ge Chelsea en kamp, långt in på våren.

Titeln är vigd åt Chelsea

I nuläget känns dock ligatiteln vigd åt sydvästra London. Där City känns vasst, känns Chelsea vassare, när City ibland ger ett mättat intryck, ser Chelsea ut att vilja äta upp hela fotbollsvärlden.

”We’re top of the League”, sjöng supportrarna när Chelsea ohotat joggade hem segern mot Palace.

José Mourinho skrattade, skämtade och njöt på presskonferensen.

– Hade inte det här varit Premier League hade jag redan nu kunnat säga att vi kommer vinna ligan, sa han.

Det var inget särskilt modigt uttalande.

Chelsea imponerar, Chelsea är top of the league och man lär så förbli.

Kanske hela säsongen.

***

Att Southampton är bra och att Dusan Tadic är briljant är en sak. Att Sunderland totalkapitulerade är en annan. 0-8 var ett lika pinsamt som sanslöst result