Blandade resultat för Chelsea i Turkiet

Blandade resultat fr Chelsea i Turkiet


Istanbuls välgörenhetsturnering slutade med både vinst och förlust för Chelsea, som ställde upp med bra spelare i mötena med Fenerbahce och Besiktas. Londonlaget lyckades besegra Fenerbahce med 2-0, men i slutminuterna mot Besiktas släppte man in ett mål som betydde 1-0 för turkarna.

Chelsea spelade 45 minuter mot både Fenerbahce och Besiktas på Sükrü Saracoglu Stadium i Istanbul. Denna miniturnering var för välgörande ändamål, då man samlade in pengar för de berörda familjer som påverkades av gruvkatastrofen i Soma i maj.

Det var alltså ett något ovanligt upplägg där Fenerbahce och Besiktas började med en 45-minutersmatch som slutade 1-0 till Besiktas. Efter det gick Chelsea in på planen för att möta Fenerbahce på en arena som engelsmännen inte hade varit på sedan våren 2008.

Fenerbahce 0-2 Chelsea: Costa visar sina kvaliteter
José Mourinho valde att ställa upp ett mycket starkt lag, som mycket väl kan bli startelvan mot Burnley i ligapremiären. Intressant nog fick André Schürrle och Oscar chansen direkt, trots att de anslöt till Chelseas försäsong så sent som i måndags.

I inledningen av matchen var det Chelsea som hade mycket av bollinnehavet och Cesc Fábregas och Diego Costa hittade varandra i bra positioner. Schürrle fick nästan ett friläge efter ett bra väggspel med Costa, men Fenerbahces målvakt Volkan Demirel var med på noterna. Chelsea var farliga på kontringarna och i den tolfte minuten gjorde Oscar ett mål som blåstes av för offside efter en fin omställning. Eden Hazard var den som hittade brasilianaren med en väldigt fin passning.

Fenerbahce var skickliga på att hantera bollen och många gånger vann de frisparkar i bra lägen när Chelseas spelare tappade tålamodet. En av dessa fasta situationer höll på att resultera i mål om det inte hade varit för Petr Cechs fina räddning. Emre, Newcastles före detta mittfältare, slog ett inlägg som nickades vid sidan om Cech. Men tjecken gjorde en riktig superräddning som hindrade turkarna från att ta ledningen.

Drygt 20 minuter in i matchen tog Chelsea ledningen tack vare Costas briljans. Spanjoren tog emot bollen, vände bort en försvarare och sprang sedan förbi ytterligare två motståndare innan han kom in i straffområdet. Med bara målvakten kvar visade han enorm kyla när han placerade in ledningsmålet bakom Volkan. Målet gjorde att nästan hela Chelseas lag gratulerade anfallaren.

 Bruno Alves, den portugisiske mittbacken, gjorde en riktigt ful tackling på Costa som borde ha resulterat i mer än ett gult kort. Alves kom med sträckta ben i en tuff satsning som fick anfallaren att bli vansinnig på portugisen.

2-0-målet skulle sedan komma efter en dryg halvtimme. Schürrles fina frispark tvingade Volkan till en bra räddning, men bollen hamnade sedan hos Branislav Ivanovic som enkelt gjorde sitt andra mål på försäsongen.

Mourinho gjorde fyra byten innan matchen mot Fenerbahce var över. Bland annat introducerades Didier Drogba, som blev utbuad vid varje bollkontakt på grund av hans förflutna i Galatasaray. Ivorianen kunde ha utökat Chelseas ledning efter en retur på Oscars skott, men anfallarens avslut gick över ribban.

Chelsea (4-2-3-1): Cech, Ivanovic, Terry, Azpilicueta; Matic, Fábregas (Mikel 40), Schürrle (Ramires 34), Oscar, Hazard (Salah 42); Costa (Drogba 36)

Besiktas 1-0 Chelsea: Tempofattigt från båda lagen
I matchen mot Besiktas skapades inte många målchanser, även om Chelsea hade bra kontroll på bollinnehavet. Costa visade sin snabbhet redan efter fem minuter när han tog ett avslut med vänstern mot mål. Besiktas målvakt hade dock inga problem med skottet.

Demba Ba byttes in för Besiktas efter 17 minuter, men det ändrade inte matchbilden då Chelsea fortsatte att styra utan att hitta några farliga målchanser. Filipe Luis gjorde många smarta löpningar längs sin vänsterkant och hittade bra samspel med Hazard och Oscar. Vänsterbacken lyckades dock inte hitta sina medspelare i straffområdet.

Drogba visade sina frisparkskvaliteter när han tog ett skott utifrån mot mål. Målvakten kunde dock rädda ganska bekvämt.

Med bara ett par minuter kvar av matchen tog sig Demba Ba genom Chelseas försvar och fick iväg ett distinkt avslut som Cech räddade. Gary Cahill lär inte ha varit nöjd med sig själv med tanke på hur lätt Ba fick komma in i straffområdet. Därefter fick turkarna en hörna som resulterade i matchens enda mål. Cech kom ut fel och bollen nickades ned till Ersan Bulum som satte 1-0.

Efter det lyckades Chelsea hitta en målchans när Filipe Luis skott styrdes av John Terry, men det var det sista som hände i matchen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech, Ivanovic, Terry, Cahill, Luis; Matic (Mikel 43), Fábregas (Salah 33), Ramires (Torres 43), Willian, Hazard (Oscar 24); Costa (Drogba 24)

0 KOMMENTARER     

508 VISNINGAR

Email


Fler artiklar om
Chelsea

Blandade resultat för Chelsea i Turkiet
Chelsea
Istanbuls välgörenhetsturnering slutade med både vinst och förlust för Chelsea, som ställde upp med bra spelare i mötena med Fenerbahce och Besiktas. Londonlaget lyckades besegra Fenerbahce med 2-0, men i slutminuterna mot Besiktas släppte man in ett mål som betydde 1-0 för turkarna.
2014-08-08 23:59:00

Hoist the Blue Flag 8/8
Chelsea
Hur fan ser ni ut? – av Isaksson
2014-08-08 17:30:00

Truppgenomgång 2014-15: Målvakterna
Chelsea
Efter närmare ett årtionde som given etta i målet är Petr Cechs position för första gången på allvar hotad. Hur löser Mourinho den delikata situation som uppstått på målvaktssidan med Thibaut Courtois ankomst?
2014-08-08 11:27:57

CSS i Västerås har nytt samlingsställe
Chelsea
ALLSTAR – ny samarbetspub för CSS i Västerås.
2014-08-07 21:59:00

Analys: Tre frågetecken i startelvan
Chelsea
José Mourinho måste ta många tuffa beslut under säsongen och med nya spelare i truppen blir konkurrensen ännu hårdare.
2014-08-07 15:27:00

Hoist the Blue Flag 6/8
Chelsea
Ut med det gamla? – av Isaksson
2014-08-06 18:00:00

Middlesbrough lånar Omeruo
Chelsea
Kenneth Omeruo återvänder till Middlesbrough på lån för resten av säsongen.
2014-08-06 12:44:32

Hoist the Blue Flag 4/8 – Super Frankie Lampard
Chelsea
Vad spelar väl en höst i City för roll? – av Isaksson
2014-08-04 17:30:00

Romeu lånas ut
Chelsea
Spanjoren går till Stuttgart på ett säsongslångt lån.
2014-08-04 12:26:17

Matchrapport: Werder Bremen – Chelsea 3-0
Chelsea
En tråkig match med tvivelaktiga domslut i centrum slutade 3-0 och Chelseas första torsk på försäsongen är ett faktum.
2014-08-03 21:15:00