Atlético säger nej till Chelsea | Sillybloggen

6 juli 2014 13.06, Fotbollskanalen

Det är den spanska tidningen Marca som idag skriver att Atlético Madrid tackat nej till Chelseas första bud på försvararen Filipe Luis.

Luis är själv intresserad av en flytt till Stamford Bridge men de 140 miljoner kronor som Chelsea erbjudit är inte bra nog.

Tillbaka till bloggen

 • Skambud för en av världens bästa ytterbackar den gångna säsongen. Hade han huserat i Premier League hade priset utan tvekan varit över 300 miljoner. Atletico har visserligen redan köpt in Siqueira som är väldigt duktig, men allt under 200 miljoner bör förkastas med en gång.

  • det är bara att kolla på hur mycket Luke Shaw var värd. håller med dig. Filipe Luis är värd mer.

   • Shaw är brutalt överskattad på grund av att han är britt. Nu betalar United väldigt mycket för hans låga ålder, men att betala för potential är alltid riskabelt med tanke på att spelare utvecklas olika. Jag tror samtidigt inte att Shaw blir så mycket bättre än vad han är idag.

    • ”Jag tror samtidigt inte att Shaw blir tså mycket bättre än vad han är idag.”… intressant uttalande. jag säger absolut inte emot dig, men jag är lite nyfiken på vad du baserar det på? gissningsvis känner du inte Luke Shaw? du har förmodligen ingen vidare insikt i hans fulla potential (det har ju egentligen ingen, även om diverse coacher och scouter har en uppfattning)? inte heller kan du förutspå framtiden (tror och hoppas jag)? så jag är nyfiken på varför du tror att en spelare, till den nätta åldern av 19, i stort sett redan har nått sin peak.

     igen – ingen kritik, ingen motsägelse, bara nyfikenhet

     • Det är väldigt vanligt att många får för sig att spelare, tack vare sin låga ålder, per automatik ska bli så otroligt mycket bättre med ålder. Många unga spelare hyllas gärna lite extra vilket får många att tro på att de är bättre än vad de är i dagsläget.

      Luke Shaw är född -95 och har många år på sig att utvecklas. Han är redan nu bra nog för ett mittenlag i Premier League, men hur bra har han egentligen varit? Ja, en av Premier Leagues bättre vänsterbackar den här säsongen. Tittar vi dock lite närmare på hans egenskaper så ser jag inga spetskvaliteter mer än att han spelar moget för sin ålder. Han är relativt bra defensivt som offensivt, men inget extra om du frågar mig.

      Ricardo Rodriguez -92 Juan Bernat -93 är båda bättre vänsterbackar idag och har betydligt högre potential med tanke på deras spetsegenskaper. Med spetsegenskaper kan spelarna användas på ett specifikt vis för att på så sätt utnyttja alla elva spelares styrkor på bästa sätt.

      United betalade enligt mig ett enormt överpris, för en hypad tonåring, men vem vet, han kanske lyckas överbevisa mig?

      Och du, det här med att jag inte känner Shaw eller kan förutspå hans framtid trodde jag var passé, men det var det visst inte…

     • haha, igen – det var ingen kritik, ingen motsägelse, bara nyfikenhet. behöver inte vara så defensiv. och hur är det passé att ifrågasätta ett argument? det faller ju sig logiskt att man måste ha en gedigen kunskap om en spelare, kunskap som sträcker sig bortom vad som presteras på planen, om man ska ha en chans att veta hur bra denne kan bli. och även då är det väldigt lätt att ha fel.

      jag tycker också att United betalade för mycket för Shaw, och jag har inte heller blivit överdrivet imponerad av hans spel. dock, precis som du påpekar, spelar han otroligt moget för sin ålder. vilket är en kvalité jag inte underskattar. den naivitet och benägenhet för misstag som ofta följer unga spelare under tidiga skeden i karriären, verkar Shaw redan lagt bakom sig.

      precis som du påpekar är Shaw kompetent i såväl defensiven som offensiven, vilket är mer än man kan säga om Evra som är lika konsekvent i anfallsspelet som inkonsekvent i försvarsspelet.

      vad gäller spetsegenskaper så vet jag inte specifikt vilka Shaw saknar som Rodriguez och Bernat har. och om vi, för diskussionens skull, fastslår att Shaw saknar spetskompetens har han fortfarande 3 respektive 2 år ”tillgodo” på de ovan nämnda spelarna. är det inte då möjligt att han under dessa år kan erhålla spetsegenskaper vilka är skräddarsydda utefter LVGs vision och vilja?

     • Bernat förfogar över en snabbhet som Shaw inte är i närheten av, medan Rodriguez har både fysik och tillslag som inte Shaw kan mäta sig med – trots att han nu är både två och tre år yngre än dessa spelare. Bernat och Rodriguez är enligt min mening ”moderna” ytterbackar då de mer eller mindre kan ta hand om kantspelet på egen hand.

      Shaw påminner mer om Ashley Cole då han är bra både i defensiv som offensiv riktning. Däremot saknar jag ”det” hos Shaw i dagens fotboll. Jag tror inte att han kommer bli en flopp i United, men jag tror heller inte att han kommer hållas som en av världens främsta ytterbackar.

      Det är imponerande av Shaw att vara så pass mogen i sitt spel och vara född endast -95, men samtidigt ser jag inte hur Shaw ska kunna utveckla så mycket mer i sitt spel. Han påminner en del om James Milner. Han kom också fram oerhört tidigt och hyllades något extremt, men det var ändå tydligt att han saknade spetsegenskaper för att bli riktigt bra. Det är oerhört få britter som osar talang för att gå riktigt, riktigt långt om du frågar mig.

 • sålde mata i vintras för nästan 400m och luiz för nästan 500m nu i sommar.
  sen så har chelseas ekonomer bättre koll än vad du har

  • Lägg därtill De Bruyne för cirkus 180mkr

 • Chelsea inga skulder, allt efterskänkt av roman. Man kan förmodligen värva för 70m£. Sen funkar inte övergångar som du verkar tro, Fabregas kostar Chelsea runt 14-15m£ årets säsong då värvningar slås ut över kontraktets längd. Alltså 30m delat på 5 (=6) samt löneposten.

  Summa summarum: du behöver inte oroa dig ett piss över chelseas FFP-bokslut