Mikel på väg bort från Chelsea

Mikel p vg bort frn Chelsea

Turkiet nästa?


Midsommar… BOMB! Mikel vill lämna Chelsea för den turkiska ligan.
– Jag har spelat i Chelsea under en lång tid och det är nu dags för mig att lämna, uppges nigerianen ha sagt.

När undertecknat läste nyheten på en spekulativ internetsida i morse lämnades en post in till redaktionsgruppen. Detta kan väl inte stämma? var budskapets som framfördes. När jag nu sitter här runt lunchtid och skriver har nyheten spridit sig och många större engelska nyhetsportaler rapporterar om den bomb Chelseas John Obi Mikel har släppt dagen innan midsommar.

Det är bland andra Daily Mail och Metro som hänvisar till en intervju Mikel ska ha gjort med turkiska nyhetsjätten Sabah. Där ger Mikel vatten på den kvarn av rykten som placerat honom i Galatasaray. Han uppges säga följande: ”Jag är väldigt nöjd med Galatasarays erbjudande”.

”Jag har frågat Drogba om råd och han har sagt till mig att Istanbul är en fantastisk stad, att Galatasaray är en stor klubb och att jag bör gå över.”

”Jag har spelat i Chelsea under en lång tid och nu är det dags för mig att lämna”.

”Jag är bara 26 år och det är fantastiskt att få ett erbjudande från en klubb som spelar Champions League-fotboll och som gör bra ifrån sig i turneringen”.

Mikel har som sagt ryktats vara på väg till just Galatasaray, men i dessa silly season-tider har de flesta Chelseaanhängare viftat bort dessa uppgifter som lösa rykten. Extra konstigt uppfattas det då Mikel så sent som i december skrev på ett nytt kontrakt på fem år. ”Jag är lycklig och vill fortsätta vinna troféer med denna klubb” sa han i en intervju med den officiella hemsidan då.

Nu är det andra tongångar. Mikel fortsätter: ”Diskussionen mellan Chelsea och Galatasaray har gått långt. Chelsea kommer inte att göra övergången svår och beträffande min lön finns där inga problem”

”Allt som är kvar är för klubbarna att komma överens”

Mikel kom till Chelsea under Mourinhos era 2006 och har sedan dess splittrat fansen i två grupper där vissa lyfter honom till skyarna medan andra är mer försiktiga och hävdar att han inte bidrar särskilt mycket. Under sin tid i klubben har han vunnit Premier League, FA Cupen fyra gånger, ligacupen, Champions League och Europa League.