Chelsea överens med Cavani

Chelsea, Manchester City och Real Madrid har enligt media varit favoriter att värva Serie A:s skyttekung Edinson Cavani. Nu verkar José Mourinhos klubb tagit ett rejält grepp i jakten på uruguayanen.

Enligt Sport Mediaset är Chelsea överens med Edinson Cavani om ett femårskontrakt med en årslön på 74 miljoner kronor. Ett stort hinder återstår dock innan en affär kan gå i lås. Chelsea vill inte betala de 543 miljoner som Cavani kostar att köpa loss enligt hans utköpsklausul.

Tuffa förhandlingar med Napoli ser ut att vänta Chelsea om prislappen ska sänkas. Cavani sa häromdagen att han vill ha ett möte ”face-to-face” med klubbpresidenten Aurelio de Laurentiis.

– Det finns ingen anledning till ett möte eftersom han har en utköpsklausul i sitt kontrakt. Om en klubb vill betala 543 miljoner kr så kan vi släppa honom, svarade presidenten.

Manchester City, den enda klubben som haft ett möte med Napoli om Cavani enligt de Laurentiis, rapporteras ha dragit sig ur racet. Premier League-tvåan har istället siktet inställt på Luis Suarez.

Tobias Jönsson – eurosport.se