PSG – Chelsea FC 1-1 (1-0)

Storsatsande PSG och mästarna av Europa spelade 1-1 i en rätt så medioker träningsmatch.

Inatt var det dags för Chelseas andra match under försäsongen i USA. Två matcher återstår innan laget beger sig tillbaka till England. En hel del f.d Chelsea i PSG, på planen fanns Alex, men även så klart Carlo Ancelotti. Paul Clement och Claude Makelele finns även i klubben.

Kort innan vi börjar rapporteringen så kan vi även meddela att matchen spelas på Yankee Stadium, och det är första gången en fotbollsmatch arrangeras där. En väldigt mäktig syn.

Startuppställningar

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Hutchinson, Cahill, David Luiz, Ferreira; Mikel,Lampard; De Bruyne, Hazard,Kakuta; Lukaku.
Subs Turnbull, Ivanovic, Chalobah, Terry, Cole, Essien, McEachran, Ramires, Malouda, Marin, Piazon.

PSG (4-4-2): Douchez; Armand, Alex, Jallet, Sakho; Pastore, Clement, Nene, Bodmer; Lavezzi, Gameiro.
Subs Areola, Le Crom, Bisevac, Tiene, Camara, Luyindula, Hoarau, Lagano, Maxwell, Verratti, Raibot.

Första halvlek
Svag inledning, speciellt av Chelsea med en hel del slarvpassningar. PSG som får matchens första målchans, och det är ett friläge för Lavezzi. En missförstånd mellan Hutchinson och Cahill gör att Lavezzi är ensam med Cech en bit in i straffområdet. Cech hinner ut och täcker bra så Lavezzi skjuter ett tamt skott som enkelt blockas.

Det är även Lavezzi som är inblandad i matchen första gula kort, i löpduell med Cahill ligger han steget före, Cech rusar ut och försöker glidtackla bort bollen, men Lavezzi petar den åt sidan och kastar sig, en klar filmning och rättvist gult kort.

Det är ju tur att det är försäsong, och tidigt in på den, spelet håller inte speciellt hög nivå, ingen ligger riktigt rätt i sin position osv. Väldigt hönsigt spel, och dålig bollkontakt generellt.

Inte speciellt mycket att rapportera om när klockan precis passerar 20 minuter. Bäst i Chelsea, eller ska vi säga piggast är Hazard. Även Hutchinson gör det bra som är väldigt delaktig i det offensiva spelet. På minussidan så har Luiz inlett väldigt skakigt. I PSG så ser Pastore / Lavezzi ut och bli intressant för PSG kommande säsong.

PSG tar ledningen efter att Pastore lyckas tråckla sig fram i vänstra sidan av straffområdet och ur något som känns ofarligt får han iväg ett skott som tar i stolpen och returen rakt ut till Nene som sätter dit ledningsmålet för fransmännen, detta efter 30 minuters spel.

PSG går till halvtid med ledning 1-0.

Andra halvlek
En hel del byten i andra halvlek, jag koncentrerar mig på de byten Chelsea gör. Ramires, Ivanovic, Essien och Marin kommer in, och ut går Lampard, Luiz, Kakuta och De Bruyne.
Mikel blir matchens tredje spelare att få en ostskiva efter att ha rivit ner sin motståndare. 58 minuter spelade. Kort därefter får Verratti även han en välförtjänt ostskiva efter en sen tackling på Ramires.

Dags igen för lite byten efter en timme spelad. Ut går,Cech, Mikel, Ferreira, Cahill, Hazard, Lukaku, Hutchinson och in kommer Turnbull, Chalobah, Terry, Cole, McEachran, Malouda och Piazon.

Tempohöjning i matchen efter cirka 70 spelade minuter. Chelsea spelar sin bästa fotboll under hela matchen och skapar sånär några målchanser.

Chelsea kvitterar i 81 minuter genom Piazon. Ett fint samspel med Ramires avslutas av ynglingen och Chelseas period av bättre tempo och rakare spel belönas.

Malouda borde gett Chelsea ledningen i den 86 minuten efter att Cole hittar fransmannen mitt i straffområdet. En bra räddning gör dock att matchen fortsätter jämt fördelat målmässigt.

Matchens slutar 1-1.

Chelsea dominerar matchen i slutet av andra halvlek och har några bra chanser att ta ledningen. Men en match av typisk karaktär för en träningsmatch.

Nästa match är på torsdag natt.