Tévez sannolikt redo mot Chelsea

Tévez med mot Chelsea? - Fotboll - Premier League

Manchester Citys manager Roberto Mancini tror att Carlos Tévez kan comebacka i A-laget redan mot Chelsea nästa vecka. ”Vi får se. Det beror på Carlos. Kommer han att vara redo? Sannolikt, men det hänger på flera saker”, säger Mancini.

Manchester Citys problembarn Carlos Tévez har inte spelat A-lagsfotboll sedan incidenten mot Bayern München i september. Enligt Mancini vägrade argentinaren, då avbytare, att värma upp när managern sa till honom.

Sedan Tévez återvände från fördoldheten i Sydamerika har han spelat två matcher med reservlaget. Men i samband med mötet med Chelsea den 21 mars kan det alltså bli tal om ”riktig” comeback.

Många trodde att han skulle lämna City i vinterns transferfönster, efter att anfallaren hade begett sig till Argentina utan klubbens tillåtelse. Men nu tycks allt vara förlåtet och Mancini hoppas alltså på en snar comeback.

– Vi får se nästa vecka. Det beror på Carlos. Kommer han att vara redo? Sannolikt, men det hänger på flera saker, säger Mancini.

City är för tillfället tvåa i Premier League, efter den gångna helgens oväntade förlust mot Swansea. För första gången på fem månader är det inte City som toppar den inhemska ligan och i torsdags förlorade laget mot Sporting Lisabon i Europa League.

– Vi underpresterade både i Portugal och mot Swansea, säger Mancini.

– Vi spelade inte som det vanliga Manchester City … Efter Swansea lider vi med våra supportrar. Jag såg på tv att en av våra supportrar grät. Vi vill vinna för den här killen och för alla andra supportrar.

Gareth Barry, Vincent Kompany och Pablo Zabaleta missar torsdagens Europa League-möte med Sporting Lisbon på grund av skador. Eventuellt kan Joleon Lescott vara tillbaka på bänken efter sin ljumskskada.

eurosport.se

Eurosport