Chelseas helt makalösa vändning

Chelseas makalösa vändning - Fotboll - Champions League

Napoli är utslagna och Chelsea är i kvartsfinal. Chelsea hade oddsen emot sig efter 3-1 förlust i bortamötet mot Napoli. I en fullständigt galen match – avgjorde Branislav Ivanovic i förlängningen (4-1). – Det är essentiellt för klubben. Det här kan rädda säsongen för oss, säger Frank Lampard.

Napoli var storfavoriter att gå vidare – efter en fantastisk vändning i det första åttondelsmötet mot Chelsea (3-1). Det innebar att Chelsea behövde vinna med 2-0 eller mer för att gå vidare. På onsdagskvällen var hela matchen en kamp om det avgörande målet – för båda lagen. Chelsea drog det längsta strået och har chansen att rädda den svaga säsongen i ligaspelet.

Matchen utvecklades till en av klubbens mest historiska Europacupsegrar – när London-laget vann efter förlängning (Totalt 5-4 ).

Branislav Ivanovic blev den stora hjälten när han sköt in det avgörande 4-1 målet, i den 105:e minuten. Napoli-försvararna var inte med på noterna när Ramires läckert hittade Didier Drogba – som slog ett perfekt inspel till Ivanovic. Napoli försökte resa sig ännu en gång, men Chelsea-spelarna spelade skickligt ut den sista förlängningskvarten. När domaren Felix Brych blåste av matchen – utspelades en vild gläjde på planen och på läktaren. Chelsea är vidare till kvartsfinal i Champions League.

FANSEN I HOPP OCH FÖRTVIVLAN

Hela matchen präglades av en chanskavalkad från båda håll, men det var Chelsea och Didier Drogba som började bäst. I den 28:e minuten slog Ramires ett perfekt avvägt inlägg och Drogbas skallade in ledningsmålet. Chelsea var nära 2-0 flera gånger om i den första halvleken – bollen dansade på mållinjen flera gånger. Napoli höll dock ut till halvtid, men redan i den 47:e minuten kunde en omarkerad John Terry skalla in bollen på hörna. Ställningen 2-0, och då var Chelsea vidare.

Napoli gav inte upp och var riktigt farliga i kontringsspelet. Efter en tids press sköt Gökhan Inler in 2-1 reduceringen och Napoli var återigen i kvartsfinal. Det hela kunde ha slutat hur som helst, men Chelseas fysiska spel var den avgörande faktorn på onsdagen. På en hörna nådde Ivanovic högst och bollen träffade Andrea Dossenas arm. Straff till Chelsea, som Frank Lampard säkert förvaltade.

Nästan varje anfall ledde till en målchans i en otroligt spännande avslutning. Chelsea tog matchen till förlängning och var där det bättre laget.

Två italienska lag åkte alltså ut i åttondelsfinalen (Inter och Napoli). Nu står Italien-hoppet till Zlatans Milan, medan Chelsea är det lag som får försvara de engelska färgerna i kvartsfinalspelet – som lottas på fredag.

Lennart Sandahl – eurosport.se

Eurosport