Lampard: "Spelarna delar skulden"

Chelsea genomgår en tung period och efter lördagens bottennapp mot Everton har röster höjts för André Villas-Boas avgång.

Ägaren Roman Abramovitj har besökt Chelseas träningsanläggning Cobham ett antal gånger den senaste tiden, och hade ett möte med managern i söndags efter att spelarnas lediga dag ställts in. Ägaren uppges vilja veta anledningen till lagets dåliga prestationer och Villas-Boas har tidigare tagit fullt ansvar för misslyckandet.

Frank Lampard anser dock att spelarna har ett ansvar i det hela.

– Självklart har vi det, det är gruppens sak. Det var en dålig prestation från start till slut. När du kommer till Everton är vad du kan förvänta dig att de kommer kämpa hårt, pressa och göra saker jobbigt för dig, och vi reagerade inte på det. Vi skapade två, tre chanser och det är inte bra nog. Vi kan bara ta smällen och be om ursäkt till dem som dök upp för att se matchen, för det var inte bra nog för Chelsea säger Lampard enligt Sky Sports.

Chelsea kämpar just nu om den åtråvärda fjärdeplatsen i ligan, den sista platsen som ger möjlighet till Champions League-spel nästa säsong. Något som 33-årige Lampard inte är van vid.

– Vi har kämpat för ligatitlar. Nu kämpar vi för fjärdeplatsen och det smärtar, så vi måste reagera. Vi vet att vi är i en dålig period och vi måste kämpa oss ur det. Annorlunda spelare kommer in men vem som än spelar måste leva upp till den standard som vi har satt. Spelar vi mot Napoli som vi gjorde mot Everton ger vi oss själva ett berg att bestiga, säger Lampard.