Inget Champions League – då får Villas-Boas sparken

AVB fruktar sparken - Fotboll - Premier League

Andre Villas-Boas har sämst poängsnitt Chelsea sedan Roman Abramovitj tog över klubben. London-laget vann i helgen men portugisen erkänner att han är rädd att få sparken. ”Ägarens beteende har störtat tränare förr”, säger han.

Andre Villas-Boas upplever en turbulent debutsäsong som tränare för Chelsea. Han har dock känt sin ägares stöd hela tiden. Tills nu.

– Vi är i exakt samma situation som förra året. Det är en exakt kopia men med en mindre erfaren tränare. Jag vet att vi har sämst resultat under Abramovitj era men jag har känt hans stöd. Vi får se om han vill ha en ändring i klubben eller inte. Ett mönster hos ägaren visar att liknande resultat har lett till att tränare fått lämna, till och med under ”bättre” situationer, säger portugisen till radiostationen TSF.

SÄMRE ÄN SINA FÖREGÅNGARE

José Mourinho, Avram Grant, Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri och Felipe Scolari. Alla har de två saker gemensamt. De har tränat Chelsea. Och de har bättre poängsnitt än Andre Villas-Boas.

– Jag har ett jobb som en världsmästare, en tränare med två Champions League-titlar, och en annan med en Uefacup-titel, två ligatitlar och två Champions League-titlar har fått lämna, säger portugisen.

I samma intervju jämförde portugisen Fernando Torres med två tidigare Chelsea-floppar, Andrej Sjevtjenko och Mateja Kezman – spelare som hade ett imponerande målfacit före de skrev på för London-klubben men som sedan misslyckades.

– Men Torres problem kan också komma ifrån att klubben ändrat sin filosofi.

FÅTT ULTIMATUM AV ÄGAREN

Chelsea besegrade Bolton med 3-0 den gångna helgen. Klubben ligger dock kvar på femte plats i Premier League och alltså utanför en chans på Champions League.

Enligt tidningen The National har Abramovitj ställt ett ultimatum till Villas-Boas – säkra CL-spel eller gå.

Tobias Jönsson – eurosport.se

Eurosport