Titeln säkrades för länge sedan och pokalen är redan utdelad till Liverpool.

Men Premier Leagues sista omgång var ändå en rysare när både Champions League-platser och nedflyttningsplatserna skulle bestämmas.

Mötet mellan Manchester United och Leicester var högintressant då båda lagen kunde säkra en Champions League-plats.

För United räckte det med ett oavgjort resultat för att säkra Champions League-spel.

Och det såg länge ut att gå mot en mållös, oavgjord match, men i den 68:e matchminuten fällde Jonny Evans Uniteds Anthony Martial i straffområdet och domaren pekade direkt på straffpunkten. Situationen videogranskades men beslutet kvarstod.

Bruno Fernandes, som har varit mycket viktig för United sedan han kom i vintras, tog hand om straffen.

Han placerade säkert bollen i vänsterhörnet samtidigt som Leicesters danska målvakt Kasper Schmeichel gick åt andra hållet och United tog ledningen med 1–0. Straffen är Uniteds 14:e den här säsongen, det högsta antalet straffar någonsin för ett lag i Premier League.

I den 94:e minuten visades Jonny Evans ut och efter slarv från en uppgiven Kasper Schmeichel i Leicestermålet – i den åttonde tilläggsminuten – kunde Jesse Lingard rulla in 2–0 för Manchester United. Vilket också blev slutresultatet som skickar United till Champions League.

Samtidigt besegrade Chelsea Wolverhampton med 2–0 på söndagen, vilket innebär att man behåller Leicester bakom sig och är klara för Champions League-spel.

De två första platserna var redan säkrade av Liverpool och Manchester City.

Leicester får i stället spela Europa League, och Tottenham kommer också att kunna ta sig dit då de slutade på kvalplatsen. Detta efter att man spelat 1–1 mot Crystal Palace och därmed har samma poäng som Wolverhampton, men bättre målskillnad.

Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang stod för två mål i avslutningsmatchen mot Watford. Arsenal vann med 3–2. Vilket innebär att Watford åker ur Premier League tillsammans med Bournemouth, som hade behövt att Aston Villa, som spelade oavgjort mot West Ham, förlorade. Aston Villa som länge såg ut att ramla ur blev därmed de stora vinnarna i bottenstriden och säkrade fortsatt spel i Premier League.

Sedan tidigare står det klart att även Norwich spelar i andraligan Championship nästa säsong.

https://www.dn.se/sport/manchester-united-och-chelsea-klara-for-champions-league/