Hemmalaget från Liverpool rivstartade matchen. Efter mål av Naby Keita, Trent Alexander-Arnold och Georginio Wijnaldum ledde laget med 3-0 när matchen var 43 minuter ung. De rödklädda såg ut att gå till pausvilan i ledning med samma resultat, men gästernas Oliver Giroud reducerade strax innan domare Andre Marriner förkunnade att den första akten var till ända.

Tidigt i den andra halvleken var det dags för hemmaspelarna att sätta ytterligare en boll i nät. Roberto Firmino knoppade läckert in bollen efter en fin framspelning av Alexander-Arnold. Om matchen var avgjord där? Icke.

Under de fortskridande 45 minuterna skapade Chelsea nerv i matchen genom att reducera två gånger. Tammy Abraham stötte först in 4-2 från nära håll och därefter, i den 73:e minuten, sköt Mason Mount in 4-2.

Släckte allt hopp om en comeback gjorde i matchens slutskede Alex Oxlade-Chamberlain med sitt 5-3, vilket också blev slutresultatet.

Efter att domare Marriner blåst i sin vissla efter 90 minuter plus tillägg var det dags för Liverpool att fira ligasegern. Dryga kvarten tidigare gjorde dock fansen det, då de började skjuta fyrverkerier utanför arenan.  ¨

Med Chelsea-fokus blir det en nervkittlande slutomgång på söndag. Laget återfinns för tillfället på Champions League-plats, men Leicester jagar strax därbakom med en poäng mindre än de blåklädda. Brandan Rodgers mannar ställs mot Manchster United, som ligger på samma poäng som ”The Blues”, samtidigt som Chelsea möter Wolves på hemmaplan. 

https://www.fotbollskanalen.se/england/malkalas-nar-liverpool-slog-chelsea-infor-titelfirandet/