Frank Lampards Chelsea klev in i tisdagens London-derby på jakt efter tredje platsen i Premier League, efter att i lördags besegrat Watford med 3-0.

Det dröjde bara fem minuter för Chelsea att ta ledningen. Gary Cahill skadade sig i en löpduell med Willian på högerkanten, som bröt sig loss och spelade fram Olivier Giroud  vid målområdets kant, som enkelt kunde placera in 1-0 till Chelsea.

Willians assist till Giroud förlängde brassens svit, och han har nu gjort mål eller assisterad i alla sina fem senaste matcher för Chelsea.

Med dryga halvtimmen spelad gjorde Willian sin andra assist för matchen. Han spelade fram till Christian Pulisic som dribblade bort sin försvarare med en läcker kroppsfint och dundrade in 2-0 till Chelsea bakom Vincente Guaita.

Matchens snyggaste mål kom dock av Wilfred Zaha några minuter senare när han reducerade till 1-2. Ivorianen plockade upp en pass strax utanför mittcirkeln, som han drev framåt några meter innan han avslossade en missil förbi Kepa Arrizalabaga i Chelsea-målet. 

Chelsea satte sedan trean efter 70 minuters spel genom två egna produkter. Reuben Loftus-Cheek vann bollen i mitten av Palaces planhalva och spelade fram Tammy Abraham strax höger om straffpunkten som säkert placerade in 3-1 vid borte stolproten.

Men det dröjde bara två minuter innan Palace återigen reducerade. Patrick van Aanholt bröt sig fri från sin vänsterbacks-position och tog sig ned mot kortlinjen i Chelseas straffområde, där han spelade in bollen i målområdet till en fristående Christian Benteke som kunde stöta in bollen i öppet mål till 2-3.

Men Palace han aldrig ikapp. Chelsea vann matchen med 3-2 och övertar nu Leicesters tredjeplats. Åtminstone tillfälligt, då Leicester möter Arsenal senare under tisdagskvällen.

https://www.fotbollskanalen.se/england/chelsea-vann-london-derbyt---nu-upp-pa-tredjeplats/