I förra veckan ställdes WSL in. Nu står det klart att Chelsea, med Magdalena Eriksson och Jonna Andersson, blir mästare.

När det i förra veckan blev klart att Women’s Super League ställdes in så uppstod det osäkerhet kring hur placeringarna i ligan skulle fastställas.

Men nu har ett beslut tagits.

Chelsea, som låg en poäng efter Manchester City, har utsetts till mästare. Det efter att ha räknat poäng per match då laget hade en match mindre spelad och hade kunnat gå upp i ledning.

Det betyder att Magdalena Erikssons mål i 3-3-matchen mot Manchester City, som blev den sista omgången, blev guld värd.

För en dryg vecka sedan uttalade sig Eriksson följande, om det faktum att Chelsea troligtvis skulle få titeln utan att spela för det:

– Vad som än händer så är det ingen trofé jag kommer ha högst upp i skåpet när jag lägger skorna på hyllan. Det lägger jag ingen större värdering i. Det som är intressant är CL-platser till nästa år, hur de ska fördelas, sa hon till Fotbollskanalen då.

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson gjorde både en stark säsong. Lagkapten Eriksson blev bland annat uttagen i The Athletics ”Årets lag” i WSL, och gjorde som sagt ett väldigt viktigt mål mot Manchester City. Andersson gjorde fem assist i ligan, fick mycket beröm av sin tränare Emma Hayes, och förlängde kontraktet.

Chelsea hade tolv segrar, tre oavgjorda och noll förluster. Manchester City som slutade tvåa hade tretton segrar, en oavgjord och två förluster. Trea kom Arsenal.

Liverpool slutade sist och får nästa säsong spela i The Championship. Klivet upp till den högsta ligan tog Aston Villa.

https://www.fotbollskanalen.se/england/klart-chelsea-korat-till-mastare---erikssons-mal-guld-vart/