Fans samlades utanför Liverpools arena Anfield och tände bengaler och åkte runt i bilar för att fira, klipp som lades ut på sociala medier.

”VI ÄR PREMIER LEAGUE-MÄSTARE!!” twittrade Liverpool FC ut på slutsignal.

Spelarna i ”The Reds” hade samlats och flyttat ut en tv utomhus och jublade när slutsignalen ljöd i London. De hoppade och sjöng ”Campione” ihop när titeln var klar.

Klopp rörd till tårar

– Jag har knappt ord. Det är otroligt och jag trodde aldrig att jag skulle känna så här. Det här är för alla i Liverpool som har en sådan fin historia. Det har varit en otrolig prestation av mina spelare de senaste två, tre åren och jag är så stolt över att ha tränat dem, säger den tårögde Liverpool-tränaren Jürgen Klopp i en multisändning på Sky Sports där bland annat ikonen Kenny Dalglish medverkade via uppkoppling.

I slutet av den första havleken rann blixtsnabbe Christian Pulisic igenom och placerade in 1-0 för Chelsea och det var stort jubel även från Liverpools fans som från tv-sofforna fälldes in i Viasats sändning.

City ett stolpskott från 2-1

I början av andra halvlek gav Kevin De Bruyne Man City hopp genom att på patenterat sätt bomba in en frispark. Kort därefter var Raheem Sterling ett stolpskott från att ge City ledningen med 2-1.

Därefter skapade bägge lagen chanser. En kvart från slutet tryckte Chelsea på i en trippelchans och City-kaptenen Fernandinho fredade sitt mål med att slå bort bollen med handen, en situation som VAR-granskades, och Willian var säker från straffpunkten och satte 2-1. Jublet var monumentalt i Liverpool.

HÖJDPUNKTER FRÅN LIVERPOOLS SÄSONG:

Liverpools säsong 2019/2020 Foto: Bildbyrån/Rörligt Viasat

https://www.svt.se/sport/fotboll/chelsea-sakrade-liverpools-ligatitel