Sam Kerr, sjua i omröstningen av Ballon d’Or i höstas och etta i The Guardians ansedda lista över världens bästa fotbollsspelare, valde i höstas att skriva på för engelska Chelsea. Australiensiskan kom från flera år med dubbelt spel dels i den amerikanska ligan men även i den australiensiska ligan. Omställningen blev tuff.

– Det är svårt för mig mentalt mer än något annat. Nytt lag, ny kultur, nytt land, att landa i ett nytt hem. Det är alla utmaningar som du inte riktigt ställs inför hemma i Australien. Jag är utanför min trygga miljö. Jag kände inte någon när jag kom dit första gången, säger hon till The Guardian.

Anfallaren har också brottats med en benskada sedan hon debuterade för Chelsea. Först i den fjärde matchen kom första målet som även är det enda under vistelsen i England.

– När jag gick från USA till England trodde jag att det skulle vara ganska likt. Men de är väldigt, väldigt olika. Det är mycket mer fysiskt i England. Det är hårda tacklingar hela tiden, men det är därför jag kom till den här ligan för jag visste att den skulle utmana mig som spelare. Och det har det verkligen gjort första månaden.

Kerr är för närvarande på landslagsuppdrag, då hon kommer att delta i det olympiska kvalet för Australien. Australien kommer att spela tre matcher den kommande veckan mot Taiwan, Thailand och Kina, där de två främsta lagen går till play off. Där går de två vinnarna i det asiatiska kvalet till turneringen i Japan i sommar.

– Det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse. Jag var inte med i det senaste kvalet men jag hade ynnesten att få vara med i OS. Jag vill göra min del i det här kvalet och hjälpa tjejerna att kvalificera sig och förhoppningsvis gå till OS och ha en fantastisk turnering, säger anfallaren.

Kerr har tidigare levererat mål i både Australien och i USA. Anfallaren har gjort 70 mål på 118 matcher i den australiska ligan och 72 stycken på 103 matcher i den amerikanska ligan, vilket är flest någonsin i båda länderna. I förra sommarens VM gjorde hon även fyra mål på fem matcher för Australien i Frankrike.

https://www.fotbollskanalen.se/england/kerr-har-haft-en-tuff-inledning-i-chelsea-mentalt-svart-mer-an-nagot-annat/