Chelsea innehar fjärdeplatsen i Premier League när de tar emot Arsenal, som ligger tia, i ett Londonderby under tisdagskvällen. Då väljer Mikel Arteta att starta med både Mesut Özil och Gabriel Martinelli på de offensiva positionerna, medan Tammy Abraham och Callum Hudson-Odoi får chansen från start i Chelsea.

David Luiz, som gjorde sin första match tillbaka på Stamford Bridge sedan flytten från Chelsea till Arsenal, fick en huvudroll i första halvleken. Olyckligt för mittbacken och Arsenal var det tack vare en utvisning och orsakad straff. Shkodran Mustafi slog en svag hemåtpass som Tammy Abraham snappade upp och blev fri på. Anfallaren rundade en utrusande Bernt Leno och när han skulle slå in bollen i mål blev han omkulldragen av Luiz. Domaren fiskade upp det röda kortet för Luiz och pekade på straffpunkten, en straff som Jorginho satte för 1-0 till Chelsea.

Chelsea använde sitt numerära övertag på planen genom att skapa mängder med målchanser i den andra halvleken. Trots det fick de inte in bollen bakom Leno och det straffade sig. Efter en rensad Chelseahörna halkade N’golo Kante vid mittlinjen och gav Gabriel Martinelli friläge från halvplan. Brassen gjorde inga misstag och satte 1-1 bakom Kepa Arrizabalaga.

De sista tio minuterna av matchen blev ytterst svängiga. Chelsea återtog ledningen genom César Azpilicueta, men Arsenal skulle resa sig igen. Mindre än fem minuter kvar av ordinarie speltid vinklade Hector Bellerin in 2-2 med ett placerat avslut.

Efter kvitteringen kastade Chelsea allt mot Arsenals mål, men lyckades inte få hål någon ytterligare gång. Matchen slutade 2-2 och lagen fick dela på poängen i Londonderbyt.

– Allt handlar om lagarbete. Det är verkligen svårt att spela med bara tio man och vi tappade en väldigt viktig spelare för oss, säger Hector Bellerin enligt BBC.

– Vi vände på det. Vi låg under med 1-0 i halvtid men vi såg en möjlighet att komma tillbaka in i matchen.

Chelsea ligger kvar på fjärdeplatsen i Premier League, där de nu har sex poäng ner till Manchester United och Wolverhampton (som både har en match mindre spelad). Arsenal å sin sida har tio poäng upp till Chelsea på den sista Champions League-platsen.

Startelvor:

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rudiger, Christensen, Emerson – Kante, Jorginho, Kovacic – Willian, Abraham, Hudson-Odoi

Arsenal: Leno – Bellerin, Mustadi, Luiz, Saka – Torreira, Xhaka – Pepe, Özil, Martinelli – Lacazette

https://www.fotbollskanalen.se/england/just-nu-luiz-utvisad-i-comebacken-pa-stamford-bridge---chelsea-tar-ledningen/