Sam Kerr har ett imponerande CV. Guldskovinnare i USA de tre senaste åren, MVP i samma liga förra året, meste målskytt genom tiderna i australiska ligan. Efter den gångna säsongen deklarerade anfallaren att hon var redo att testa vingarna i Europa, nu har hon valt destination och det blir Chelsea för Sam Kerr.

I London blir hon lagkamrat med både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson. Andersson blir också av med sitt tröjnummer i samband med flytten. Hennes gamla nummer 20 kommer nu bäras av Kerr.

– Sam har gång på gång i amerikanska ligan bevisat att hon är en notorisk målskytt. Hon är en spelare som kan få saker att hända men hon är också en fantastiskt lagspelare, säger Emma Hayes, Chelseas manager.

Debuterade i landslaget som 15-åring

Sam Kerr stod för ett bra VM där hon gjorde fem mål på fyra matcher. Totalt har hon gjort 36 internationella mål i det australiska landslaget där hon debuterade som blott femtonåring. Kerrs besked kommer bara en dag efter att svenska stjärnan Kosovare Asllani sagt att hon gärna hade haft Kerr som lagkamrat i CD Tacón.

– Det är en världsspelare, så det är klart att det hade varit väldigt kul att få in en sådan spelare, sa Asllani till Kristianstadbladet.

ARKIVBILDER: Sam Kerr blir 4-målsskytt i VM

Se Sam Kerr bli 4-målsskytt Foto: Bildbyrån

https://www.svt.se/sport/fotboll/australiska-stjarnan-klar-for-chelsea