Liverpool hade redan gjort jobbet och vunnit borta mot Crystal Palace.

Pressen sköts över på Manchester City.

De regerande mästarna fick dock en mardrömsstart i stormötet med Chelsea då N’Golo Kante skickade in gästernas 1-0-mål efter 20 minuters spel på Etihad Stadium. Där och då var City tolv poäng efter serieledaren Liverpool.

Men Pep Guardiolas gäng skulle komma tillbaka. Bara minuter efter kalduschen kvitterade Kevin De Bruyne och innan den första halvleken var över hade Riyad Mahrez dribblat sig in i Chelseas straffområde och iskallt placerat in 2-1.

Chelsea hade imponerat under de första 45 minuterna, men i de efterföljande 45 var det Manchester City för hela slanten. Sergio Agüero fick sånär in 3-1 efter rejält slarv av Chelsea, men avslutet satt klockrent i ribban.

Raheem Sterling trodde sen att han stängt matchen med sitt 3-1-mål på tilläggstid, men målet dömdes bort efter Var-granskning, som visade att stjärnans axel var offside då bollen spelades fram.

Sergio Agüero skadad i Citys seger

Manchester City vann matchen med 2-1 och tog tre minst sagt nödvändiga poäng i jakten på Liverpool. Samtidigt kan Pep Guardiola ha en del bekymmer att handskas med framöver.

Under matchen tvingades han nämligen utföra tre byten på grund av skador, dels Rodri, dels David Silva. Men frågan är om inte bilderna på Sergio Agüero, som haltade av planen med kvarten kvar att spela, oroar spanjoren mest.

Efter matchen ger tränaren en första uppdatering kring argentinaren.

– Jag tror att det är illa med Sergio, säger Guardiola enligt BBC.

Manchester Citys segerorganisatörer Kevin De Bruyne och Riyad Mahrez är nöjda med de tre poängen.

– Det var en svår match, men vi reagerade bra på deras ledningsmål. I de här matcherna är det tre poäng som är det absolut viktigaste. Vi kommer inte alltid att spela på topp, säger Mahrez.

De Bruyne, som bar Manchester Citys offensiv under matchen, fyller i:

– Vi hade ett par chanser i början, men fick inte avsluten på mål. Sen kom vi tillbaka efter deras mål på ett bra sätt och i den andra halvleken var vi stabila. De hade kanske mer boll, men vi skapade de bästa chanserna.

Angående titelkampen:

– Vi bryr oss inte vad som händer andra lag. Liverpool, Leicester, Chelsea… vi måste bara fortsätta jobba. Under de senaste två åren har vi lärt oss att vi måste jobba hårt.

https://twitter.com/JackSear/status/1198315889931833346

https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/orovackande-bilder-i-citys-tunga-seger/