Chelsea och Manchester United ställs mot varandra i en het åttondelsfinal i ligacupen. Båda lagen gör en del ändringar i sina startelvor gentemot hur man ställde upp i Premier League i helgen, men i United spelar Victor Nilsson Lindelöf från start precis som vanligt.

Efter en något hafsig inledning tog United ledningen i mitten av den första halvleken. Marcos Alonso gjorde ner Daniel James i straffområdet och Marcus Rashford, som har missat två straffar den här säsongen, klev fram för att slå straffen. Den här gången var han kyligare och slog bollen i motsatt hörn från det Willy Caballero kastade sig mot och gav 1-0 till United.

I andra halvleken kvitterade Chelsea genom Michy Batshuayi. Anfallaren drev på egen hand upp bollen på offensiv planhalva och kunde med ett hårt, lågt skott trycka in bollen i hörnet bakom Sergio Romero.

Efter målet var det oroande bilder på svenska landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf. Försvararen gick ut i den 66:e minuten och när han byttes av Anthony Martial syntes Lindelöf halta vid Uniteds avbytarbänk.

Knappa tio minuter senare var det dock åter leding för Manchester United. Marcus Rashford tog en frispark långt utifrån, men valde ändå att gå på avslut. Det var rätt beslut, då anfallaren trycke in en hård boll i krysset bakom Caballero.

Startelvor:

Chelsea: Caballero – James, Guehi, Zouma, Alonso – Jorginho, Kovacic – Hudson-Odoi, Gilmour, Pulisic – Batshuayi

Manchester United: Romero – Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf, Maguire, Rojo, Williams – Fred, McTominay – Lingard – James, Rashford

https://www.fotbollskanalen.se/england/just-nu-united-tar-ledningen-mot-chelsea---rashford-trycker-in-straff/