Chelseas spelare Fikayo Tomori föddes i Canada, hans föräldrar är från Nigeria och när han var bebis flyttade de till England. Det var därför inte en självklarhet för spelaren vilket landslag han skulle spela för.

-Jag var inte alls säker på vilket landslag jag ville spela för. England var inte ett givet val för mig. Det krävdes diskussion med min familj och personer i min närhet som jag tog hänsyn till i mitt beslut, sä’ger han enligt The Guardian.

Han fortsätter:

– Givetvis är England en stor nation såväl som Nigeria och Kanada. Jag hade nog varit glad oavsett vilket av de tre landslagen som ringde mig, men jag är glad att det blev England.

Förra året förväntade sig spelaren inte att han skulle spela i ett landslag, men att han heller aldrig begränsat sig kring vad han klarade av att genomföra. Tomori fick beskedet av sin tränare i Chelsea, Frank Lampard, direkt efter Chelseas vinst över Lille en dag innan truppen skulle tillkännages.

– Jag visste en dag före tillkännagivandet och var därför tvungen att hålla det hemligt. Självklart berättade jag för min familj, säger 21-åringen.

Englands kommande möten i EM-kval är med Tjeckien på fredag och Belgien på måndag nästa vecka. 

https://www.fotbollskanalen.se/england/chelsea-spelaren-jag-visste-inte-vilket-landslag-jag-ville-spela-for/