Chelsea tog emot Tottenham på Stamford Bridge i säsongspremiären av Women’s Super League. Och det tog inte lång tid innan fjolårstrean hade tagit ledningen mot nykomlingarna. 

Bethany England drog till från distans redan i den fjärde minuten, och kanonskottet i bortre var helt otagbart för Rebecca Spencer i Spurs-målet.

https://twitter.com/BarclaysFAWSL/status/1170664858423050241

Dessförinnan hade svenska Magdalena Eriksson, nybliven lagkapten i Chelsea och dessutom födelsedagsbarn haft ett avslut som inte gick på mål. 

Trots ett fortsatt övertag för hemmalaget stod det endast 1-0 i halvtid, men man fick ett kanonläge att utöka i inledningen av den andra halvleken.

Drew Spence sköt utifrån, men Spencer i mål fick fingrarna på bollen och tippade den upp i ribban. Norskan Guro Reiten var på returen med en nick men lyckades inte få den på mål.

Chelsea som i vanliga fall spelar sina hemmamatcher på Kingsmeadow Stadium valde att spela sin premiärmatch mot Spurs på herrarnas arena och vann till slut med 1-0 inför drygt 24 000 åskådare. 

Magdalena Eriksson spelade hela matchen för Chelsea medan klubbens andra svenska, Jonna Andersson fick tio mintuer på planen. 

https://www.expressen.se/sport/fotboll/englands-drommal-gav-chelsea-segern-i-derbyt/