Det var i strafflägningen av den europeiska supercupen mot Liverpool som Chelsea-forwarden Tammy Abraham brände sin straff. Det avgjorde matchen till motståndarens fördel.

Efteråt blev Abraham utsatt för rasism i sociala medier.

Nu backas han upp av sin tränare Frank Lampard.

– Jag är äcklad av här så kallade Chelsea-supportrarna. Jag förstår inte hur det här tillåts hända. Något måste göras, säger Lampard.

– Jag är så arg för Tammys skull, och för oss som klubb. För det här är inte vad vi handlar om. Klubben jobbar hårt mot diskriminering på alla nivåer och det är ett bakslag när något sådant här händer.

Lampard medger att händelsen har påverkat Abraham.

– Självklart är han mer än besviken – vem skulle inte vara det? Tammy bad mig få lägga den femte straffen eftersom han ville kliva fram under en stor kväll när hela världen tittade på. Något ögonblick senare sitter någon bakom ett tangentbord eller en telefon och vräker ur sig det mest vidriga man kan tänka sig. Han jagar alltid målen och det är en sak som jag älskar med honom. Han positionerar sig regelbundet för det och det är en indikation på vilken karaktär han har. Han gömmer sig inte.

https://www.fotbollskanalen.se/england/tv-har-rasar-lampard-jag-ar-acklad-av-de-sa-kallade-chelsea-fansen/