avMakoto Asahara

En supercup förlorades på straffar.

En annan supercup vanns på straffar.

Reservmålvakten Adriáns stödjeben plockade Tammy Abrahams straff – och skickade Liverpool rakt upp på segerpodiet i den europeiska supercupfinalen mot Chelsea i Istanbul.

– Välkommen till Liverpool. Det har varit en galen vecka, säger matchhjälten till BT Sports.

Champions League-finalsegern i våras i Madrid tog Liverpool till platsen där deras senaste CL-titel innan dess bärgades 2005.

Istanbul (fast på Vodafone Park i stället för Atatürkstadion).

Där väntade Europa League-mästaren Chelsea i en helengelsk match om den europeiska supercuptiteln.

Och om de hade förväntat sig ett lika håglöst Chelsea som det som visade sig på Old Trafford i Premier League-premiären i helgen så hade de fel.

Chelsea, med ett på pappret vassare lag än det som förlorade med 0–4 mot Manchester United, visade fina intentioner direkt.

Efter 36 minuter skulle Olivier Giroud hitta supercupfinalens första mål. En fin djupledsboll hittade den franske anfallaren, som kyligt och lågt placerade in 1–0 för de blåa efter 36 minuter.

Drömanfall

Lägg därtill att både nyförvärvet Christian Pulisic och inhoppande Mason Mount hann få mål bortdömda för offside under matchens gång.

Liverpool? De hittade en kvittering i inledningen av andra halvlek.

Roberto Firmino, kort efter att ha blivit inbytt, frispelade Sadio Mané, som efter visst krångel lyckades dundra in 1–1 i öppet nät.

Och senare i halvleken kunde det mycket väl också blivit ett ledningsmål för Merseyside-gänget, om det inte vore för några strålande räddningar från Kepa Arrizabalaga i Chelseamålet.

I förlängningen som följde domare Stephanie Frapparts slutsignal (den första kvinnliga domaren att döma en Uefamatch på herrsidan) så skulle dock Kepa överlistas – efter ett drömanfall.

Sadio Mané i djupet till Roberto Firmino. En klinisk passning snett inåt bakåt till Mané som tagit ny position.

Och pang. Ribba in. 2–1.