Det var i supercupfinalen mot Liverpool för knappt två veckor sedan som Tammy Abraham klev fram under ett dramatiskt straffavgörande och missade den femte straffen. En miss som betydde att Liverpool vann titeln.

Efter matchen fick Abraham ta emot rasistiska påhopp på sociala medier. Något som Chelsea-tränaren Frank Lampard reagerade kraftigt på.

– Bara timmar efter att Tammy ville kliva fram och vara modig satt någon bakom ett tangentbord och skrev de vidrigaste grejerna som kan skrivas. Jag fattar inte hur det kan vara så lätt för folk. Jag är så arg. Klubben gör så mycket för att motverka diskriminering och det är ett bakslag när såna här saker händer, sa Lampard på den efterföljande presskonferensen.

Finländske Pukkis femte mål

Frank Lampards Chelsea, som inför den tredje omgången inte hade vunnit i Premier League, lät Tammy Abraham starta matchen.

Och vilken match 21-åringen gjorde. Abraham behövde inte ens tre minuter innan han hade gjort sitt första mål för Chelsea. I en händelserik första halvlek lyckades den finländske forwarden Teemu Pukki först servera 1–1-skytten Todd Cantwell och senare på egen hand kvittera. Målet var finländarens femte på tre matcher och gör att han kliver upp i toppen av Premier Leagues skytteliga.

Men det sista ordet fick Chelsea och Tammy Abraham. I den 68:e minuten slog 21-åringen till på nytt när han gjorde 3–2.

Chelsea tog därmed säsongens första seger medan Norwich noterade sin andra raka förlust.

https://www.svt.se/sport/fotboll/pukki-fortsatter-gora-mal-natade-mot-chelsea