Chelseas nye tränare Frank Lampard hade lite att fundera över efter sin första Premier League-match som huvudansvarig. Hans blåa manskap föll med 0–4 i premiären borta mot Manchester United och efteråt lade sig engelsmannen platt.

– Det var en ”reality check” för oss alla, sade Lampard.

Hemma mot 2016 års mästare Leicester kunde han genast börja hoppas på revansch. Redan i den sjunde minuten tryckte Chelsea-mittfältaren Mason Mount in 1–0 efter slarv i bortaförsvaret. Leicesters Wilfred Ndidi dröjde med bollen utanför straffområdet, varpå Mount stormade fram, snodde åt sig bollen och tryckte in den bakom Kasper Schmeichel i bortamålet.

Syndabock då – Ndidi.

Poängräddare sedan – samme nigerianske landslagsmittfältare.

I den 67:e minuten gottgjorde nämligen 22-åringen för sitt misstag då han nådde högst på en hörna och nickade in 1–1 vid första stolpen. Det betydde Leicesters första mål för säsongen och lagets andra poäng på två matcher.

Samtidigt föll Crystal Palace, med svenskbekantingen Roy Hodgson som tränare, med 0–1 borta mot nykomlingen Sheffield United.

Mittfältaren John Lundstram gjorde matchens enda mål när han tryckte in en retur för hemmalaget kort efter paus.

https://www.dn.se/sport/fotboll/chelsea-tappade-poang-efter-dromstart/