17:35 | 2019-07-16

I början av juli blev det klart att Frank Lampard som gjort 13 säsonger i Chelsea tar över som lagets tränare. Han och laget är nu i Japan för att spela två vänskapsmatcher som en del av försäsongsträningen. På fredag möter Chelsea Kawasaki Frontale.

Vid en presskonferens i Yokohama berättade Lampard hur han tar sig an utmaningen att träna ett Chelsea som förlorat en av sina bästa spelare, Eden Hazard, till Real Madrid och dessutom lever med ett transferförbud som förbjuder klubben att registrera nya spelare under två transferfönster.

”Behöver inga nya spelare”

För mig handlar det om att inte blicka bakåt, sade Lampard till reportrarna i Yokohama.

I stället för att gräma sig över transferförbud och spelarförluster väljer Lampard att se det från den ljusa sidan.

Jag tycker att jag ärvt väldigt bra spelare. Vi kan inte ta in några nya spelare, det vet vi. Men jag behöver inga nya spelare. Jag är väldigt nöjd med truppen och övertygad om att vi kommer att bli framgångsrika.

Chelseatränaren sade att han tänker köra hårt med truppen under försäsongen och försöka forma ett lag med energi och snabbhet.

Jag vill att mina lag ska spela med mycket energi och fart, både med och utan boll, så jag vill vinna tillbaka det så fort som möjligt.

Ersätter Sarri

Lampard ser inte sin tidigare karriär i klubben som en belastning eller ett hinder. I stället tror han att erfarenheten kan hjälpa honom att nå dit han vill med laget.

Jag känner klubben väldigt väl, jag känner spelarna väldigt väl. Jag har ett eget sätt som jag vill jobba med spelarna på.

Frank Lampard tog över tränarjobbet från Maurizio Sarri som lämnade för Juventus tidigare i somras. Lampard kom närmast från en tränarsejour i Championship-laget Derby.

https://www.kkuriren.se/sport/lampard-lovar-hardkorning-med-chelsea-sm5190307.aspx