Efter en turbulent säsong i England valde Maurizio Sarri att tacka för sig i Chelsea. Med flera år kvar på sitt kontrakt tog den hetlevrade profilen chansen att återvända till Serie A för att träna Juventus – vilket innebar att ledarrollen i Chelsea lämnades vakant.

Lampard tillbaka i Chelsea

Nu har den fyllts av en av klubbens allra största genom tiderna. Frank Lampard, mannen som på många sätt fått förkroppsliga klubbens storhetstid under 2000-talet, ska leda laget till hösten. 

– Jag är oerhört stolt över att få komma tillbaka till Chelsea som tränare. Alla vet hur mycket jag älskar den här klubben och hur mycket historia vi delar, men nu lägger jag mitt fokus på jobbet och på att förbereda inför säsongen. Jag är här för att jobba hårt, ordna nya framgångar till klubben och jag vill verkligen sätta i gång, säger Lampard. 

Lampard gjorde debut som tränare så sent som förra säsongen. Då ledde han Championship-laget Derby till playoff till Premier League, men föll i den avgörande matchen mot Aston Villa. 

”En av de mest lovande tränarna”

Chelseas klubbdirektör Marina Granovskaia, ägaren Roman Abramovitjs högra hand, lyckades få Derby att riva Lampards avtal i förtid och därmed möjliggöra hans flytt till London. 

– Han har visat att han är en av de mest lovande unga tränarna inom sporten. Efter 13 år hos oss som spelare, en period då han blev en klubblegendar och vår bäste målskytt någonsin, så känner vi att det är ett perfekt tillfälle för honom att återvända och vi är överlyckliga att han gör det nu. Vi kommer att göra allt vi kan för att se till att han har stödet som krävs för att lyckas, säger Granovskaia. 

https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/klart-frank-lampard-atervander-till-chelsea/