Maurizio Sarri ledde under förra säsongen Chelsea till en tredjeplats i Premier League och seger i Europa League. Nyligen blev det däremot klart att italienaren lämnar Londonklubben för att ta över Juventus – och nu är Chelsea därmed åter på jakt efter en ny tränare, samtidigt som den hetaste kandidaten verkar vara klubbikonen Frank Lampard.

Lampard, som under förra säsongen ledde Championship-klubben Derby County till en play off-final om uppflyttning till Premier League, har själv varit tystlåten om spekulationerna, men i tisdags togs nästa steg i processen, då Derby kommuncierade att tränaren nu har tillåtelse att diskutera med Chelesa. 

En som är mer än positiv till Lampard som ny tränare i Chelsea är John Terry, som under flera år spelade ihop med Lampard i Chelsea. Terry, som numera assisterande tränare i Aston Villa, vill gärna se Lampard som ny Chelsea-tränare. 

– Efter säsongen som han haft med Derby och med Chelseas transferförbud, så finns det ingen bättre rustad än Frank att lyckas i Chelsea. Det är perfekt tajming för honom och för klubben, säger Terry enligt engelska tidningen Daily Mail. 

Terra anser samtidigt att Lamard är van vid att hantera press. Han menar att Lampard hanterade pressen och gjorde bra ifrån sig från första dagen han kom som spelare från West Ham till Chelsea 2001. 

– Frank hade, från den dagen han kom till Chelsea från West Ham, press på sig att prestera och han gömde sig aldrig från det. Han växte av det och blev Chelseas största spelare någonsin, säger Terry. 

Terry fortsätter:

– Det som gjorde honom till den spelaren var hans beslutsamhet om att alltid ta ut allt av sin kropp och av alla runt honom på träning. När han sedan väl var klar, så gick han ut och tränade frisparkar och sköt på egen hand i ytterligare en halvtimme, säger han. 

Lampard har sedan många år tillbaka en fin relation till Chelsea. Derby-managern gjorde hela 640 matcher för Londonklubben och var bland annat med och vann tre ligatitlar och en Champions League-titel med Chelsea.

https://www.fotbollskanalen.se/england/terry-vill-se-lampard-som-ny-chelsea-tranare-finns-ingen-battre/