Chelsea kryssade i förra veckan mot Eintracht Frankfurt (1-1) på bortaplan i Tyskland och tog i kväll emot det tyska laget i returen hemma på Stamford Bridge i Europa League-semifinalen. Det var både ett intensivt och högdramatiskt möte i London. 

Chelsea ropade tidigt efter straff sedan Ruben Loftus-Cheek blev nedragen i straffområdet, men domaren blåste inte i pipan och i stället fick Frankfurt lite senare ett jätteläge. Danny Da Costa sköt på volley mot mål, men fick se Kepa stå för en jätteräddning. 

I mitten av första halvlek var det sedan Chelseas tur att få ett jätteläge för att ta ledningen i matchen. Emerson spelade fram Olivier Giroud framför mål som sköt rakt på Kevin Trapp mellan bortalagets stolpar. Det var heller inte lagets sista chans och lite senare satte Eden Hazard fram bollen i straffområdet till Ruben Loftus-Cheek som sköt 1-0 till hemmalaget. Det stod sig första halvlek ut – och Chelsea var med det resultatet i final.

Men i andra halvlek ville Frankfurt annorlunda och kvitterade direkt. Luka Jovic mötte ett inspel i straffområdet och rullade kyligt in 1-1. Därefter pressade först Frankfurt på vilt framåt innan det var Chelseas tur att ta över kommandot i matchen. Till slut var det än dock 1-1 efter 90 minuter och förlängning väntade i London.

Även förlängningen blev händelserik. Bortalagets inhoppare Sebastien Haller var under första förlängningskvarten nära ett ledningsmål med en halvträff mot mål, men fick se David Luiz slänga sig, sträcka ut ett ben och rädda bollen vid mållinjen.  

Chelsea hade i sin tur en boll inne i mål under andra förlängningskvarten, men Cesar Azpilicueta fick avbryta sitt firande, då domaren bedömde det som att spanjoren störde Kevin Trapp innan målvakten tappade bollen på Azpilicueta och in i eget mål. Därmed väntade i stället straffläggning. 

Frankfurt hade till en början övertaget i straffläggningen efter att Azpiliqueta missade sin straff, men efter två räddningar av Kepa, så kunde Eden Hazard kliva fram och avgöra på lagets femte straff till seger och därmed blev laget klart för Europa League-final.

– Straffar handlar om att ha tur. I kväll vann vi och i ligacupfinalen förlorade vi. Det är sådan fotbollen är. Det var riktigt bra i kväll. Vi spelade mot ett tufft lag och vi är väldigt glada, säger Kepa enligt BBC. 

– Vi förbereder oss alltid för straffläggning inför varje enskild match och i dag hade vi tur. Wembley (ligacupfinalen) är i det förflutna och jag har lärt mig av det. Jag sa att jag var ledsen (efter ligacupfinalen), men vi ser alltid framåt och i kväll var det en annan match och jag är glad över att vara i final, fortsätter Kepa och syftar med ”Wembley” på turbulensen under finalmötet i ligacupen med Manchester City, där han vägrade att bli utbytt och Chelsea sedan gick förlorande ur straffläggningen. 

Därmed väntar nu ett derby mot Arsenal den 29 maj i finalen i Baku.

– Vi har haft en ganska tuff säsong, men vi har nått två finaler och vi är kvalificerade för Champions League, så jag tycker att det är en bra säsong. Nu ställs vi inför ett tufft London-derby mot Arsenal i Baku, säger målvakten. 

Straffläggningen:
1. Sebastien Haller – mål
2. Ross Barkley – mål
3. Luka Jovic – mål
4. Cesar Azpilicueta – miss
5. Jonathan de Guzman – mål 
6. Jorginho – mål
7. Martin Hinteregger – miss
8. David Luiz – mål
9. Goncalo Paciencia – miss
10. Eden Hazard – mål

Startelvor:

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Christensen, Luiz, Emerson – Kovacic, Jorginho, Loftus-Cheek – Willian, Giroud, Hazard.

Eintracht Frankfurt: Trapp – Abraham, Hinteregger, Falette – Da Costa, Rode, Hasebe, Kostic – Gacinovic – Rebic, Jovic. 

https://www.fotbollskanalen.se/europa-league/tv-just-nu-jovic-kvitterar-mot-chelsea---forlangningslage-i-london/