Dagens säkra

1. Chelsea–Frankfurt 1

Chelsea överraskades av Frankfurts höga press i bortamötet men blev bättre och bättre och var det klart bättre laget i andra halvlek. Saknar viktige mf Kante. Frankfurt får tillbaka viktige Haller.

2. Valencia–Arsenal X

Arsenal har klarat sig klart bättre i EL än i ligaspelet senaste månaderna. Var nederlagstippat i Neapel men åkte hem med en 1–0-seger. Har inga nya skador. Valencia saknar Cherysev och Kondogbia.

 

3. Newport–Mansfield 1

Newport löste sista kvalplatsen via mäktig spurt och var poängbäst av alla lag sista tio matcherna. Mansfield däremot tappade direktplats efter tre raka förluster. Newport ett bra cuplag!

 

4. Qviding–Assyriska X

Qviding åkte på första förlusten senast. Fick dessutom Linus Olsson skadad och Gustav Kadura utvisad. Därmed klart försvagat i kväll. Assyriska klart bäst på hemmaplan men kanske kan ta poäng.

 

5. Godoy Cruz–Un. de Concepcion 1

Godoy Cruz har greppet om andraplatsen som innebär slutspel. Bortalaget har samma poäng men sämre målskillnad och måste gå för seger. Hemmalagets defensiv normalt stark. Håller nollan?

 

6. Olimpia–Sporting Cristal 1

Olimpia är överlägset i ligaspelet och är redan klart för nästa runda i Copa Libertadores. Mittfältaren Silva blev utvisad senast och är avstängd i natt. Sporting Cristal går inte till slutspel.

 

7. Boca Juniors–Atlético PR 1

Boca Juniors föll med 0–3 i bortamötet och lär vara rejält revanschsuget. Säkrar gruppsegern om det blir tre poäng i natt. Atlético PR föll mot gruppens sämsta lag i senaste omgången. Tuff uppgift här.

 

8. Jorge Wilstermann–Dep. Tolima 1

Avgörande möte om tredjeplatsen, som innebär fortsatt spel i Copa Sudamericana. Jorge Wilstermann (Bolivia) har fördel av att spela på 2 500 meters höjd i Cochabamba. Fördel hemmalaget.

 

Systemförslaget

1. Chelsea–Frankfurt 1

2. Valencia–Arsenal 1x

3. Newport–Mansfield 1

4. Qviding–Assyriska 1×2

5. Godoy Cruz–Un. de Concepcion 1

6. Olimpia–Sporting Cristal 1x

7. Boca Juniors–Atlético PR 1

8. Jorge Wilstermann–Dep. Tolima 1x

24 rader

https://www.expressen.se/sport/tips-och-odds/topptipset/klar-fordel-chelsea-infor-returmotet-kan-spikas/